skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Derde Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten derde kwartaal bekend

Apple heeft vandaag haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van haar fiscale jaar 2023, dat eindigde op 1 juli 2023. Het bedrijf realiseerde een kwartaalomzet van 81,8 miljard dollar, een daling van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van 1,26 dollar, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“We zijn blij te kunnen melden dat we in het juni-kwartaal een recordomzet behaalden in Services, gedreven door meer dan 1 miljard betaalde abonnementen, en dat we een aanhoudende kracht zagen in opkomende markten dankzij de sterke verkoop van iPhone”, zei Tim Cook, CEO van Apple. “Van onderwijs tot milieu, we blijven onze waarden uitdragen, terwijl we innovatie promoten die het leven van onze klanten verrijkt en de wereld beter maakt dan we hem aantroffen.”

“Onze jaar-op-jaar bedrijfsprestaties in het jun-kwartaal verbeterden ten opzichte van het maart-kwartaal, en onze geïnstalleerde basis van actieve apparaten bereikte een recordhoogte in elke geografische regio”, zei Luca Maestri, CFO van Apple. “In het kwartaal genereerden we een zeer sterke operationele kasstroom van 26 miljard dollar, keerden we meer dan 24 miljard dollar terug aan onze aandeelhouders en bleven we investeren in onze langetermijngroeiplannen.”

Apple’s raad van bestuur heeft een contante dividendbetaling van 0,24 dollar per aandeel van het gewone aandelenkapitaal van de onderneming uitgekeerd. Het dividend is verschuldigd op 17 augustus 2023 aan aandeelhouders die op 14 augustus 2023 aan het einde van de beursdag in het bezit zijn van het aandeel.

Apple biedt live streaming van haar Q3 2023 financiële resultatenconferentie op 3 augustus 2023 vanaf 14.00 uur PT op apple.com/investor/earnings-call. De webcast is ongeveer twee weken daarna beschikbaar voor herhaling.

Back To Top