skip to Main Content
Samsung ViewFinity S9 5K Monitor In Augustus Verkrijgbaar
Afbeelding: Samsung / De nieuwe 27 inch 5K ViewFinity S9 monitor.

Samsung ViewFinity S9 5K monitor in augustus verkrijgbaar

Samsung Electronics America heeft vandaag aangekondigd dat het zijn ViewFinity-monitorassortiment uitbreidt met de 27-inch ViewFinity S9 (S90PC-model). De lancering van de ViewFinity S9 versterkt de reeks Samsung-monitoren met hoge resolutie na de introductie van de ViewFinity S8 (S80PB-model) in juni 2022, die een Ultra High Definition (UHD)-resolutie had. De nieuwe ViewFinity S9 bevat alle tools die nodig zijn in creatieve sectoren zoals grafisch ontwerp en fotografie, en werd in 2023 uitgeroepen tot een CES Innovation Award-onderscheiding.

De ideeën van gebruikers tot leven wekken
De nieuwe ViewFinity S9 biedt een 27-inch scherm met een 5K-resolutie (5.120 x 2.880). Het display biedt 50% meer werkruimte dan andere 4K UHD-monitoren met uitzonderlijke beeld- en teksthelderheid. Hiermee kunnen professionals werken aan content met ultrahoge resolutie zonder in te hoeven zoomen, zodat ze hun projecten in 5K kunnen bekijken terwijl al hun bewerkingstools zichtbaar blijven op het scherm.

Met zijn 99% DCI-P31 en 218 PPI (pixels per inch) biedt de ViewFinity S9 meer verzadigde en levendige kleuren met scherpere details, perfect voor degenen die vertrouwen op visuele getrouwheid2. Bovendien maakt een typische helderheid van 600 cd/m2 het gemakkelijk om in bijna elke lichtomgeving te werken. De kalibratietechnologie van Samsung helpt gebruikers de juiste kleur te bereiken die ze willen. Tijdens de productie wordt de kleur van de monitor in de fabriek gekalibreerd voor ongelooflijke Delta E <21-nauwkeurigheid, direct uit de doos.3

Slimme kalibratie vereenvoudigen met een smartphone
De ViewFinity S9 maakt gebruik van de Smart Calibration-functie die wordt bediend met smartphones4, de eerste in de branche. Gebruikers kunnen het scherm gemakkelijk aanpassen voor nauwkeurige instellingen zonder dure, complexe kalibratieapparatuur wanneer ze maar willen. Met behulp van de SmartThings-app kunnen gebruikers ervoor kiezen om te kalibreren in de Basic-modus voor een snelle en eenvoudige aanpassing van de witbalans en gamma-instellingen, of ze kunnen de Professional-modus gebruiken voor volledige controle over de kleurtemperatuur, luminantie, kleurruimte en gamma-instellingen. Gebruikers kunnen dit proces eenvoudig starten door hun smartphonecamera op de ViewFinity S9 te richten en na kalibratie kunnen ze een rapport bekijken met details over de aangebrachte aanpassingen en de Delta E-kleurnauwkeurigheid.

Werk productief en entertainment leuk maken
De ViewFinity S9 heeft TUV-gecertificeerde Intelligent Eye Care-functies om vermoeide ogen te verminderen, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien beperkt het Samsung Matte Display lichtreflectie en schittering op de monitor, waardoor afleidingen worden geminimaliseerd en de kleurnauwkeurigheid van het scherm behouden blijft tijdens het werken.

De ViewFinity S9 biedt veelzijdige connectiviteit voor gebruikers van zowel Mac- als Windows-pc’s, met Thunderbolt 4- en Mini DisplayPort-ingangen, naast USB-C. Dankzij de Thunderbolt 4-compatibiliteit kunnen gebruikers apparaten met maximaal 90 W opladen en gegevens betrouwbaar overbrengen met snelheden tot 40 Gbps.5

De monitor is uitgerust met een ingebouwde 4K SlimFit-camera die verbinding maakt via een pogo-pin zonder extra kabels of apparatuur. De camera levert kristalheldere kwaliteit voor videogesprekken via apps zoals Google Meet. De camera kantelt om in de hoek van de monitor te passen, en Auto Framing6 zorgt ervoor dat gebruikers zichtbaar en in beeld blijven, zelfs wanneer ze van positie veranderen.

Het slanke metalen ontwerp van de ViewFinity S9 past in elke ruimte. Met zijn ergonomische ontwerp kan deze monitor comfort bieden en de productiviteit verbeteren door zich aan vrijwel elke positie of houding aan te passen. Een in hoogte verstelbare standaard komt overeen met de ooghoogte van de gebruiker en het scherm kan kantelen om te passen bij de kijkhoeken. In de Pivot-modus draait het scherm 90 graden, zodat gebruikers lange documenten kunnen lezen met minder scrollen. Dankzij de compatibiliteit met VESA-montage kunnen gebruikers ruimte besparen en hun bureau opgeruimd houden.

Geïntegreerde Smart TV-apps bieden gebruikers de volledige tv-ervaring wanneer het tijd is om over te schakelen op entertainment na het werk. Gebruikers hebben toegang tot de populaire streaming-apps en -shows zonder dat ze een aparte pc nodig hebben en met Samsung Gaming Hub kunnen gebruikers games spelen van partners zoals Xbox Game Pass en NVIDIA GeForce Now zonder downloads of vereisten voor opslagruimte. Het beeldscherm heeft ingebouwde speakers met Adaptive Sound+ die het geluidsniveau automatisch aanpassen en een afstandsbediening, waardoor dit de perfecte monitor is voor zowel werk als ontspanning.

De ViewFinity S9 zal in augustus verkrijgbaar zijn op Samsung.com en bij geselecteerde retailers in het hele land voor $ 1.599,99. Ga voor meer informatie over monitoren met hoge resolutie en de volledige ViewFinity-serie naar Samsung.com.

(De Nederlandstalige prijs en de beschikbaarheid van de ViewFinity S9 in Nederland zijn nog niet bekend gemaakt!)

 

  1. Kleurweergave berekend in CIE 1976.
  2. Kleurnauwkeurigheidscijfers kunnen variëren op basis van het meetapparaat en het meetpunt. Schermfuncties kunnen variëren afhankelijk van de systeemomgeving, zoals computercomponenten, gebruiksduur of andere factoren.
  3. Fabriekskalibratie wordt gemeten op nauwkeurigheid in sRGB onder verzendingsomstandigheden. Waarde kan variëren afhankelijk van de meetomgeving. Gebruikers kunnen het fabriekskalibratierapport vinden in de on-screen display (OSD)-instellingen.
  4. Slimme kalibratie is beschikbaar op Galaxy S10 of nieuwer, Galaxy Note10 of nieuwer, Galaxy Fold-apparaten, Galaxy Flip-apparaten, iPhone 11 of nieuwer en de tweede generatie iPhone SE 2 of nieuwer. Hiervoor is de nieuwste versie van de SmartThings-app vereist.
  5. Bepaalde apparaten die MacOS 13 gebruiken, hebben mogelijk beperkte compatibiliteit.
  6. Auto Framing werkt bij gebruik van de ingebouwde applicaties.
Back To Top