Skip to content
Met M2 en de compleet nieuwe M2 Pro biedt Mac mini snellere prestaties en uitgebreide aansluitmogelijkheden voor een voordeligere prijs. ©Apple

Nieuwe Mac mini met M2 en M2 Pro

Apple heeft vandaag de nieuwe Mac mini met de superkracht van M2 en compleet nieuwe M2 Pro onthuld. Met de M2-chip is Mac mini nog krachtiger, veelzijdiger en betaalbaarder, met een nieuwe vanaf prijs van slechts EUR 719. Dankzij de nieuwe M2 Pro-chip levert Mac mini nu ook professionele prestaties en kun je intensieve workflows uitvoeren die eerder onvoorstelbaar waren in zo’n compact design. Mac mini met M2 en M2 Pro levert snellere prestaties, beschikt over nog meer centraal geheugen en is voorzien van geavanceerde aansluitmogelijkheden, zoals ondersteuning voor maximaal twee displays op het model met M2 en maximaal drie displays op het model met M2 Pro. Combineer Mac mini met een Studio Display, Magic-accessoires en de mogelijkheden en het gebruiksgemak van macOS Ventura voor een fenomenale desktopervaring waardoor je productiviteit en creativiteit met sprongen vooruitgaan. De nieuwe Mac mini-modellen zijn vanaf vandaag te bestellen en verkrijgbaar vanaf dinsdag 24 januari.

“Met ongelofelijke prestaties en uitgebreide aansluitmogelijkheden is Mac mini ideaal voor uiteenlopende toepassingen op allerlei locaties. Het is fantastisch dat gebruikers vanaf vandaag nog meer kunnen doen met M2 en M2 Pro”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Dankzij de krachtigere prestaties en lagere vanafprijs is Mac mini met M2 een geweldige aanwinst. En voor desktopgebruikers die met minder dan professionele prestaties geen genoegen nemen, is Mac mini met M2 Pro uniek in zijn klasse.”

Nog betere prestaties met M2 en M2 Pro

Vergeleken met de vorige generatie heeft Mac mini met M2 en M2 Pro een snellere CPU en GPU van de volgende generatie, een veel hogere geheugenbandbreedte en een krachtigere media-engine. Het resultaat van al die verbeteringen: uitzonderlijke prestaties en een toonaangevend laag energiegebruik. Dankzij het geavanceerde koelsysteem kun je op beide modellen urenlang onafgebroken werken.

Mac mini met M2

Mac mini met M2 heeft een 8-core CPU met vier high performance- en vier high efficiency-cores, plus een 10-core GPU – ideaal als je op zoek bent naar een device met supersnelle prestaties voor een ongekende productiviteit. En dat voor een nog voordeligere vanafprijs van EUR 719. Al je dagelijkse taken gaan voortaan razendsnel, van surfen op internet tot het openen en gebruiken van meerdere apps tegelijk. Maar ook zwaardere en veeleisendere workloads zijn voor Mac mini met M2 een koud kunstje. Met tot 24 GB aan centraal geheugen met een bandbreedte van 100 GB/s voer je activiteiten zoals het bewerken van afbeeldingen in Adobe Photoshop tot 50 procent sneller1 uit dan met de vorige generatie. Met de introductie van M2 is ProRes-acceleratie nu ook beschikbaar op Mac mini, waardoor taken zoals video’s bewerken in Final Cut Pro meer dan twee keer zo snel gaan.1 Het model met M2 kan tegelijk twee 8K ProRes 422-videostreams met 30 fps afspelen, of maximaal twaalf 4K ProRes 422-videostreams met 30 fps. Al die topprestaties maken Mac mini tot vijf keer sneller dan de bestverkochte Windows-desktop.2 Of je nu voor het eerst een computer koopt, op zoek bent naar een upgrade of overstapt van een pc: met Mac mini krijg je waar voor je geld.

Vergeleken met Mac mini met Intel Core i7-processor3 biedt Mac mini met M2:

 • Tot 22 keer snellere machinelearning-prestaties bij upscaling van afbeeldingen in Pixelmator Pro.
 • 9,8 keer snellere rendering van complexe tijdlijnen in Final Cut Pro.

Vergeleken met Mac mini met M1 van de vorige generatie1 biedt Mac mini met M2:

 • Tot 2,4 keer snellere ProRes-transcodering in Final Cut Pro.
 • Tot 50 procent snellere filter- en functieprestaties in Adobe Photoshop.
 • Tot 35 procent sneller gamen in Resident Evil: Village.

