Skip to content
Afbeelding: Apple / iPhone 12

iPhone 12 krijgt software-update vanwege te hoge straling

De iPhone 12 heeft volgens een onderzoek van de Franse toezichthouder ANFR een te hoge straling. Waardoor Apple de iPhone 12 verplicht uit de Franse winkel moest halen. Uit tests bleek namelijk dat de iPhone 12 een stralingsniveau van 5,74 watt per kilogram heeft, terwijl de Europese limiet 4,0 watt per kilogram is.

De straling die smartphones uitzenden is elektromagnetische straling en kan het menselijk lichaam licht opwarmen. De Europese Unie heeft daarom een limiet gesteld aan de hoeveelheid straling die smartphones mogen uitzenden.

De straling van smartphones is niet direct gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aangeeft dat straling van smartphones  gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Wel wordt geadviseerd om smartphones niet te lang tegen het lichaam te houden, en om ze niet te gebruiken als ze in de broekzak zitten.

Apple heeft aangegeven dat het een software-update zal uitrollen om de straling van de iPhone 12 te verminderen. Deze update zal naar verwachting snel beschikbaar zijn.

Back To Top