skip to Main Content
MLS Season Pass Is Nu Beschikbaar In De Apple TV-app
Afbeelding: Apple / MLS Season Pass in de Apple TV-app is dé plek om alle MLS-wedstrijden te zien, binnen én buiten het reguliere seizoen, net als de wedstrijden voor de Leagues Cup. En dat allemaal zonder hinderlijke onderbrekingen.

MLS Season Pass is nu beschikbaar in de Apple TV-app

Vanaf vandaag kunnen fans zich aanmelden voor de MLS Season Pass, een baanbrekende abonnementsservice die nu in ruim 100 landen en regio’s beschikbaar is in de Apple TV-app. Om in de stemming te komen voor het seizoen 2023 van de Major League Soccer is er nu allerlei gratis on-demand content beschikbaar, waarin fans alvast kunnen genieten van de actie, de voorpret en de unieke cultuur van de MLS. Zo is er materiaal over de MLS-clubs, de profielen van de spelers van 2023, highlights van de competitie en de clubs uit het seizoen 2022, complete uitzendingen van klassiekers en korte documentaire-achtige reportages.

Na de aftrap van het seizoen op 25 februari biedt MLS Season Pass live elke reguliere MLS-wedstrijd, de gehele Audi MLS Cup Playoffs en de Leagues Cup1. Allemaal op één plek, op consistente tijdstippen en zonder hinderlijke onderbrekingen – nog nooit eerder vertoond bij live sportuitzendingen. Met een abonnement op MLS Season Pass zijn alle MLS-wedstrijden op miljarden devices te zien: met de Apple TV-app op Apple devices, smart-tv’s, streamingdevices, settopboxen en gameconsoles, en via tv.apple.com.

“Zichtbaarheid is enorm belangrijk voor de sport. Zo kan MLS niet alleen op de binnenlandse, maar ook op de internationale markt groeien. Overal zijn de ogen op onze wedstrijden gericht”, aldus Kellyn Acosta, middenvelder van Los Angeles Football Club. “We praten er nu over hoe we de competitie verder kunnen laten groeien en ik denk dat deze samenwerking met Apple een stap in de goede richting is. In de aanloop naar het WK van 2026 wil je momentum opbouwen en meer exposure krijgen en ik denk dat deze samenwerking echt heel mooi wordt. Mijn gezin vindt het fijn dat alle wedstrijden op één plek te bekijken zijn. Volgens mij wordt dit heel belangrijk voor de competitie en voor het voetbal in de VS.”

“Het was nooit bij me opgekomen dat zo’n samenwerking de zaken zoveel makkelijker zou kunnen maken voor onze fans, onze gezinnen, onze vrienden en ook voor onszelf, want wij kijken ook de hele tijd de MLS”, zegt Mark-Anthony Kaye, middenvelder van Toronto FC. “Het is een goede zaak dat de MLS dat inziet. Ze hebben het goed voor elkaar om met deze deal de MLS beter aan de wereld te kunnen presenteren. Ik speel nog maar zes jaar in de competitie mee, maar we groeien echt ongelooflijk snel. Deze deal met Apple is nog maar een beginnetje, maar ik ben heel blij dat ze het hebben gedaan.”

Op mlssoccer.com/schedule is het volledige speelschema van de MLS 2023 te zien, en daar staat ook welke wedstrijden de eerste maand gratis te zien zijn in de Apple TV-app. Gedurende het seizoen krijgen kijkers gaandeweg toegang tot meer gratis wedstrijden.

Dé plek voor MLS-fans

MLS Season Pass heeft een ongekend breed aanbod voor MLS-fans en laat onder meer alle MLS- en Leagues Cup-wedstrijden zien en daarnaast honderden MLS NEXT Pro- en MLS NEXT-wedstrijden. Elke wedstrijd is live te bekijken, maar kan ook vanaf het begin worden afgespeeld.

MLS Season Pass zendt ook voorbeschouwingen uit, en ook van elke avond een nabeschouwing. Als aanvulling biedt MLS Season Pass een live overzichtsprogramma van vijf uur, met alle belangrijke momenten uit alle wedstrijden, vanaf de aftrap van de eerste wedstrijden in het oosten tot het eindsignaal van de wedstrijden in het westen (19:30-0:30 uur EST).

Op wedstrijddagen staan alle live en komende wedstrijden van de dag in een duidelijk overzicht in MLS Season Pass, zodat fans snel kunnen zien waarnaar ze willen kijken. Op andere dagen zijn er voorbeschouwingen te zien, promotiefilmpjes van clubs om op te warmen voor de volgende wedstrijd, highlights, herhalingen en nog veel meer mooie content. In de loop van het seizoen brengt MLS Season Pass wekelijkse programma’s met beslissende doelpunten, weergaloze reddingen en andere hoogtepunten van de week, verzameld om iedereen van de highlights van de competitie te laten genieten.

