Skip to content
©Apple

Verslaggevers MLS Season Pass bekendgemaakt

Vandaag hebben Apple en Major League Soccer bekendgemaakt wie de eerste leden van het team verslaggevers zijn die de gezichten en stemmen zullen vormen van MLS Season Pass, een baanbrekende abonnementsservice die op 1 februari 2023 in ruim 100 landen en regio’s gelanceerd wordt in de Apple TV-app.

De verslaglegging is in handen van een team getalenteerde presentatoren en voetballegendes, waaronder Kyndra de St. Aubin (wedstrijdanalist), Maurice Edu (wedstrijdanalist), Lori Lindsey (wedstrijdanalist), Danielle Slaton (wedstrijdanalist), Taylor Twellman (wedstrijdanalist), Marcelo Balboa (wedstrijdanalist), Sébastien Le Toux (wedstrijdanalist), Sacha Kljestan (studioanalist), Bradley Wright-Phillips (studioanalist t), Diego Valeri(studioanalist), Liam McHugh (studiopresentator), Jillian Sakovits (studiopresentator), Tony Cherchi(studiopresentator), Max Bretos (commentator), Steve Cangialosi (commentator), Jake Zivin (commentator), Pablo Ramírez (commentator) en Frederic Lord (commentator). Het voltallige team – met bekende en deskundige namen uit de voetbalwereld – en het complete productieplan voor MLS Season Pass wordt voorafgaand aan de start van het MLS-seizoen 2023 op 25 februari bekendgemaakt.

“Met MLS Season Pass kunnen MLS-fans hun sport beter zien dan ooit, en dat is voor een groot deel te danken aan dit geweldige team. Elke week brengen zij de wedstrijden tot leven met hun passie, energie en kennis over de competitie, de clubs en de sport”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President Services bij Apple. “Vandaag bereiken we een mijlpaal in ons partnerschap met MLS, met de onthulling van de eerste gezichten en stemmen van deze baanbrekende streamingservice. We kunnen niet wachten tot voetballiefhebbers komende maand de wedstrijden kunnen gaan kijken.”

“We zijn enorm trots op het feit dat we zo’n dynamisch en deskundig team voor MLS Season Pass hebben kunnen samenstellen. Het zijn stuk voor stuk mensen die zich al jarenlang hebben ingezet voor het voetbal”, aldus Don Garber, Commissioner van MLS. “Deze getalenteerde mannen en vrouwen zijn de afgelopen tien jaar onderdeel geweest van de belangrijkste momenten van de geschiedenis van voetbal en de sportgeschiedenis in het algemeen. Of het nu vanuit de mediakant is of als voetballers, ze hebben allemaal een onmisbare rol gespeeld bij de ontwikkeling van het voetbal in Noord-Amerika. We kunnen niet wachten om te zien hoe hun uiteenlopende achtergronden onze verslaglegging van live-wedstrijden en studioprogrammering tot leven gaat brengen en de sport op ongekende wijze bij voetballiefhebbers wereldwijd zal presenteren.”

Alle wedstrijden van het reguliere MLS-seizoen, de Audi MLS Cup Playoffs en de Leagues Cup1 zijn allemaal via MLS Season Pass te zien – op één plek, op vaste tijdstippen en zonder onderbrekingen. Een unicum in live-sportuitzendingen. Daarnaast komen er voorbeschouwingen, een overzichtsprogramma met elke goal, penalty en belangrijke redding van alle wedstrijden, naast analyses en nabesprekingen van de hoogtepunten, en aan tot slot van elke avond een nabeschouwing.

Alle wedstrijden worden voorzien van Engels of Spaans commentaar. Bij wedstrijden waarin Canadese teams meedoen is er ook Frans commentaar beschikbaar. De voor- en nabeschouwing zijn beschikbaar in het Engels en Spaans. Voetballiefhebbers in de VS en Canada kunnen bovendien via de Apple TV-app afstemmen op een audiostream van hun favoriete team (voor zover beschikbaar).

