skip to Main Content
Goedkopere Volgende Generatie Apple Vision-headset
Afbeelding: Apple / Vision Pro

Goedkopere volgende generatie Apple Vision-headset

Apple is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een goedkopere versie van zijn volgende generatie Vision Pro-headset, volgens Mark Gurman van Bloomberg. De nieuwe headset wordt naar verwachting eind 2025 uitgebracht en zal waarschijnlijk tussen de $1.500 en $2.500 gaan kosten.

Om de kosten te verlagen, zal Apple enkele van de duurdere functies van de Vision Pro-headset verwijderen, zoals de EyeSight-functie die een rendering van de gezichtsuitdrukking van de gebruiker projecteert op andere mensen via een extern OLED-display. Apple zal ook het aantal camera’s en sensoren in de goedkopere headset verminderen.

Ondanks deze veranderingen wordt verwacht dat de goedkopere Vision-headset een krachtig apparaat is met een hoge resolutie display, geavanceerde processors en een comfortabel ontwerp. Het is ook compatibel met dezelfde apps en games als de Vision Pro-headset.

De release van een goedkopere Vision-headset is een belangrijke ontwikkeling voor de mixed reality-markt. Apple is een van de meest gerespecteerde merken ter wereld en zijn toetreding tot de markt zal naar verwachting de verkoop stimuleren en andere bedrijven aanmoedigen om hun eigen mixed reality-headsets te ontwikkelen.

Hier zijn enkele van de potentiële voordelen van een goedkopere volgende generatie Apple Vision-headset:

  • Het zal mixed reality toegankelijker maken voor een breder publiek.
  • Het zal meer ontwikkelaars aanmoedigen om mixed reality-apps en games te maken.
  • Het zal helpen om innovatie in de mixed reality-markt te stimuleren.
  • Het zal Apple een concurrentievoordeel geven in de groeiende mixed reality-markt.

Er zijn echter ook enkele potentiële nadelen om te overwegen:

  • De goedkopere Vision-headset heeft mogelijk minder functies en lagere prestaties dan de Vision Pro-headset.
  • Het kan nog steeds te duur zijn voor sommige mensen.
  • Het is mogelijk niet in staat om te concurreren met andere goedkopere mixed reality-headsets die al op de markt zijn.

Over het algemeen is de release van een goedkopere volgende generatie Apple Vision-headset een positieve ontwikkeling voor de mixed reality-markt. Het zal mixed reality toegankelijker maken voor een breder publiek en meer innovatie aanmoedigen. Het is echter belangrijk om te bedenken dat de goedkopere Vision-headset mogelijk minder functies en lagere prestaties heeft dan de Vision Pro-headset, en dat het nog steeds te duur kan zijn voor sommige mensen.

Back To Top