Skip to content
©Apple

Apple introduceert Self Service-reparaties in Europa

Apple heeft vandaag aangekondigd dat Self Service-reparaties nu beschikbaar zijn in acht Europese landen. Reparatiehandleidingen en originele Apple onderdelen en tools worden beschikbaar gesteld via de Store voor Self Service-reparaties van Apple. Klanten die zelf reparaties willen uitvoeren, kunnen allerlei veelvoorkomende reparaties uitvoeren van iPhone 12- en iPhone 13-modellen en Mac-notebooks met Apple silicon.

De Store voor Self Service-reparaties biedt toegang tot meer dan 200 verschillende onderdelen en tools. Er zijn ook reparatiehandleidingen beschikbaar. Het programma is bedoeld voor klanten die ervaring hebben met complexe reparaties van elektronische apparaten. Zij kunnen hun eigen reparaties uitvoeren en daarbij werken met dezelfde handleidingen, onderdelen en tools die worden gebruikt in de Apple Store en door erkende Apple serviceproviders.

“Wij denken dat onze klanten en onze planeet het meest profiteren van technologie die langdurig kan worden gebruikt. Daarom staat duurzaamheid centraal bij de ontwikkeling van onze producten en zijn onderhoud en reparaties bijna niet nodig”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer bij Apple. “Maar als een reparatie toch nodig is, willen we onze klanten diverse opties bieden voor een veilige en betrouwbare reparatie. Daarom is het fantastisch dat we nu Self Service-reparaties introduceren in Europa en onze klanten rechtstreeks toegang bieden tot originele Apple onderdelen, tools en handleidingen.”

Elk origineel Apple onderdeel is speciaal ontworpen en gemaakt voor het desbetreffende product en wordt uitgebreid getest om de hoogste kwaliteit en de veiligheid en betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Het gaat om dezelfde onderdelen die beschikbaar zijn voor het Apple netwerk van erkende reparatieaanbieders – en om dezelfde prijzen. Klanten kunnen vervangen onderdelen terugsturen naar Apple voor revisie en recycling, en vaak krijgen ze dan korting op hun aankoop.

De Apple tools die beschikbaar zijn in de Store voor Self Service-reparaties zijn speciaal gemaakt om Apple producten zo goed mogelijk te helpen repareren en zijn zo ontworpen dat ze grootschalige, professionele reparaties aankunnen waarbij veiligheid en betrouwbaarheid de hoogste prioriteit hebben. Tot de hoogwaardige tools die voor Self Service-reparaties worden aangeboden behoren onder andere momentsleutels, reparatietrays en beeldscherm- en batterijpersen.

Voor €59.95 biedt Apple ook huurkits met tools aan, zodat klanten die niet voor één reparatie tools willen kopen, toch gebruik kunnen maken van deze professionele reparatietools. De kits, die een week kunnen worden gehuurd, worden gratis naar klanten verzonden.

Self Service-reparaties maken deel uit van de inspanningen van Apple om meer klanten toegang te bieden tot reparaties en de reparatiemogelijkheden van producten te vergroten. Voor de meeste klanten, die geen ervaring hebben met de reparatie van elektronische devices, is de veiligste en betrouwbaarste oplossing een bezoek te brengen aan een professionele reparateur met gecertificeerde technici die originele Apple onderdelen gebruiken.

In de afgelopen drie jaar heeft Apple het aantal reparatiepunten dat met originele Apple onderdelen, tools en training werkt, bijna verdubbeld. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld terecht bij ruim 4000 Independent Repair Providers. Een wereldwijd netwerk van 5000 erkende Apple serviceproviders ondersteunt meer dan 100.000 actieve technici. Dat betekent dat acht van de tien Europese klanten van Apple binnen 30 minuten van een erkende serviceaanbieder woont.

 

Back To Top