skip to Main Content
Vanaf 1 Februari: MLS Season Pass Van Apple En MLS
Afbeelding: Apple

Vanaf 1 februari: MLS Season Pass van Apple en MLS

Apple en Major League Soccer (MLS) hebben vandaag bekendgemaakt dat 1 februari 2023 MLS Season Pass van start gaat, een baanbrekende abonnementsdienst voor MLS-fans in ruim 100 landen en regio’s. Hier zijn straks live alle reguliere wedstrijden van deze Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie te zien, net als alle playoffs en de wedstrijden voor de Leagues Cup1. Met MLS Season Pass weet de MLS-voetbalcompetitie zijn grootste wereldwijde publiek ooit te bereiken: alle wedstrijden zijn laagdrempelig beschikbaar op miljarden devices via de Apple TV-app op Apple devices, smart-tv’s, streamingdevices, settopboxen en gameconsoles, en op internet via tv.apple.com. De start van MLS Season Pass vormt de officiële aftrap van de 10-jarige samenwerking tussen MLS en Apple, een historische primeur voor een grote professionele sportcompetitie.

Daarnaast heeft St. Louis City SC, een club die in 2023 voor het eerst aan de competitie meedoet, vandaag zijn shirts aan het grote publiek laten zien en het Apple TV-embleem onthuld. Dit embleem krijgt voor alle 29 clubs een andere kleur. Hoe dat er precies uitziet, wordt enkele weken vóór het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

“Er was geen beter moment denkbaar om MLS Season Pass te introduceren. We hebben net de spectaculairste MLS Cup ooit achter de rug en MLS is de snelst groeiende voetbalcompetitie ter wereld”, zegt Eddy Cue, Senior Vice President of Services bij Apple. “We tellen de dagen af tot februari 2023. Dan kunnen fans overal ter wereld van MLS Season Pass genieten en zonder vervelende onderbrekingen geweldig voetbal kijken.”

“MLS Season Pass laat alle MLS-wedstrijden zien en doet exclusief verslag van ontwikkelingen rondom de competitie en de diverse clubs”, zegt Don Garber, commissaris bij MLS. “Fans leven enorm mee met hun favoriete teams. Nu kunnen ze overal vandaan alle wedstrijden bekijken met MLS Season Pass.”

MLS Season Pass heeft een ongekend breed aanbod voor MLS-fans en laat onder meer alle MLS- en Leagues Cup-wedstrijden zien en daarnaast honderden MLS NEXT Pro- en MLS NEXT-wedstrijden. Op wedstrijddagen doet MLS Season Pass exclusief live verslag vanaf de diverse velden, zodat fans nooit een mooie goal of spectaculaire redding hoeven te missen. Alle wedstrijden worden in zijn geheel herhaald en er zijn ook samenvattingen te zien met alle hoogtepunten, en daarnaast natuurlijk ook wedstrijdanalyses. Vanaf 1 februari kunnen liefhebbers zich abonneren op MLS Season Pass in de Apple TV-app. De prijs wordt later bekendgemaakt.

Zoals eerder aangekondigd gaat op 25 februari het reguliere MLS-seizoen van 2023 van start. Op deze openingsdag wordt in elk geval de wedstrijd gespeeld tussen de vorige MLS Cup-winnaar, Los Angeles FC, en LA Galaxy. Deze derby vindt plaats in het Rose Bowl Stadium, waar sinds 2002 geen reguliere MLS-wedstrijden zijn gespeeld. Alle wedstrijden tijdens het openingsweekend — met de toepasselijke naam ‘MLS is Back’ — zijn gratis te bekijken via de Apple TV-app.

De MLS-wedstrijden worden zowel in het Engels als in het Spaans becommentarieerd en fans kunnen radio-uitzendingen van clubs luisteren via de Apple TV-app. Alle wedstrijden met Canadese teams zijn ook met Franstalig commentaar te bekijken. De wedstrijden worden hoofdzakelijk op zaterdag en woensdag gespeeld, maar soms ook op zondag. Ze beginnen meestal om 19:30 uur plaatselijke tijd, en vanaf 19 uur is er een voorbeschouwing te zien. Een handvol wedstrijden per week wordt soms op een ander tijdstip uitgezonden.

Het volledige wedstrijdschema voor 2023 van de Major Soccer League wordt medio december bekendgemaakt.

Via MLS Season Pass kunnen fans gedurende het hele seizoen hun favoriete clubs volgen en genieten van alle wedstrijdverslagen en voorbeschouwingen. Op de dag van de wedstrijd kunnen ze elke wedstrijd vanaf de eerste minuut bekijken, hoe laat ze ook inschakelen. En na het laatste fluitsignaal zijn er herhalingen te zien, samenvattingen met de hoogtepunten en nog veel meer, zodat de echt liefhebber niets hoeft te missen van wat er op en naast het veld allemaal gebeurt.

Iedereen die een seizoenskaart koopt bij een van de MLS-clubs, krijgt daarbij automatisch een abonnement op MLS Season Pass. Daarnaast komt er voor abonnees van Apple TV+ zonder extra kosten een selectie aan MLS- en Leagues Cup-wedstrijden beschikbaar, inclusief enkele topwedstrijden, en is een aantal wedstrijden gratis te zien via de Apple TV-app.

Meer details over de commentatoren van MLS Season Pass, het programma-aanbod en alle manieren waarop fans van MLS-content kunnen genieten via de producten van Apple, worden de komende weken bekendgemaakt.

Volg MLS op Apple News 

Sinds iOS 16 bevat Apple News het gedeelte ‘My Sports’. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig hun favoriete clubs, teams en competities volgen, verhalen ontvangen van honderden bekende uitgevers, en uitslagen, wedstrijdschema’s en klassementen in de belangrijkste competities raadplegen. Ook kunnen ze direct vanuit de News-app hoogtepunten bekijken. Via apple.news/mysports in News blijven fans op de hoogte van alles wat zich rond de competitie afspeelt, en kunnen ze hun teams moeiteloos bijhouden met de Apple TV-app.

Over Major League Soccer Major League Soccer, met hoofdkantoor in New York, beleeft in 2023 zijn 28e seizoen en bestaat uit 29 clubs in de Verenigde Staten en Canada, inclusief St. Louis CITY SC, dat vanaf 2023 meedoet. Met ingang van 1 februari 2023 zijn alle MLS- en Leagues Cup-wedstrijden en een selectie van MLS NEXT Pro- en MLS NEXT-wedstrijden te bekijken via MLS Season Pass, beschikbaar in de Apple TV-app op Apple devices, smart-tv’s, streamingdevices, settopboxen en game consoles, en via internet op tv.apple.com. MLS Season Pass heeft een ongekend breed aanbod voor MLS-fans. Ga voor meer informatie over MLS naar www.MLSsoccer.com. Ga voor meer informatie over de Apple TV-app naar apple.com/nl/apple-tv-app/devices.

  1. Exclusief de Leagues Cup en de Campeones Cup voor kijkers in Mexico.

 

Back To Top