Skip to content
Afbeelding: PR Apple

Apple verhoogt abonnementsprijs van Apple TV+

Apple heeft deze week de prijzen van zijn abonnementen verhoogd, waaronder Apple TV+. De nieuwe prijs voor Apple TV+ is €9,99 per maand, een stijging van €3,00 ten opzichte van de oude prijs van €6,99 per maand.

De prijsverhoging is doorgevoerd in alle landen waar Apple TV+ beschikbaar is. In Nederland is de prijsverhoging per direct van kracht voor nieuwe abonnementen. Bestaande abonnees worden door Apple eerste nog geïnformeerd.

Apple heeft de prijsverhoging toegeschreven aan hogere licentiekosten voor content. De toename van het aantal streamingdiensten op de markt heeft geleid tot een stijging van de kosten voor het verkrijgen van exclusieve content.

De prijsverhoging voor Apple TV+ is niet onverwachts. Apple heeft in het verleden al vaker de prijzen van zijn abonnementen verhoogd. In 2022 werd de prijs van Apple TV+ al verhoogd van €4,99 naar €6,99 per maand.

De prijsverhoging voor Apple TV+ is niet zonder kritiek gebleven. Sommige gebruikers vinden de nieuwe prijs te hoog,zeker in vergelijking met andere streamingdiensten.

Andere gebruikers vinden de prijsverhoging gerechtvaardigd, aangezien Apple TV+ in de afgelopen jaren een groeiend aantal exclusieve content heeft toegevoegd.

Of de prijsverhoging voor Apple TV+ gevolgen zal hebben voor het aantal abonnees, is nog niet duidelijk.

Back To Top