Skip to content
Apple Campus 2. ©Carlas Rabada

Apple maakt eerste kwartaalcijfers bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van het boekjaar 2023, dat werd afgesloten op 31 december 2022. De kwartaalomzet was met $ 117,2 miljard 5% lager dan het eerste kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,88.
“In aanhoudend uitdagende omstandigheden zijn we trots op ons scala aan producten en diensten waarmee we sterker dan ooit voor de dag komen. We houden het vizier onveranderd op de lange termijn en gaan bij alles wat we doen uit van onze waarden”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “In dit eerste kwartaal konden we een belangrijke mijlpaal noteren: wereldwijd zijn er nu maar liefst meer dan 2 miljard Apple devices actief in gebruik. En dat aantal blijft almaar verder toenemen.”
“Met onze diensten hebben we een recordomzet geboekt van $ 20,8 miljard. En ondanks lastige macro-economische omstandigheden en beperkingen in de toeleveringsketen, is de totale bedrijfsomzet gegroeid bij een constante wisselkoers”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “We hebben een operationele cashflow van $ 34 miljard gegenereerd en gedurende het kwartaal ruim $ 25 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. Daarnaast bleven we met het oog op onze langetermijngroei investeren in het bedrijf.”
De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,23 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 16 februari 2023 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 13 februari 2023 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.
De conference call waarin de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2023 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 2 februari 2023 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.
Back To Top