Mac mini met M2 Pro

Met M2 Pro is Mac mini nu ook geschikt voor professioneel gebruik. M2 Pro heeft niet alleen een CPU met tot twaalf cores – acht high performance-cores en vier high efficiency-cores – en een GPU met tot negentien cores, maar ook een geheugenbandbreedte van 200 GB/s (twee keer zoveel als M2) en ondersteunt tot 32 GB aan geheugen. De Neural Engine van de volgende generatie is tot 40 procent sneller dan M1, waardoor machinelearning-taken als videoanalyse en beeldverwerking sneller verlopen. M2 Pro is ontwikkeld om video’s veel sneller af te spelen en te coderen maar daarbij weinig energie te gebruiken. De krachtige media-engine raast met gemak door de populairste videocodecs en zorgt dat je tot vijf 8K ProRes 422-videostreams tegelijk kunt afspelen met 30 fps, of tot 23 4K ProRes 422-videostreams met 30 fps. Het model met M2 Pro is tot veertien keer sneller dan de snelste Mac mini met Intel-processor.3

Vergeleken met een 27-inch iMac met Intel Core i7-processor en Radeon Pro 5500 XT4 biedt Mac mini met M2 Pro:

 • Tot 50 procent snellere filter- en functieprestaties in Adobe Photoshop.
 • Tot 5,5 keer sneller panoramabeelden samenvoegen in Adobe Lightroom Classic.
 • Tot 4,4 keer sneller objecten volgen in Final Cut Pro.

Vergeleken met Mac mini met M1 van de vorige generatie1 biedt Mac mini met M2 Pro:

 • Tot 2,5 keer snellere grafische prestaties in Affinity Photo.
 • Tot 4,2 keer snellere ProRes-transcodering in Final Cut Pro.
 • Tot 2,8 keer sneller gamen in Resident Evil: Village.

Dankzij M2 Pro kun je intensieve workflows uitvoeren die eerder onvoorstelbaar waren met zo’n compact formaat. Muzikanten kunnen probleemloos ongelofelijk krachtige plug-ins en effecten gebruiken, terwijl fotografen in een handomdraai enorme afbeeldingen kunnen bewerken. Creatieve geesten kunnen vloeiend met meerdere camera-indelingen werken, waaronder ProRes-video’s, en gamers kunnen grafisch veeleisende titels spelen met dezelfde kwaliteit als op een console. De gamingprestaties zijn tot vijftien keer sneller dan op de snelste Mac mini met Intel-processor.3

Geavanceerde aansluitmogelijkheden

Ook deze Mac mini biedt met z’n verschillende poorten weer allerlei aansluitmogelijkheden. Het model met M2 is voorzien van twee Thunderbolt 4-poorten en ondersteunt maximaal twee displays. Het model met M2 Pro is voorzien van vier Thunderbolt 4-poorten en ondersteunt maximaal drie displays. Daarnaast kun je op het model met M2 Pro één 8K-display aansluiten, een primeur voor Mac. Beide modellen zijn uitgerust met twee USB-A-poorten, een HDMI-poort, een Gigabit Ethernet-poort met een optie voor 10 GB en een verbeterde mini-jack-aansluiting met ondersteuning voor koptelefoons met een hoge impedantie. Met Bluetooth 5.3 en wifi 6E,5 dat tot twee keer sneller data doorvoert dan voorheen, voldoen beide nieuwe modellen aan de nieuwste normen voor draadloze verbindingen.

Een fenomenale desktopervaring bij gebruik met Studio Display en Magic-accessoires

Combineer Mac mini met een Studio Display en Magic-accessoires voor een fenomenale desktopervaring. Met een Studio Display maak je je Mac-desktopopstelling helemaal af. Geniet van een fantastische ervaring met het ruime 27-inch 5K Retina-display, de 12-MP ultragroothoekcamera met Middelpunt, drie microfoons van studiokwaliteit en zes speakers met ruimtelijke audio. Ook zijn er bijpassende Magic-accessoires verkrijgbaar die perfect aansluiten op het stijlvolle design van Mac mini en Studio Display.

macOS Ventura

Als je werkt met macOS Ventura, zijn de prestaties en productiviteit van Mac mini nog beter. Dankzij krachtige updates zoals de Continuïteitscamera beschik je nu op elke Mac over features als Bureauweergave, Middelpunt, Studiolicht en meer. Met Handoff in FaceTime kun je een FaceTime-gesprek starten op iPhone of iPad en naadloos overschakelen naar Mac – of andersom. En tools als Stage Manager delen je apps en vensters automatisch in op een manier die jij handig vindt, zodat je je aandacht bij je werk kunt houden en toch alles in één oogopslag ziet.

