Skip to content

Gebruikers van VodafoneZiggo getroffen door groot datalek

VodafoneZiggo heeft vandaag naar buiten gebracht, dat zo 700.00 klanten getroffen zijn door een datalek. Als gevolg hiervan liggen de persoonlijke gegevens van deze klanten nu op straat. Het datalek is niet ontstaan bij VodafoneZiggo zelf, maar bij marktonderzoeker Blauw waar mee samen werd gewerkt. Blauw liet weten dat het datalek is ontstaan bij hun softwareleverancier Nebu, daardoor kreeg men toegang tot zijn klanten. In totaal zijn veertien van hun klanten getroffen door het datalek. Welke bedrijven het allemaal betreft wil men niet vertellen. Maar recent maakte de NS bekend dat vele van zijn klanten ook het slachtoffer zijn geworden van dit datalek via Blauw. Inmiddels heeft VodafoneZiggo melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens en zegt het verder te onderzoeken.

Back To Top