Skip to content

Facebook schendt privacy van Nederlandse gebruikers

De rechtbank heeft vandaag geoordeeld dat Facebook in de periode van 1 april 2010 en 1 januari 2020, de privacy van de Nederlandse gebruiker heeft geschonden.

De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS) hadden een zaak aangespannen tegen Facebook. De reden hiervan was dat Facebook de privacy van de Nederlandse gebruikers had geschonden. 

Facebook zou persoonsgegevens hebben doorgegeven aan derden. Dit deed men zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen. Ook gegevens van de Facebook-vrienden van de gebruiker werden doorgespeeld. Daarnaast verzamelde men ook informatie buiten Facebook om door het volgen van het surfgedrag van de gebruiker.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft laten weten dat het tegen een aantal punten in deze uitspraak in hoger beroep gaat. De Consumentenbond, dat zo 190.000 Facebook-gebruikers achter zich heeft weten te krijgen, wil als volgende stap financiële vergoeding hebben voor de gebruikers. Aanmelden kan nog steeds via de website van de Consumentenbond.

Back To Top