Skip to content
©Apple

Geruchten over de M3-chip van Apple

De M3-chip van Apple is nog niet officieel aangekondigd, maar er zijn al veel geruchten en speculaties over de specificaties. De meeste bronnen suggereren dat de M3-chip zal worden vervaardigd op het verbeterde 3nm-proces van TSMC, bekend als N3E. Dit proces zou betere prestaties en energie-efficiëntie moeten bieden dan het huidige 5nm-proces.

De basisversie van de M3-chip zou acht CPU-cores en 10 grafische cores hebben. Dit is hetzelfde aantal cores als de M2-chip. Er zouden ook M3 Pro-, M3 Max- en M3 Ultra-modellen worden gelanceerd, met meer CPU- en grafische cores.

Een rapport van Bloomberg stelt dat Apple een versie van de M3-chip aan het testen is met 8 CPU-cores, 10 grafische cores en 24 gigabytes geheugen. Dit zou vermoedelijk de standaard M3 voor een Mac mini-model zijn.

Een ander rapport van Mark Gurman stelt dat de M3 Pro-chip 12 CPU-cores en 18 grafische cores zou hebben, terwijl de M3 Max-chip 14 CPU-cores en meer dan 40 grafische cores zou kunnen hebben.

Ook zou Apple bezig zijn met een M3 Ultra-chip met 32-cores en 64 of meer grafische cores.

De volgende tabellen geven een overzicht van de verwachte specificaties van de M3-chip:

Model CPU-cores Grafische cores
M3 8 10
M3 Pro 12 18
M3 Max 14 +40
M3 Ultra 32 +64

Deze specificaties zijn slechts speculatie op basis van geruchten en bronnen. Apple heeft nog niets officieel aangekondigd. Maar de verwachting is dat de M3-chip later dit jaar zijn debuut zal maken in de nieuwe 24 inch iMac en MacBook Air.

Back To Top