Skip to content
De nieuwe Rockster Air 2. ©Teufel

Teufel introduceert de ROCKSTER AIR 2

Met het juiste geluid kun je iedereen in de juiste feeststemming brengen: in de tuin, in de oefenruimte, op het strand of in het park. De ROCKSTER AIR 2 kan met zijn imposante basgeluid en loepzuivere weergave van hoge tonen de grootste feesten van optimaal geluid voorzien. De luidspreker kan muziekstreams ten gehore brengen via bluetooth en biedt parallelle aansluitingen voor een microfoon, een muziekinstrument en externe geluidsdragers. Alle vier kanalen kunnen naar wens worden gemixt. De krachtige vervangbare batterij biedt levert stroom voor een werkduur van ruim vijf uur bij maximaal volume. Bij middelhoog volume bedraagt die meer dan 58 uur.

Feiten in vogelvlucht:

 • Draagbare bluetooth speaker voor levendige evenementen: muziek, podiumkunsten, feesten, concerten, toespraken en opvoeringen: batterijgevoed en direct inzetbaar
 • Evenwichtig hifi-geluid met een diepe kickbass en een goede impulsweergave
 • Volume: 103 dB (RMS, 1 m) en 115 dB (piek, 1 m)
 • HD-compressiedriver met constante richtinggevoelige golfgeleider voor sprankelende, zijdezachte hoge tonen, ook bij een hoog volume
 • Breed afstraalgedrag voor optimaal verstaanbare spraakweergave ongeacht de positie van de luisteraar
 • Extra lange woofer van 250 mm met onderdrukking van vervorming van het diafragma, een duidelijke punch en natuurlijke middentonen
 • Bluetooth 5.0 met aptX, aptX HD en AAC voor verliesvrije draadloze geluidsoverdracht vanuit onder meer iOS, Android, Windows en Linux
 • Mogelijkheid om twee exemplaren van de ROCKSTER AIR 2 draadloos te verbinden tot een stereoset of tot 10 luidsprekers met XLR-kabels te verbinden met een mengpaneel
 • Ingangen voor bluetooth, een microfoon en een muziekinstrument, plus een AUX-ingang, stuk voor stuk mixbaar met een eigen volumeregeling
 • Hoogwaardige lithium-ijzerfosfaatbatterij (7,8 Ah, 99 Wh) met bescherming tegen diepontlading; kan in een handomdraai zonder gereedschap worden vervangen
 • Een batterijwerkduur van meer dan 5 uur bij maximaal volume en ruim 58 uur bij kamervolume (65 db/1m)
 • Kan zonder batterij op netvoeding worden gebruikt; mogelijkheid om met een 12 V auto-accu te verbinden
 • Bedieningspaneel met verlichte bedieningselementen, waterdicht volgens de IPX4-norm
 • Vier handgrepen vergemakkelijken het transport, alleen of met zijn tweeën
 • USB-C powerbank-functie, statiefadapter met een diameter van 35 mm

Ontwikkeld voor levensvreugde 


Waar muziek is, komen mensen bijeen om van het leven te genieten. De ROCKSTER AIR 2 staat met geluid dat tot feesten uitnodigt garant voor tal van dit soort momenten. Met zijn lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePO4) biedt de luidspreker een werkduur van maar liefst 58 uur bij gemiddeld volume (circa 65 dB per 1 m). Zelfs bij maximaal volume is één batterijlading goed voor dik vijf uur aan ongebreidelde party power. Vier handgrepen maken de ruim 14 kilo wegende luidspreker comfortabel draagbaar voor een of twee personen. Over twee gesproken: het is mogelijk om twee exemplaren van de ROCKSTER AIR 2 draadloos te verbinden om een stereoset te vormen.

Een krachtig en prachtig geluid

Een nauwkeurige weergave van hoge tonen en een rijk basgeluid maken deel uit van het ROCKSTER-DNA. De AIR 2 is daar geen uitzondering op. Hij blijft trouw aan de akoestische tweeweg-opzet van een tweeter en 10 inch driver. In vergelijking met zijn voorganger biedt de tweeter een breder afstraalbereik voor hoge tonen, waardoor stemgeluid ook optimaal verstaanbaar is voor luisteraars die met hun schouders naar de speaker toe staan. De nieuwe midrange woofer levert een gebalanceerd en pittig basgeluid en een loepzuivere weergave van middentonen. Het geluid blijft zelfs bij maximaal volume evenwichtig en vervormingsvrij. De ROCKSTER AIR 2 levert overigens ook overtuigende prestaties bij ingetogen muziek.

Altijd aansluiting vinden 


Naast de bluetooth-ingang is er ruimte voor de aansluiting van externe geluidsdragers (mini-jack van 3,5 mm), instrumenten (6,3 mm) en microfoons (XLR). Alle vier ingangen kunnen met afzonderlijke, verlichte regelaars aan de achterkant van het apparaat tot een harmonieus geheel worden gemixt. De speaker leent zich daarmee voor zowel spontane jamsessies met gitaren en een microfoon als karaokesessies in besloten kring.

Non-stop feestplezier


De ROCKSTER AIR 2 wordt geleverd met een vervangbare batterij met een vermogen van 7,8 Ah en een ontladingsbescherming. Zelfs de meest hoogwaardige batterij geeft er een keer de brui aan, maar bij de ROCKSTER AIR 2 gebeurt dat pas na zo’n vijf uur bij maximaal volume. Als gasten aangeven dat ze het liefst nog even willen blijven dansen kan de ROCKSTER AIR 2 in de verlenging gaan. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een vervangende batterij die met een paar simpele ingrepen kan worden aangebracht. Het is ook mogelijk om de speaker op een auto-accu aan te sluiten met een speciale, los verkrijgbare kabel. En om te voorkomen dat de batterij van je smartphone of tablet het laat afweten, doet de ROCKSTER AIR 2 tegelijkertijd dienst als USB-C powerbank (5 V, 2 A).

Wie zonder vervangende batterij aan het reizen is en ver is verwijderd van een voedingsbron kan met een simpele druk op een knop de ecomodus van de ROCKSTER AIR 2 activeren. Deze dempt het bas- en piekgeluid (ongeveer -10 dB), waarmee de luidspreker goed is voor een werkduur van ruim 31 uur bij maximaal volume.

Prijs en beschikbaarheid

De ROCKSTER AIR 2 is verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor een prijs van 699,99 euro.

Back To Top