Deskundige analisten

 • Kyndra de St. Aubin werkt al in de media sinds ze in 2003 haar voetbalcarrière voor Minnesota afsloot. Vanaf 2011 werkte ze bij FOX Sports en deed ze verslag van het FIFA-WK voor vrouwen in 2015 en 2019. De afgelopen vijf jaar werkte ze als tv-analist voor Minnesota United FC.
 • Maurice Edu zat in 2010 in het WK-team van de VS en speelde 12 seizoenen in de MLS en in Europa. De afgelopen vijf jaar heeft hij als analist bij FOX Sports gewerkt en de afgelopen twee seizoenen was hij commentator bij wedstrijden van Atlanta United en voor CBS Sports.
 • Lori Lindsey is 14 seizoenen proefvoetballer geweest en speelde namens de VS op het WK voor vrouwen in 2011, waarna ze aan de slag ging als voetbalanalist bij ESPN en CBS Sports. Daarnaast heeft ze als verslaggever ter plaatse voor Nashville SC gewerkt.
 • Danielle Slaton, die een zilveren medaille verdiende op de Olympische Spelen van 2000 en brons op de FIFA Women’s World Cup 2003 als lid van het US Women’s National Team, is de afgelopen 13 jaar analist van televisiewedstrijden geweest. Waaronder de laatste acht bij de San Jose Earthquakes. In 2018 schreef ze samen met Lisa Byington and Katie Witham geschiedenis op FOX Sports als onderdeel van het eerste volledig vrouwelijke team dat verslag deed van een van de vijf grote sportcompetities voor mannen in de VS, tijdens de uitzending van D.C. United tegen New England Revolution.
 • Taylor Twellman is de voormalig beste speler van de MLS en speelde in het nationale team van de VS. Na 11 jaar als de belangrijkste voetbalanalist voor ABC en ESPN gaat hij nu bij MLS Season Pass aan de slag. Tijdens zijn carrière als voetballer was hij een van de meest doeltreffende spelers uit de geschiedenis van de MLS, met 101 goals in 174 wedstrijden voor New England. Hij bereikte sneller dan wie dan ook de mijlpaal van 100 doelpunten en werd pas afgetroefd toen zijn MLS Season Pass-collega Bradley Wright-Phillips er 159 scoorde.
 • Marcelo Balboa, ex-verdediger van het nationale team van de VS en in 1995 de eerste Amerikaanse voetballer die 100 wedstrijden speelde, is te bewonderen in de National Soccer Hall of Fame. Nadat hij in 2002 een punt achter zijn carrière zette, ging hij aan de slag als belangrijkste analist voor ESPN/ABC tijdens het WK van 2006. Hij maakte sinds 2014 deel uit van de internationale en MLS-verslaglegging van Univision en was15 jaar commentator bij wedstrijden van de Colorado Rapids voor Altitude TV. Balboa zal de Spaanstalige analyse op zich nemen.
 • Sébastien Le Toux gaat bij MLS Season Pass aan de slag als Franstalige analist en werkte hiervoor de afgelopen vier seizoenen als studioanalist voor Philadelphia Union op PHL 17. De aanvaller uit Rennes (Frankrijk) speelde 11 seizoenen in de MLS, waaronder zes jaar voor Philadelphia. In 2010 werd hij de eerste All-Star in de geschiedenis van die club.
 • Sacha Kljestan is nog maar net gestopt bij LA Galaxy en gaat direct aan de slag als studioanalist bij MLS Season Pass. Kljestan zat in het nationale team van de VS en speelde 13 seizoenen in de MLS, waarbij hij twee keer werd uitgeroepen tot All-Star (in 2008 en 2016). Daarnaast zat hij in het Olympische team van de VS in 2008. Onlangs was Kljestan te zien als presentator en analist voor de digitale verslaglegging van het WK 2022 op FOX Sports.
 • Bradley Wright-Phillips begon zijn voetbalcarrière bij Manchester City en speelde negen seizoenen in de MLS (2013-2021). Hij won twee keer de MLS Golden Boot en staat in het topscorerklassement aller tijden van de competitie op de zesde plaats. Hij maakt zijn debuut als studioanalist in het overzichtsprogramma.
 • Diego Valeri werd in 2017 uitgeroepen tot beste speler van de MLS en in 2015 tot beste speler van de MLS CUP, en is topscorer aller tijden voor de Portland Timbers. Hij werd vier keer uitgeroepen tot All-Star en won in 2015 de MLS Cup met de Timbers. Hij gaat aan de slag als Spaanstalige studioanalist.

