Skip to content
Apple Watch Ultra 2 is Apple’s meest veelzijdige en robuuste smartwatch met nieuwe features. ©Apple

Apple onthult Apple Watch Ultra 2

Apple heeft vandaag de Apple Watch Ultra 2 geïntroduceerd, met nieuwe features voor Apple’s meest veelzijdige en robuuste smartwatch en een belangrijke mijlpaal op milieugebied. Apple Watch Ultra 2 heeft alle features van de Ultra waar gebruikers zo dol op zijn, plus de krachtige nieuwe S9 SiP, een gloednieuw ‘Tik dubbel’-gebaar, Apple’s helderste display ooit, een uitgebreid hoogtebereik, on-device Siri, ‘Nauwkeurig zoeken’ voor iPhone en geavanceerde mogelijkheden voor wateractiviteiten. Apple Watch Ultra 2 draait op watchOS 10, met vernieuwde apps, een nieuwe slimme stapel, nieuwe features voor fietsers en andere outdooractiviteiten, plus de nieuwe wijzerplaat Modulair Ultra. Ook met al deze verbeteringen heeft de Apple Watch Ultra 2 een batterijduur van 36 uur bij normaal gebruik en tot 72 uur in de energiebesparingsmodus.

Voor het eerst kunnen klanten van elk Apple Watch-model een CO₂‑neutrale optie kiezen, een belangrijke mijlpaal op weg naar ‘Apple 2030’: het voornemen van Apple om de hele toeleveringsketen en de levenscyclus van elk product uiterlijk 2030 CO₂‑neutraal te maken.

Apple Watch Ultra 2 is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 22 september in de winkel.

“Dit jaar hebben we onze meest robuuste en veelzijdige Apple Watch nóg beter gemaakt”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer bij Apple. “Apple Watch Ultra 2 is onze meest geavanceerde Apple Watch, met krachtige prestaties en nieuwe features. Hij is ideaal voor als je graag het grootste en helderste display, de langste batterijduur en de beste gps van alle Apple Watches wilt hebben. En hij ziet er fantastisch uit.”

Krachtige nieuwe S9 SiP

Apple Watch Ultra 2 wordt aangedreven door speciaal ontworpen Apple silicon in de gloednieuwe S9 SiP. Dankzij deze krachtigste Watch-chip ooit heeft Apple het hele systeem kunnen verbeteren en nieuwe features kunnen toevoegen, zoals een uniek ‘Tik dubbel’-gebaar en de mogelijkheid om gezondheidsgegevens privé en veilig te raadplegen en registreren via on-device Siri. Apple Watch Ultra 2 bevat bovendien een nieuwe 4-core Neural Engine die machinelearning-taken tot twee keer sneller verwerkt dan de originele Apple Watch Ultra.

‘Tik dubbel’-gebaar

Dankzij innovaties zoals de Digital Crown en de Taptic Engine, plus tikken, swipen, optillen van je pols en bedekken om stil te houden, was Apple Watch al eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Met het nieuwe ‘Tik dubbel’-gebaar kun je Apple Watch Ultra 2 nu ook heel handig bedienen zonder het display aan te raken. Door twee keer tegen elkaar te tikken met de wijsvinger en duim van de hand waaraan je je Watch draagt, kun je heel simpel veelvoorkomende handelingen uitvoeren op je Apple Watch Ultra 2. Verder open je met ‘Tik dubbel’ de slimme stapel vanaf de wijzerplaat. Maak daarna nogmaals het gebaar om door widgets te scrollen.

Je gebruikt dit gebaar om de hoofdknop in een app te bedienen, bijvoorbeeld om een timer te stoppen, muziek af te spelen en te pauzeren, of de sluimerfunctie van je wekker te kiezen. Ook kun je er een telefoongesprek mee aannemen en beëindigen, een foto nemen met de camera-afstandsbediening van je Apple Watch en overschakelen naar de nieuwe hoogteweergave in de Kompas-app om de relatieve hoogte van je opgeslagen routepunten te zien.

Het nieuwe ‘Tik dubbel’-gebaar is mogelijk dankzij de snellere Neural Engine in Apple Watch Ultra 2. Deze verwerkt gegevens van de versnellingsmeter, gyroscoop en optische hartsensor met behulp van een nieuw machinelearning-algoritme. Het algoritme detecteert de kenmerkende kleine polsbewegingen en veranderingen in je bloedsomloop wanneer je het ‘Tik dubbel’-gebaar maakt met je wijsvinger en duim. Het ‘Tik dubbel’-gebaar is vanaf volgende maand beschikbaar als onderdeel van een gratis software-update.