Berichten en Mail zijn beter dan ooit, en Safari – de snelste browser ter wereld op Mac – is met passkeys klaar voor een toekomst zonder wachtwoorden. Met de gedeelde iCloud-fotobibliotheek kun je een aparte fotobibliotheek aanmaken waar maximaal zes gezinsleden toegang toe hebben. En met het flexibele canvas van de nieuwe Freeform-app werk je productiever en expressiever, of je nu in je eentje of samen met anderen plannen maakt of brainstormsessies houdt. De kracht en populariteit van Apple silicon en nieuwe tools voor ontwikkelaars in Metal 3 maken gamen op Mac leuker dan ooit.

Mac mini en het milieu

Mac mini is ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. De volgende materialen zijn voor 100 procent gerecycled: aluminium in de behuizing, zeldzame aardmetalen in alle magneten, tin in het soldeer van het moederbord en goud in het soldeer van meerdere printplaten. In verschillende componenten is bovendien 35 procent of meer gerecycled plastic gebruikt en het device voldoet aan de hoge normen voor energiezuinigheid van Apple. Het device is vrij van diverse schadelijke stoffen en 96 procent van de verpakking bestaat uit vezels, waarmee we dichter bij ons doel komen om in 2025 helemaal geen plastic meer te gebruiken in onze verpakkingen.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe Mac mini-modellen met M2 en M2 Pro kunnen vanaf vandaag, 17 januari, worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 27 landen en regio’s (waaronder de VS). Vanaf dinsdag 24 januari worden ze bezorgd bij klanten en zijn ze verkrijgbaar in de Apple Store en bij erkende Apple resellers.
 • Mac mini-modellen met M2 en M2 Pro zijn in Australië, China, Hongkong, Japan, Macau en Nieuw-Zeelandverkrijgbaar vanaf vrijdag 3 februari.
 • Mac mini met M2 is verkrijgbaar vanaf EUR 719 en nog voordeliger voor het onderwijs. Aanvullende technische specificaties zijn te vinden op apple.com/nl/mac-mini.
 • Mac mini met M2 Pro is verkrijgbaar vanaf EUR 1569 en nog voordeliger voor het onderwijs. Aanvullende technische specificaties zijn te vinden op apple.com/nl/mac-mini.
 • Aanvullende technische specificaties en informatie over Studio Display en Magic-accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/store.
 • Bij aankoop van een Mac bij Apple kun je kosteloos een Persoonlijke onlinesessie volgen bij een Apple Specialist. In bepaalde Apple Stores kun je je nieuwe aankoop laten configureren en hulp krijgen bij het overzetten van je gegevens. Ook kun je instructies krijgen om je nieuwe Mac helemaal naar wens in te stellen.
 • Met Apple Trade In kunnen klanten hun huidige computer inruilen voor korting op de aanschaf van een nieuwe Mac. Op apple.com/nl/shop/trade-in kun je opzoeken wat je device waard is.
 • Met AppleCare+ voor Mac heb je recht op deskundige technische ondersteuning en extra hardwaredekking van Apple, inclusief elke twaalf maanden maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, elk met een eigen risico.

Over Apple Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vijf softwareplatforms van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

 1. Vergeleken met Mac mini van de vorige generatie met Apple M1, 8‑core CPU, 8‑core GPU, 16 GB RAM en een SSD van 2 TB.
 2. Tests uitgevoerd door Apple in november en december 2022, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van Mac mini met Apple M2, 8-core CPU, 10-core GPU, 8 GB RAM en een SSD van 256 GB, en productie-eenheden van pc’s met een Intel Core i5-processor, Intel UHD Graphics 730 en de nieuwste versie van Windows 11 die op dat moment beschikbaar was. Bestverkocht systeem volgens openbaar beschikbare verkoopgegevens van de afgelopen twaalf maanden. Tests zijn uitgevoerd met specifieke computersystemen en geven de prestaties van Mac mini bij benadering weer.
 3. Vergeleken met Mac mini van de vorige generatie met een 3,2-GHz 6-core Intel Core i7-processor, Intel UHD Graphics 630, 64 GB RAM en een SSD van 2 TB.
 4. Vergeleken met iMac van de vorige generatie met een 3,8-GHz 8-core Intel Core i7-processor met AMD Radeon Pro 5500 XT met 8 GB GDDR6, 8 GB RAM en een SSD van 512 GB.
 5. Wifi 6E is niet beschikbaar op het vasteland van China. In Japan is hiervoor macOS 13.2 of nieuwer vereist.

 

Back To Top