skip to Main Content
WWDC Gaat Op 5 juni 2023 Van Start
Afbeelding: Apple

WWDC gaat op 5 juni 2023 van start

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar van 5 t/m 9 juni online plaatsvindt. Daarnaast krijgen ontwikkelaars en studenten de kans om op de eerste dag een speciale ervaring op Apple Park bij te wonen. Alle ontwikkelaars hebben gratis toegang tot WWDC23, waar de nieuwste features van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS worden gepresenteerd. In het kader van het streven van Apple om ontwikkelaars zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van innovatieve apps, krijgen ze bij dit event de unieke kans om direct met de engineers van Apple te spreken. Daarnaast krijgen ze inzichten over nieuwe technologieën plus allerlei tools waarmee ze hun visie kunnen waarmaken aangeboden.

“WWDC is een van de jaarlijkse hoogtepunten bij Apple. We krijgen dan namelijk de kans om zowel online als offline in contact te komen met getalenteerde ontwikkelaars uit de hele wereld. Met z’n allen vormen zij een heel bijzondere community”, aldus Susan Prescott, Vice President Worldwide Developer Relations bij Apple. “WWDC23 wordt de grootste en interessantste editie ooit. We kijken er allemaal halsreikend naar uit om jullie online en offline te ontmoeten bij dit speciale event!”

Naast de aankondigingen tijdens de keynote- en de State of the Union-presentaties omvat het online programma dit jaar sessies, één-op-één Labs en gelegenheden om met de engineers van Apple en met andere ontwikkelaars te spreken. Bovendien krijgen ontwikkelaars en studenten de kans om op 5 juni op Apple Park de keynote en de State of the Union bij te wonen, terwijl de rest van de community online meekijkt. Het aantal plaatsen voor dit event op locatie is beperkt. Kijk op de Apple Developer-website of in de app hoe je je kunt aanmelden.

Tijdens WWDC23 wordt ook de Swift Student Challenge gehouden om de volgende generatie ontwikkelaars te steunen. Deze challenge is een van de vele programma’s die Apple in het leven heeft geroepen om niet alleen ontwikkelaars verder te helpen, maar iedereen die programmeren leuk vindt en daar meer over wil leren. Studenten uit de hele wereld mogen een app-playground met een thema naar keuze bouwen en inzenden. Zij werken daarbij in Swift Playgrounds, een revolutionaire iPad- en Mac-app waarmee je op een leuke, interactieve manier met de programmeertaal Swift code kunt schrijven. Studenten kunnen hun creatie voor de challenge van dit jaar vanaf nu inzenden. De deadline is 19 april. Ga voor meer informatie naar de Swift Student Challenge-website.

In aanloop naar WWDC23 maakt Apple nieuwe informatie over deze conferentie bekend in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website.

Over Apple Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vijf softwareplatforms van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

 

Back To Top