Helderder display

Een nieuwe geavanceerde architectuur van het display van Apple Watch Ultra 2 zorgt voor een helderheid van maximaal 3000 nits, 50% helderder dan de Apple Watch Ultra van de eerste generatie. Dit is het helderste display dat Apple ooit heeft gemaakt, waardoor het zelfs in de felle zon goed leesbaar is. Je kunt de helderheid van het display ook verlagen tot slechts één nit, wat handig kan zijn als je mensen in de buurt niet wilt storen. Ook de zaklamp profiteert van de nieuwe architectuur van het display: door aan de Digital Crown te draaien wordt het scherm tijdelijk twee keer zo helder en kun je beter zien waar je heen gaat.

Wijzerplaat Modulair Ultra

De nieuwe wijzerplaat Modulair Ultra is speciaal ontworpen voor Apple Watch Ultra en maakt optimaal gebruik van het grote display, door actuele gegevens zoals hoogte, diepte en verstreken tijd weer te geven aan de buitenste rand. Deze wijzerplaat heeft de meeste aanpasbare functies voor sporten, outdooravonturen en wateractiviteiten.

Getest voor extreme omstandigheden

Apple Watch Ultra 2 is ontworpen voor extreme omstandigheden en is getest voor gebruik op het grootste hoogteverschil van alle Apple producten, van 500 meter onder zeeniveau voor tochten door de diepste dalen tot 9000 meter erboven voor het beklimmen van de hoogste bergen.

Recreatief duiken en freediving

Apple Watch Ultra is ideaal voor watersporten, waaronder extreme activiteiten als kitesurfen en wakeboarden. En voor duikers en freedivers is er de vernieuwde Oceanic+-app van Huish Outdoors, die tot op een diepte van 40 meter werkt.1

De ingebouwde Diepte-app slaat nu een overzicht op van elke sessie, zodat je de meest recente sessies kunt bekijken op Apple Watch Ultra. Ook kun je een volledig overzicht van alle afgeronde duiken met een gps-startpunt zien in de Conditie-app op je iPhone.

Tijdens het freediven met de Oceanic+-app kun je dankzij de grote letters in één oogopslag gegevens zoals de diepte en verstreken tijd zien, en krijg je een melding als je op de gewenste diepte bent aangekomen. Tussen twee duiken kun je de hartslagzones gebruiken om je hartslag in de gaten te houden en deze te verlagen. Tijdens een trainingssessie is het mogelijk om vooraf meldingen in te stellen voor oppervlaktetijd en verstreken tijd. In het logboek kun je alle gegevens van je duik bekijken, zoals hoe snel je afdaalt en weer omhoog komt.

On-device Siri voor het inzien en bijhouden van gezondheidsgegevens

Een primeur op Apple Watch: bepaalde Siri-verzoeken worden op je device verwerkt. Voor verzoeken waarvoor geen informatie van het internet nodig is, zoals het starten van een work-out of het zetten van een timer, hoeft Siri niet verbonden te zijn met wifi of een mobiel netwerk. Zo krijg je niet alleen snellere maar ook betrouwbaardere antwoorden. De krachtige Neural Engine maakt bovendien de dicteerfunctie 25 procent nauwkeuriger.

De on-device verwerking is privé en veilig. Verder kun je Siri nu ook gebruiken om gegevens uit de Gezondheid-app te raadplegen als je benieuwd bent naar je gezondheid en conditie. Vraag Siri bijvoorbeeld hoeveel uur je afgelopen nacht hebt geslapen en of je Activiteit-ringen voor vandaag al vol zijn. Gebruik je stem om een hardloopsessie of fietswork-out te starten of om een routepunt te markeren, zelfs zonder verbinding. Je kunt Siri-verzoeken op Apple Watch Ultra 2 ook gebruiken om gegevens als je gewicht, lichaamstemperatuur, menstruatie of medicijngebruik bij te houden.2

Nauwkeurig zoeken

De mogelijkheid om je iPhone te vinden met behulp van je Apple Watch is erg populair onder gebruikers. De S9 SiP is nu voorzien van een Ultra Wideband-chip van de tweede generatie. Daarmee wordt ‘Nauwkeurig zoeken’ mogelijk voor het hele iPhone 15-assortiment, dat dezelfde chip bevat. Met ‘Nauwkeurig zoeken’ zie je in welke richting en hoe ver je iPhone zich bevindt, zelfs als deze in een andere kamer ligt of als je bijvoorbeeld na het duiken bent vergeten waar je deze hebt gelaten. Verder helpen beeld- en geluidssignalen én haptische feedback om je device terug te vinden.

