Skip to content
©Procreate Dreams

Procreate komt met nieuwe iPad-app Procreate Dreams

Procreate kondigt de lancering aan van zijn nieuwe animatie-app voor iPad, Procreate Dreams, ontworpen voor de volgende generatie verhalenvertellers. Procreate Dreams zal later dit jaar wereldwijd worden uitgebracht en zal deel uitmaken van Procreate (teken-applicatie), al meer dan 6 jaar de best verkochte betaalde iPad-app.

Procreate Dreams is een game-changer in de branche en belooft de wereld van animatie te openen op een manier die ooit voor onmogelijk werd gehouden door middel van toegankelijke, robuuste en krachtige functies. Procreate Dreams is ontworpen voor het touch-screen van de iPad en introduceert workflows met een ongeëvenaarde snelheid en tools die zo intuïtief zijn dat nu iedereen kan animeren. Artiesten en animators kunnen eenvoudig en spontaan bepalen hoe de animatie moet aanvoelen, met nieuwe tools zoals Performing, dat gebaren gebruikt om automatisch keyframes toe te voegen terwijl de tool de acties registreert. Door op te treden komt werk in realtime tot leven voor de ogen van de maker, zonder dat animatie-ervaring vereist is.

De Multi-touch Tijdlijn vormt de kern van Procreate Dreams, waardoor het gemakkelijk wordt om door projecten te navigeren, deze te organiseren en te bewerken. Voor het eerst kunnen creatievelingen tekenen, celanimatie, keyframing, videobewerking en compositing naadloos combineren, allemaal met vloeiende gebaren die ervoor zorgen dat artiesten zich kunnen concentreren op het creëren – het is sneller dan een muis en toetsenbord.

Procreate Dreams, van de makers van het tweevoudig Apple Design Award-winnende Procreate, levert ongeëvenaarde prestaties door middel van uitzonderlijke innovatie, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de silicon-chip van Apple. De verf- en compositie-engine van de volgende generatie van Procreate geeft de schilderervaring een boost, en nu kunnen creatievelingen werken aan rasterprojecten met resoluties tot 1 miljoen bij 1 miljoen pixels, en meer lagen dan ze ooit nodig zullen hebben. De app ondersteunt alle ongelooflijke penselen van Procreate, die zijn geoptimaliseerd voor de precisie en lage latentie van Apple Pencil, en geliefd zijn bij creatievelingen over de hele wereld.

Procreate CEO James Cuda merkt op: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Procreate en voor de animatie-industrie. Ons team heeft meer dan 5 jaar gewerkt om een animatieproduct te produceren dat buitengewoon benaderbaar en uitzonderlijk krachtig is. Later dit jaar helpen we het creatieve potentieel in ons allemaal te ontsluiten en geven we verhalenvertellers overal ter wereld een stem.”

Procreate Dreams wordt uitgebracht op 22 november 2023 en zal beschikbaar zijn in de App Store voor een eenmalige aankoop van €20,-.

Back To Top