Skip to content

Advertentievrije versie van FaceBook en Instagram op komst

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft aangekondigd dat het een advertentievrije versie van Facebook en Instagram in Europa zal uitbrengen in november. De optie, die alleen in Europa beschikbaar zou komen, kost 9,99 euro per maand voor de webversie en de app voor de iPhone gaat 12,99 euro per maand kosten.

De plannen voor een advertentievrije versie van Facebook en Instagram zijn een reactie op de strengere privacyregels binnen de EU. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verbiedt bedrijven om persoonlijke gegevens van gebruikers te gebruiken voor het targeten van advertenties, tenzij de gebruiker daar expliciet toestemming voor heeft gegeven.

Meta verwacht dat de advertentievrije versie van Facebook en Instagram populair zal zijn bij gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy. Het bedrijf verwacht ook dat de optie een nieuwe inkomstenbron zal zijn voor Meta, die afhankelijk is van advertenties voor het merendeel van zijn omzet.

Volgens een recent onderzoek van de Financial Times is 25% van de Europese Facebook-gebruikers bereid om te betalen voor een advertentievrije versie van het platform. Als deze cijfers correct zijn, zou de advertentievrije versie van Facebook een potentieel grote markt kunnen zijn voor Meta.

Back To Top