skip to Main Content
Nieuwe 24 Inch IMac Later Dit Jaar
Afbeelding: Apple / De 24 inch iMac is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nieuwe 24 inch iMac later dit jaar

Eerder gingen er geruchten dat de huidige 24 inch iMac pas in 2024 vernieuwd zou worden. Maar het lijkt er nu op dat de nieuwe iMac ergens in de 2e helft van dit jaar al komt. De aankondiging zal waarschijnlijk gedaan worden tijdens het WWDC2023 dat in juni wordt gehouden. Volgens de nieuwsbrief van Mark Gurman (firma Bloomberg) is Apple op dit moment de iMac druk aan het testen, ook wel engineering validation testing (EVT) genoemd. Als het testen is afgerond duurt het ongeveer nog 3 maanden voordat de iMac daadwerkelijk in productie gaat. 

Zover nu bekend zal er aan het uiterlijk niet veel veranderen. Maar het ziet er wel naar uit dat Apple kiest voor de M3 silicon processor. De M2 silicon processor zal dus bij de 24 inch iMac worden overgeslagen. De M3 silicon processor (gebaseerd op 3nm) zou zuiniger en zo 15 procent krachtiger zijn, ook zouden er meer cores aanwezig zijn. Daarnaast zou er voor meer opslag en RAM gekozen kunnen worden. En zou de nieuwe iMac beschikken over het snelle wifi 6E.

Back To Top