Skip to content

Nieuwe generatie BenQ PhotoVue-monitoren

BenQ, een internationaal bekend merk van digitale lifestyle-apparatuur en innovator van professionele displaytechnologie, lanceerde de SW272U en SW272Q, professionele PhotoVue-monitors voor fotografie van de nieuwste generatie. Dankzij de exclusieve Fine-Coating schermtechnologie en de gecertificeerde kleurenkwaliteit, effenen deze 27-inch 4K- en 2K-fotograafmonitors het pad naar perfecte prestaties waarvoor fotografen en video-editors al vele jaren op de PhotoVue-monitors van BenQ een beroep doen.

“Ons streven naar perfectie houdt nooit op, en met de SW272U en SW272Q, de nieuwe generatie BenQ PhotoVue-monitors, willen we fotografen en kleurenexperts spectaculaire gebruikerservaringen bezorgen die de normen van de sector overschrijden,” zegt Conway Lee, voorzitter van BenQ Corporation.

PhotoVue-monitors maken gebruik van BenQ’s eigen AQCOLOR-technologie, die instaat voor een individueel in de fabriek gekalibreerde kleurenkwaliteit die verder door het nieuwe Fine-Coating scherm wordt versterkt. Dit scherm is door TÜV Rheinland gecertificeerd omwille van de prestaties zonder reflecties, wat resulteert in een schermeffect gelijkwaardig met papier. In combinatie met BenQ’s Paper Color Sync-software, zorgt dit voor 99% dekking van Adobe RGB, DCI-P3, en Display P3-brede kleurengamma’s met ΔE ≤ 1,5 kleurnauwkeurigheid. Dit zorgt voor een platform dat binnen de sector koploper is op gebied van nauwkeurige fotobewerking en betrouwbare reproductie van geprinte output.

De derde generatie Uniformity & Color Consistency-technologieën van BenQ versterken de kleurenprestaties van PhotoVue-monitors nog verder aan de hand van uiterst nauwkeurige apparatuur om honderden subregio’s van het scherm aan te passen. Dit verzekert nauwkeurige kleuren op de hele display en perfecte kleurafstemming tussen meerdere monitors.

De PhotoVue SW272U- en SW272Q-monitors zijn gecertificeerd door Pantone® Validated, Pantone® SkinTone en CalMan Verified omwille van hun kleurenprestaties en -kalibratie. De kalibratie van de hardware wordt vereenvoudigd door Palette Master Ultimate, BenQ’s exclusieve, krachtige en niettemin intuïtieve kleurmanagementsoftware die onder kleurenprofessionals populair is. De monitors bieden eveneens volledige support voor Calman, Colorspace en andere fotografie- en videografiekalibratieoplossingen van derden.

De nieuwe generatie PhotoVue-modellen heeft een afneembare schaduwkap, waardoor ze zowel als zelfstandige schermen of als monitoropstellingen met meerdere kappen kunnen worden gebruikt. Deze monitoren bieden de beste creatieve ervaringen in hun klasse met een esthetisch functioneel ontwerp, inclusief een kunstlederen pad aan de onderkant voor het veilig plaatsen van digitale camera’s, kalibrators en andere apparaten. Bovendien worden de monitoren geleverd met USB-C connectiviteit, die 90W aan vermogen levert.

De inzet van BenQ voor beroepen waar kleur belangrijk is, wordt aangetoond door het partnerschap met Pantone®, ten behoeve van de wereldwijde gemeenschap kleurprofessionals die voor kleurnauwkeurigheid van het Pantone®-systeem afhangen. De nieuwe PhotoVue-monitors worden aangeboden met een gratis Premium-jaarabonnement op Pantone Connect, zodat fotografen, video-editors en ontwerpers nauwkeurige kleurenpaletten kunnen delen en met teamleden, klanten, verkopers en printers kunnen samenwerken via de cloud aan de hand van een mobiele app.

Prijzen en beschikbaarheid
De SW272U heeft een adviesprijs van 1299 euro en is inmiddels verkrijgbaar. Van de SW272Q is nog geen prijs bekend en ook niet wanneer hij verkrijgbaar is.

Back To Top