skip to Main Content
Meer Dan 100 nieuwe Podcasts
Afbeelding: Apple / In iOS 17 profiteren gebruikers van Apple Podcasts van een vernieuwd afspeelscherm en nieuwe wachtrij, afbeeldingen bij afleveringen en de mogelijkheid om abonnementen toe te voegen van de beste apps.

Meer dan 100 nieuwe podcasts

Abonnees van Apple Music, Apple News+ en deelnemende apps als Calm en Lingokids kunnen nu via hun abonnementen toegang krijgen tot nieuwe afleveringen en nog veel meer

Met miljoenen programma’s over elk mogelijk onderwerp is Apple Podcasts de beste plek om je favoriete podcasts te ontdekken, te luisteren en te steunen. En in iOS 17 is de dienst nog handiger en makkelijker te gebruiken. Bijvoorbeeld met een vernieuwd afspeelscherm met schermvullende afbeeldingen, een gestroomlijnde wachtrij, afbeeldingen bij afleveringen, interactieve widgets, zoekfilters met gedetailleerdere resultaten, Stand-by en de mogelijkheid om abonnementen toe te voegen aan je favoriete apps.

Vanaf vandaag hebben abonnees van Apple Music, Apple News+, Calm en Lingokids toegang tot meer dan 60 originele podcasts, waaronder 2500 afleveringen van Apple Music Radio boordevol muziek. Vanaf dit najaar komen er elke week nieuwe programma’s van de beste apps en diensten. Met de mogelijkheid om abonnementen toe te voegen aan populaire apps is Apple Podcasts de beste plek om te genieten van de beste audiocontent. Of het nu gaat om podcasts, nieuwsberichten, voorgelezen artikelen, radioprogramma’s over muziek, educatieve cursussen, begeleide meditaties of slaapgeluiden, alles is op één plek te vinden.

“Apple Music is de thuisbasis van honderden originele programma’s met de beste artiesten ter wereld, en onze luisteraars zijn er dol op”, aldus Rachel Newman, Global Head of Editorial bij Apple Music. “Er is echt voor elk wat wils, en daarom doet het ons groot genoegen om al deze content beschikbaar te maken op Apple Podcasts. Abonnees kunnen dan hun favorieten volgen, afleveringen bewaren in hun bibliotheek, meldingen krijgen als er nieuwe afleveringen zijn en offline luisteren op al hun devices.”

“Met trots introduceren we Apple News+ Narrated”, aldus Lauren Kern, hoofdredacteur van Apple News. “Daarmee kunnen luisteraars nu genieten van voorgelezen artikelen van de beste journalisten die News+ te bieden heeft, zowel op Apple Podcasts als in Apple News.”

Abonnementen toevoegen

Heb je een abonnement afgesloten op een in aanmerking komende app, dan wordt dat abonnement automatisch toegevoegd wanneer je Apple Podcasts weer opent. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf het abonnement toe te voegen door in Apple Podcasts op de kanaalpagina van de app in te loggen bij je account. Vervolgens kun je naar hartelust luisteren op je iPhone, iPad, Mac, HomePod, CarPlay en Apple Watch met AirPods.

Programma’s ontdekken

Zodra een abonnement is toegevoegd, zijn alle podcasts van dat abonnement te vinden op het Bibliotheek-tabblad. Elke kanaalpagina bevat meer informatie over het desbetreffende programma. Ook kun je ervoor kiezen om het programma daar gratis te volgen, zodat nieuwe afleveringen automatisch worden gedownload en je daar meldingen van krijgt. Nieuwe afleveringen verschijnen op het tabblad ‘Luister nu’ in ‘Volgende’, waar je ook persoonlijke aanbevelingen krijgt op basis van je luistergedrag en de abonnementen die je hebt. Op het tabblad ‘Ontdek’ kun je door redacteuren samengestelde aanbevelingen bekijken en op de Apple Podcasts-hitlijsten vind je de populairste gratis en betaalde programma’s.

Nieuwe programma’s van de beste apps

Vanaf volgende maand zijn abonnementen van Bloomberg, Curio, L’Équipe, Mamamia, Sleep Cycle, The Economist, The Times, The Wall Street Journal, The Washington Post, WELT News en Zen toe te voegen aan Apple Podcasts.

Apple Music

Apple Music biedt luisteraars originele programma’s over nieuws en cultuur van de beste dj’s en artiesten. Op drie verschillende wereldwijde zenders – Apple Music 1, Apple Music Hits en Apple Music Country – produceert Apple Music bekroonde programma’s in een breed scala aan genres en formats, zoals programma’s met nieuwslezers, artiesten, playlists en vertellers. Ook de Apple Music Halftime Show van 2024 is door abonnees te beluisteren op Apple Podcasts.

