skip to Main Content
Apple Verhoogt Prijs Van De 24 Inch IMac
Afbeelding: Apple / De 24 inch iMac is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Apple verhoogt prijs van de 24 inch iMac

Apple introduceerde deze week de nieuw Mac mini en verraste ons gelijk ook met een prijsverlaging ten opzichte van het vorige model. Des te opmerkelijker is het dan ook dat de 24 inch iMac zonder opgave van rede en in alle stilte een stuk duurder is geworden.

Zo is de 24 inch iMac met de 8-core CPU en 7-core GPU, 120 euro duurder geworden. En heeft Apple met 130 euro de prijs verhoogt voor de 24 inch iMac met de 8-core CPU en 8-core GPU.

Eind vorig jaar voerde Apple ook al diverse prijsverhogingen door. Dit had te maken hebben met de sterke dollar ten opzichte van de euro op dat moment door de economische crisis waar we ons in bevonden, en nog steeds last van hebben. Het is onduidelijk of deze prijsverhoging van de 24 inch iMac hiervan ook een gevolg is. 

Vreemd blijft wel dat Apple een prijsverhoging doorvoert voor een computer dat binnen enkele maanden al weer twee jaar oud is en een processor uit 2020 heeft. Je zou eerder verwachten dat je voor een ouder model minder zou gaan betalen. 

Back To Top