Skip to content
De vernieuwde AirPods Pro (2e generatie) zijn op te laden via USB‐C, zijn extra stofbestendig en bieden Lossless-audio met Apple Vision Pro. ©Apple

Apple introduceert nieuwe AirPods Pro

Met AirPods Pro (2e generatie) beleef je audio als nooit tevoren, dankzij de uitstekende geluidskwaliteit, tot twee keer zoveel actieve ruisonderdrukking als de vorige uitvoering, een geavanceerde transparantiemodus, verbeterde ruimtelijke audio en oortips in nog meer formaten voor een betere pasvorm. De AirPods Pro (2e generatie) zijn nu op te laden via USB‑C, extra stofbestendig en bieden Lossless-audio met Apple Vision Pro. Met iOS 17 haal je nog meer uit alle AirPods Pro (2e generatie), dankzij nieuwe features als ‘Adaptieve audio’ en ‘Gespreksdetectie’.1

AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB‑C) zijn vanaf vandaag te bestellen en liggen vanaf vrijdag 22 september in de winkel.

Extra gemak dat tegen een stootje kan

De nieuwe AirPods Pro hebben een USB‑C-connector, waardoor je Mac, iPad, AirPods en de iPhone 15-modellen allemaal met dezelfde kabel kunt opladen. Je kunt de AirPods Pro zelfs direct opladen met je iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Deze devices worden ook allemaal met een USB‑C-connector geleverd.

Zowel de oortjes als de case hebben een betere stofbestendigheid volgens de IP54-norm, zodat je ze gerust overal mee naartoe kunt nemen.

Nieuwe Lossless-audio met Apple Vision Pro

AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB‑C) maken Lossless-audio met extreem weinig vertraging mogelijk en zijn daarmee de ideale draadloze partner voor Apple Vision Pro.2 De H2-chip in de nieuwste AirPods Pro en Apple Vision Pro in combinatie met een baanbrekend draadloos audioprotocol levert krachtige Lossless-audio van 20 bits bij 48 KHz met veel minder audiovertraging.

Wanneer Apple Vision Pro begin volgend jaar in de VS uitkomt, kun je in combinatie met de nieuwe AirPods Pro genieten van de meest geavanceerde draadloze audio in de branche, waarmee entertainment, games en FaceTime-gesprekken beter klinken dan ooit.

Nieuwe features met iOS 17

Alle AirPods Pro (2e generatie) profiteren van nieuwe features en mogelijkheden in iOS 17, waaronder:1

 • Adaptieve audio: Dit is een nieuwe luistermodus die de ruisonderdrukking aanpast aan jouw omgeving, door dynamisch gebruik te maken van zowel de transparantiemodus als actieve ruisonderdrukking. Deze baanbrekende feature is mogelijk dankzij geavanceerde computationele audio. Daarmee word je niet volledig afgesloten van je omgeving, maar heb je tegelijkertijd toch minder last van storende geluiden, zoals een gesprek vlak naast je, een stofzuiger of het geroezemoes in een café.
 • Gespreksdetectie: Zodra je tegen iemand begint te praten, of je nu iets tegen je collega zegt of even afrekent bij de kassa, zorgt Gespreksdetectie ervoor dat het volume van de content omlaag gaat, dat de stem van degene met wie je praat wordt versterkt en dat het achtergrondgeluid minder goed hoorbaar is.
 • Gepersonaliseerd volume: Deze functie op basis van machinelearning leest je omgeving en volumevoorkeuren en leert mettertijd hoe jij je koptelefoon vaak gebruikt.

Beter voor het milieu

De nieuwe AirPods Pro zijn ontworpen met verschillende materialen en features die een minimale impact op het milieu hebben, zoals 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten en 100% gerecycled goud in het verguldsel van meerdere printplaten. Voor de case is daarnaast 100% gerecycled tin gebruikt in het soldeer op het moederbord en 100% gerecycled aluminium in het scharnier. AirPods Pro (2e generatie) zijn vrij van stoffen die mogelijk schadelijk zijn, zoals kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig. Doordat de verpakking is gemaakt van minimaal 90% vezels, komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100% CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB‑C) zijn vanaf vrijdag 22 september verkrijgbaar voor € 279 via apple.com/store en in de Apple Store-app in de VS en in meer dan 30 andere landen en regio’s.
 • EarPods (USB-C) zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 19 via apple.com/store en in de Apple Store-app in de VS en in meer dan 30 andere landen en regio’s.
 • Alleen in de Apple Online Store kunnen klanten gratis een persoonlijke inscriptie met emoji, namen, initialen en cijfers op hun AirPods Pro laten zetten.
 • Nieuwe abonnees krijgen gratis 6 maanden Apple Music bij aankoop van AirPods, AirPods Pro of AirPods Max. Op apple.com/promo lees je er meer over.
 • De volledige functionaliteit van AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB-C) is beschikbaar nadat je ze hebt gekoppeld aan een Apple device waarop de nieuwste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd.
 • Naast adaptieve audio, Gespreksdetectie en Gepersonaliseerd volume komen er met iOS 17 nog meer features beschikbaar voor de AirPods-lijn, waaronder muten en unmuten voor meer controle tijdens telefoongesprekken, en verbeteringen voor automatisch wisselen binnen het hele ecosysteem. Ga voor meer informatie naar apple.com/newsroom/2023/06/airpods-redefine-the-personal-audio-experience.

 

 1. Beschikbaar voor AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB‐C) en AirPods Pro (2e generatie) met Lightning-oplaadcase.
 2. Lossless-audio werkt alleen in combinatie met Apple Vision Pro. De beschikbaarheid verschilt per regio.

 

Back To Top