De programma’s van Zane Lowe, Ebro Darden en Kelleigh Bannen, de beste smaakmakers van Apple Music, bieden een schat aan muziekkennis, diepzinnige interviews met artiesten en exclusieve wereldwijde premières.

“Ik heb het geluk dat ik openhartige gesprekken mag voeren met de meest briljante, getalenteerde en inspirerende artiesten ter wereld”, aldus Lowe, Global Creative Director en Head of Artist Relations bij Apple Music, tevens gastheer van The Zane Lowe Show. “Je kunt luisteren naar gesprekken met onder anderen Alicia Keys, Billie Eilish, Blink-182, Burna Boy, Ed Sheeran, Neil Young, Paramore, Sam Smith, U2, allemaal op Apple Podcasts.”

Apple Music bevat een eclectische verzameling programma’s met artiesten aan de knoppen, zoals Angel Hour Radio met pop-singer-songwriter Reneé Rapp, Time Crisis door Ezra Koenig van Vampire Weekend en OTHERtone met de legendarische artiest en producer Pharrell Williams.

“Dankzij Apple zit er muziek in podcasts”, aldus Nile Rodgers, lid van de Rock and Roll and Songwriters Hall of Fame en gastheer van Deep Hidden Meaning Radio. “In Deep Hidden Meaning kijken we naar de verhalen achter de populairste nummers ter wereld samen met de belangrijkste songwriters, mensen als Paul McCartney, Jimmy Jam en Terry Lewis, Rod Stewart, Diane Warren, The-Dream, Björn, Ulvaeus en nog zoveel meer. De muziek is een enorm onderdeel van het programma en daarom ben ik heel blij dat abonnees van Apple Music via Apple Podcasts toegang hebben tot alle afleveringen.”

Wekelijkse playlist-programma’s als Rap Life Radio brengen de bekende genre-playlists van Apple Music tot leven door de nieuwste nummers te voorzien van inzichtelijk commentaar en interessante interviews.

“Country-muziek is op meerdere manieren de liefde van mijn leven, en mijn programma is daar een uiting van”, aldus Bannen, gastvrouw van Today’s Country Radio en The Kelleigh Bannen Show. “Elke aflevering staat in het teken van de allerbeste nummers, de interessantste verhalen en gesprekken met de meest invloedrijke artiesten.”

Met de verhalenprogramma’s en specials van Apple Music, waaronder Hip-Hop DNA en Essentials Radio, genieten abonnees van audioverhalen, optredens, muziekmixen en nog veel meer.

“Bij Apple Music zijn we continu op zoek naar nieuwe manieren om stil te staan bij de hele diepte en breedte van hiphop en R&B van over de hele wereld”, aldus Darden, wereldwijd de hoofdredacteur van hiphop en R&B bij Apple Music en gastheer van The Ebro Show. “Daarmee begin je door zelf fan te zijn. Wil willen graag in dialoog gaan en artiesten in het zonnetje zetten die zich laten horen. Daarmee willen we de cultuur stimuleren waarmee we de afgelopen vijf decennia zijn opgegroeid, waarbij we ook de allereerste bijdragen eren en de nieuwe generatie aankondigen.”

Apple News

De programmering van Apple News staat garant voor journalistiek van topniveau uit de grootste kranten en omvat Apple News Today, een dagelijks nieuwsprogramma, Apple News In Conversation, een wekelijks interviewprogramma en Apple News+ Narrated, een catalogus met audioverhalen van News+.

Beschikbaarheid

  • Apple Podcasts is gratis verkrijgbaar in meer dan 170 landen en regio’s.
  • Het toevoegen van in aanmerking komende abonnementen aan Apple Podcasts vereist iOS 17, iPadOS 17 of macOS Sonoma (vanaf vandaag beschikbaar).
  • Abonnees van Apple Music, Apple News+ en andere deelnemende apps kunnen hun abonnementen aan Apple Podcasts toevoegen om toegang te krijgen tot nieuwe programma’s en andere exclusieve voordelen. De beschikbaarheid van features kan per app en regio verschillen.
  • Apple Music is zonder reclame verkrijgbaar in meer dan 167 landen en regio’s. Nieuwe abonnees krijgen een proefabonnement van één maand. Het abonnement wordt automatisch verlengd tegen het plaatselijk geldende maandtarief totdat het wordt opgezegd.
  • Apple News+ is beschikbaar in de VS, het VK, Canada en Australië. Nieuwe abonnees krijgen een proefabonnement van één maand. Het abonnement wordt automatisch verlengd tegen het plaatselijk geldende maandtarief totdat het wordt opgezegd.
  • Ontwikkelaars van apps met exclusieve audiocontent kunnen op podcasters.apple.com meer informatie vinden en een verzoek indienen om hun apps in aanmerking te laten komen voor het toevoegen aan Apple Podcasts.
  • Volg @ApplePodcasts op TikTok om aanbevelingen te krijgen voor waar je naar kunt luisteren.

 

Back To Top