Alle wedstrijden worden voorzien van Engels en Spaans commentaar. Bij wedstrijden waarin Canadese teams meedoen is er ook Frans commentaar beschikbaar. De voor- en nabeschouwing zijn beschikbaar in het Engels en Spaans. Voetballiefhebbers in de VS en Canada kunnen bovendien via de Apple TV-app afstemmen op een audiostream van hun favoriete team (voor zover beschikbaar).

De presentatie van MLS Season Pass is in handen van een team getalenteerde presentatoren en voetballegendes, die met hun passie voor de sport de wedstrijden en achtergrondverhalen extra kleur zullen geven. Op de MLS-website kunnen fans meer lezen over het team van MLS Season Pass. Het complete team van presentatoren en het volledige productieplan voor MLS Season Pass worden binnenkort bekendgemaakt.

Speciale clubpagina’s

Fans kunnen hun favoriete club selecteren zodat ze in de Apple TV-app een gepersonaliseerde ervaring krijgen. De wedstrijden van hun favoriet komen dan in de Apple TV-app automatisch op de lijst ‘Volgende’ te staan, zodat fans niks missen. Je kunt ook instellen dat je een melding op je iPhone en iPad krijgt als de wedstrijd van je favoriet bijna begint.

Op de clubpagina kunnen fans alles vinden wat er te bekijken valt van hun club. Ze kunnen live wedstrijden, voorbeschouwingen en ander materiaal bekijken, zoals interviews en herhalingen. Ook staat er een schema van alle wedstrijden van hun club en zijn er verhalen en highlights te vinden die regelmatig worden bijgehouden.

Meer manieren om MLS te ervaren

Vanaf vandaag komen er door de club samengestelde playlists met nummers en artiesten die de clubcultuur belichamen, en ook twee op MLS geïnspireerde playlists exclusief voor Apple Music, waaraan in de loop van het seizoen meer muziek wordt toegevoegd. Via apple.co/AM-MLS op iPhone, iPad of Mac worden voetballiefhebbers rechtsreeks naar de MLS-ervaring op Apple Music geleid.

Vanaf de aftrap op 25 februari staan er in Apple Kaarten speciale Match Day Guides die gemaakt zijn door MLS-clubs (onder meer Atlanta United, Nashville SC en Toronto FC) met aanbevelingen voor cafés en restaurants waar de wedstrijd te bekijken is, gedetailleerde informatie over de stadions en meer. In Kaarten worden MLS-stadions – op tijd voor de seizoensopening – ook zichtbaar als speciaal gemaakte driedimensionale bezienswaardigheden, onder meer de Red Bull Arena in Harrison, Lumen Field in Seattle en Audi Field in Washington.

Met iOS 16 heeft Apple in de Apple TV-app een nieuw gedeelte ‘My Sports’ geïntroduceerd voor iPhone, iPad en Apple TV, waarmee gebruikers gemakkelijk hun favoriete clubs, teams en competitities kunnen volgen.2 Voetballiefhebbers worden via apple.co/MySportsMLS op iPhone of iPad rechtstreeks naar de Apple TV-app geleid en kunnen daar hun favoriete Major League Soccer-clubs volgen, zodat ze meldingen krijgen voor wedstrijden, scoreverloop in real time kunnen volgen en meer.

‘My Sports’ biedt ook een makkelijke manier om in Apple News gepersonaliseerd en in real time op de hoogte te blijven op sportgebied. Sportliefhebbers kunnen smullen van de beste verhalen uit toonaangevende bronnen, en hebben toegang tot live scores, speelschema’s, ranglijsten en hoogtepunten.

Siri kan allerlei vragen over MLS beantwoorden, onder meer over wedstrijdschema’s, scores, standen, opstellingen en statistieken van spelers.3

Abonneren op MLS-seizoenspas

Liefhebbers kunnen zich abonneren op MLS Season Pass in de Apple TV-app voor € 14,99 per maand tijdens het seizoen of € 99 per seizoen, en abonnees van Apple TV+ kunnen een abonnement aanschaffen tegen de speciale prijs van € 12,99 per maand of € 79 per seizoen.2 Iedereen die een seizoenskaart koopt bij een van de MLS-clubs, krijgt daarbij automatisch een abonnement op MLS Season Pass. Via ‘Delen met gezin’ kunnen tot zes gezinsleden het abonnement delen met hun eigen Apple ID en wachtwoord.

De start van MLS Season Pass vormt de officiële aftrap van de 10-jarige samenwerking tussen MLS en Apple, een historische primeur voor een grote professionele sportcompetitie.

  1. Exclusief de Leagues Cup en de Campeones Cup voor kijkers in Mexico.
  2. My Sports is niet beschikbaar in alle landen en regio’s.
  3. De beschikbaarheid, features en commando’s van Siri kunnen per land of regio variëren.
  4. Voor een abonnement op MLS Season Pass moeten klanten updaten naar iOS 16.2 of nieuwer, iPadOS 16.2 of nieuwer, tvOS 16.2 of nieuwer en macOS Ventura. Voetballiefhebbers kunnen wereldwijd MLS Season Pass bekijken in het Engels, Spaans of Frans voor zover beschikbaar, inclusief ondertiteling.

 

Back To Top