Skip to content
De 12,9 inch iPad Pro in het wit en spacegrijs met het Magic Keyboard. ©Apple

Vouwbare iPad in 2024?

  • iPad

Er zijn verschillende bronnen die suggereren dat Apple een vouwbaar display voor de iPad ontwikkelt, en sommige analisten geloven dat het bedrijf al volgend jaar een vouwbare iPad zou kunnen uitbrengen.

Het is echter ook mogelijk dat de release van een vouwbare iPad wordt uitgesteld tot 2025 of zelfs later. Apple staat erom bekend dat het de tijd neemt om nieuwe producten uit te brengen, vooral als het gaat om nieuwe technologieën. Het bedrijf wil er ook zeker van zijn dat zijn vouwbare iPad klaar is voor de markt voordat hij deze uitbrengt, en dat kan betekenen dat er moet worden gewacht tot de vouwbare displaytechnologie verder is ontwikkelt.

De vouwbare iPad zou een tri-fold ontwerp met twee vouwbare displays of een enkel vouwbaar display kunnen krijgen, dat in tweeën of in drieën kan worden gevouwen. Dit zou de iPad nog veelzijdiger en beter aanpasbaar maken aan verschillende behoeften.

Wat betreft de functies kunnen we verwachten dat een vouwbare iPad alle nieuwste en beste functies heeft die momenteel in de iPad Pro te vinden zijn. En doordat de vouwbare iPad pas waarschijnlijk volgend jaar op de markt komt, zou ons het niet verbazen als het de krachtige M3-chip krijgt.

Voordelen van een vouwbare iPad

Een vouwbare iPad zou een aantal voordelen bieden ten opzichte van traditionele iPads. Zo zou een vouwbare iPad draagbaarder zijn, omdat hij in tweeën kan worden gevouwen om minder ruimte in je tas in te nemen. Een vouwbare iPad zou ook veelzijdiger zijn, omdat hij op verschillende manieren kan worden gebruikt, zoals voor het lezen, gamen en werken.

Uitdagingen van een vouwbare iPad

Er zijn ook een paar uitdagingen die Apple zou moeten overwinnen om een vouwbare iPad uit te kunnen brengen. Een uitdaging is de kostprijs van vouwbare displays. Vouwbare displays zijn momenteel duurder om te produceren dan traditionele displays, dus een vouwbare iPad zou waarschijnlijk duurder zijn dan een traditionele iPad.

Een andere uitdaging is de duurzaamheid van vouwbare displays. Vouwbare displays zijn nog steeds een relatief nieuwe technologie, en ze kunnen fragieler zijn dan traditionele displays. Apple zou er dus voor moeten zorgen dat zijn vouwbare iPad duurzaam genoeg is om bestand te zijn tegen dagelijks gebruik.

Al met al zou een vouwbare iPad een heel opwindend product zou zijn, en het zou mooi zijn als Apple er in 2024 èèn uitbrengt.

Back To Top