Skip to content
©Apple

WWDC gaat op 5 juni van start met keynote

Het programma van WWDC23 is onthuld, met een spannende reeks online events die Apple developers overal ter wereld kunnen bijwonen

Vandaag heeft Apple het programma van de jaarlijkse Wordwide Developers Conference bekendgemaakt, inclusief de tijdstippen van de keynote- en Platforms State of the Union-presentaties. Het programma biedt ook dit jaar weer tal van mogelijkheden voor ontwikkelaars. Alle ontwikkelaars kunnen gratis deelnemen aan WWDC23, die vanaf 5 t/m 9 juni online plaatsvindt. Daarnaast krijgen ontwikkelaars en studenten de kans om op de eerste dag een speciale ervaring op Apple Park bij te wonen. De week zit vol met events en activiteiten waarin ontwikkelaars ontdekken welke nieuwe technologieën, tools en frameworks er voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS aankomen. De conferentie duurt een week en geeft ontwikkelaars de kans om via individuele workshops en Slack direct contact te leggen met Apple engineers en experts en meer te weten te komen over hoe je innovatieve en onderscheidende apps en games bouwt.


Apple keynote

5 juni, 10:00 uur PDT (19:00 uur Nederlandse tijd)
De grootste en spannendste WWDC tot nu toe begint met een voorproefje van een paar interessante updates die later dit jaar op de platforms van Apple beschikbaar komen. De keynote is te bekijken via apple.com, de Apple Developer-app, de Apple TV-app en YouTube, en kan na afloop ook worden teruggekeken.


Platforms State of the Union

5 juni, 13:30 uur PDT (22:30 uur Nederlandse tijd)
De nieuwste tools, technologieën en innovaties voor de Apple platforms komen aan de orde, waarmee ontwikkelaars nog betere apps kunnen maken. De Platforms State of the Union wordt gestreamd via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website.


Apple Design Awards

5 juni, 18:30 uur PDT (6 juni, 3:30 uur Nederlandse tijd)
Tijdens de Apple Design Awards wordt de spotlight gezet op de kunstzinnigheid, creativiteit, kundigheid en technische expertise van de Apple ontwikkelaars. De winnaars van de Apple Design Awards van dit jaar worden via de Developer-app en -website bekendgemaakt.


Direct contact met deskundigen

Voor WWDC23 staan er 175 gespecialiseerde sessievideo’s op het programma, waarin de nieuwste tools en technologieën centraal staan die ontwikkelaars de kans bieden om de volgende generatie apps en games te leren maken. Tijdens individuele workshops met Apple experts krijgen ontwikkelaars antwoord op al hun vragen over technologie, design en de App Store. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun app in de Store zichtbaarder maken. Van 6 t/m 9 juni worden de sessievideo’s dagelijks in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website gepost.


Activiteiten

Naast de sessievideo’s en individuele workshops gaan Apple engineers en ontwerpers de hele week allerlei activiteiten in Slack organiseren. De perfecte gelegenheid voor ontwikkelaars om over technologie te discussiëren, vragen te stellen en andere ontwikkelaars te ontmoeten. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een Q&A-sessie over technologie of design, een sessievideo bekijken en de presentator vragen stellen, of nieuwe contacten opdoen met activiteiten om het ijs te breken.


Developer-app

De Apple Developer-app is de ideale manier om mee te doen aan WWDC23 op de Mac, iPhone, iPad en Apple TV. Je krijgt elke dag updates en berichten over de laatste nieuwtjes, content en activiteiten. Je kunt op een bepaald onderwerp zoeken, je aanmelden voor online Slack-activiteiten individuele workshops, samen met je collega’s video’s bekijken via SharePlay, direct vanuit sessievideo’s code kopiëren voor Xcode, achtergrondverhalen lezen en meer.

Alle content, informatie over aanmelding, nieuws, achtergrondverhalen en documenten rondom WWDC zijn ook te vinden op developer.apple.com.

 

Back To Top