Aansprekende presentatoren

 • Liam McHugh speelde voor het universiteitsteam van Buffalo en wordt een van de presentatoren van het overzichtsprogramma waarin de hoogtepunten van alle wedstrijden aan bod komen. Momenteel is hij hoofdverslaggever voor de NHL op Turner Sports, na 10 jaar diezelfde functie voor NHL op NBC te hebben bekleed. Als belangrijkste presentator voor NBCSN deed hij de verslaggeving voor de Premier League, college football, college basketbal en de Tour de France. Ook werkte hij als verslaggever voor NBC Sports bij Sunday Night Football en Notre Dame Fighting Irish football.
 • Jillian Sakovits gaat aan de slag als studiopresentator bij de voorbeschouwingen. De afgelopen vier jaar was ze commentator bij FOX Sports South bij de voor- en nabeschouwingen van Atlanta United. Bovendien was ze voetbalverslaggever ter plaatse voor ESPN.
 • Tony Cherchi heeft ruime ervaring als voetbaljournalist bij ESPN, Univision en Tubi, en deed verslag van verschillende WK’s. Hij gaat aan de slag als Spaanstalige studiopresentator en analist tijdens bepaalde wedstrijden in de loop van het seizoen.

Boeiend commentaar

 • Max Bretos stapt over naar MLS Season Pass na vijf jaar de commentator voor Los Angeles Football Club te zijn geweest. Daarnaast was hij presentator bij MLS-wedstrijden, gaf hij commentaar voor ESPN en was hij tussen 2003 en 2010 de belangrijkste voetbalcommentator voor FOX Sports.
 • Steve Cangialosi was 21 jaar lang commentator voor de New York Red Bulls op MSG en 12 jaar voor de New Jersey Devils. In zijn lange carrière als commentator deed hij al onder meer verslag van de Olympische Spelen van 2008, 2012 en 2016 (NBC), en wedstrijden in de MLS, de Serie A, La Liga, de DFB-Pokal en de Bundesliga (ESPN, FOX Sports en SiriusXM).
 • Jake Zivin was de afgelopen zeven jaar de populaire tv-stem van de Portland Timbers, wat hem drie Emmy Awards opleverde. Daarnaast was hij een van de belangrijkste voetbalverslaggevers op FOX Sports, waarbij hij wedstrijden in de MLS, Copa America, SheBelieves Cup, CONCACAF Champions League en CONCACAF Olympische kwalificatiewedstrijden van commentaar voorzag.
 • Pablo Ramírez, een ex-keeper uit Jalisco (Mexico), is een van de populairste Spaanstalige tv-verslaggevers. Hij stond 22 jaar lang aan het hoofd van de voetbalverslaggeving op Univision en werkte onder meer voor de MLS en vier WK’s.
 • Frederic Lord wordt een van de voornaamste commentatoren voor de Franse uitzendingen. Vanaf het moment dat de club in 2012 in de MLS werd opgenomen, is hij verantwoordelijk geweest voor het commentaar op TVA Sports bij wedstrijden van CF Montréal.

MLS Season Pass is beschikbaar in ruim 100 landen en regio’s wereldwijd. Dat betekent dat de MLS op een eenvoudigere en meer gestroomlijnde manier zijn grootste wereldwijde publiek ooit weet te bereiken. Alle wedstrijden zijn op miljarden devices te bekijken via de Apple TV-app op Apple devices, smart-tv’s, streamingdevices, settopboxen en gameconsoles, en via internet op tv.apple.com. De start van MLS Season Pass vormt de officiële aftrap van de 10-jarige samenwerking tussen MLS en Apple, een historische primeur voor een grote professionele sportcompetitie.

Volg de MLS-clubs via de Apple TV-app en Apple News

Met iOS 16 heeft Apple in de Apple TV-app een nieuw gedeelte ‘My Sports’ geïntroduceerd voor iPhone, iPad en Apple TV, waarmee gebruikers gemakkelijk hun favoriete clubs, teams en competitities kunnen volgen. Voetballiefhebbers worden via apple.co/MySportsMLS op iPhone of iPad rechtsreeks naar de Apple TV-app geleid en kunnen daar hun favoriete Major League Soccer-clubs volgen, zodat ze meldingen krijgen voor wedstrijden, scoreverloop in realtime kunnen volgen en meer.

‘My Sports’ biedt ook een makkelijke manier om in Apple News gepersonaliseerd en in realtime op de hoogte te blijven op sportgebied. Sportliefhebbers kunnen smullen van de beste verhalen uit toonaangevende bronnen, en hebben toegang tot live scores, speelschema’s, ranglijsten en hoogtepunten.

 1. Exclusief de Leagues Cup en de Campeones Cup voor kijkers in Mexico.
Back To Top