De kracht van watchOS 10

Apple Watch Ultra 2 draait op watchOS 10, een belangrijke update met onder andere:

 • Een frisse interface die je een andere kijk geeft op de vernieuwde apps en een nieuwe slimme stapel waarin je altijd de juiste widgets te zien krijgt.
 • Naast Modular Ultra heb je de keuze uit nog meer leuke nieuwe wijzerplaten: Snoopy, Palet, Zonnestand analoog en Nike Globe.
 • De Nachtmodus schakelt nu automatisch in als het donker is, door gebruik te maken van de omgevingslichtsensor.
 • Nieuw voor fietsers: de mogelijkheid om vermogensmeters, snelheidssensoren en cadanssensoren via Bluetooth te verbinden, waardoor je toegang krijgt tot nieuwe metingen, work-outweergaven en fietswork-outs. Met vermogenszones haal je alles uit je training.
 • Een fietswork-out kan automatisch als Live activiteit worden weergegeven op je iPhone; als je hierop tikt, zie je de work-out schermvullend.
 • De vernieuwde Kompas-app geeft je actuele hoogte weer en biedt een 3D-weergave van de relatieve hoogte van je routepunten.
 • Kaarten bevat nieuwe topografische kaarten met informatie zoals bezienswaardigheden en beginpunten van wandelroutes, maar ook schaduwen om heuvels aan te geven, contour­lijnen, hoogte­­­verschillen en SOS-routepunten waar je bereik hebt en terechtkunt in geval van nood.
 • Extra tools ter ondersteuning van je geestelijke gezondheid, met registratie van je gemoedstoestand in de Mindfulness-app.
 • Je kunt de omgevingslichtsensor gebruiken om te meten hoeveel tijd je in daglicht doorbrengt, om het risico op bijziendheid te beperken.

CO₂-neutrale modellen

Verschillende combinaties van Apple Watch Ultra 2-, Apple Watch SE- en de nieuwe Apple Watch Series 9-kasten en -bandjes zijn de allereerste CO₂‑neutrale producten die Apple op de markt brengt. In lijn met het doel Apple 2030, heeft Apple de CO₂-voetafdruk van de Apple Watch Ultra 2 aanzienlijk weten te verkleinen. Zo is de uitstoot van de drie grootste bronnen van broeikasgassen (materialen, elektriciteit en transport) verminderd. De kleine hoeveelheid resterende uitstoot wordt gecompenseerd met hoogwaardige koolstofkredieten door deelname aan natuurprojecten. Voor het maken van de Apple Watch Ultra 2 is 95% gerecycled titanium gebruikt, terwijl in de eerste Apple Watch Ultra geen gerecycled titanium werd gebruikt.3 Een nieuw logo op de verpakking van Apple Watch Ultra 2 geeft aan welke modellen CO₂‑neutraal zijn.

Modellen

 • Apple Watch Ultra 2 is verkrijgbaar in 49 mm en is CO₂‑neutraal in combinatie met een nieuw Trail- of Alpine-bandje.
 • Er zijn nieuwe kleuren voor het Alpine-bandje (blauw, indigo, olijfgroen), het Trail-bandje (oranje/beige, groen/grijs, blauw/zwart) en het Ocean-bandje (blauw, oranje).
 • Alle nieuwe Trail- en Alpine-bandjes voor Apple Watch zijn CO₂‑neutraal en bestaan voor meer dan 30% uit gerecycled materiaal.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De Apple Watch Ultra 2 kan vanaf vandaag worden besteld in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en meer dan 40 andere landen en regio’s, en ligt vanaf vrijdag 22 september in de winkel.
 • Apple Watch Ultra 2 kost € 899.
 • watchOS 10 is vanaf maandag 18 september beschikbaar voor Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hiervoor is een iPhone Xs of een nieuwer model met iOS 17 vereist. Niet alle features zijn op alle apparaten en in alle regio’s beschikbaar.

 

 1. Voor de Oceanic+-app is een abonnement vereist.
 2. Deze mogelijkheden worden later dit jaar in een software-update toegevoegd, te beginnen met het Engels en Mandarijn. Hiervoor moeten spraakmodellen worden gedownload.
 3. Dit geldt voor de Apple Watch Ultra 2 in combinatie met een Trail- of Alpine-bandje.

 

Back To Top