Skip to content
Apple Campus 2. ©Carlas Rabada

Apple maakt kwartaalcijfers bekend

Vandaag heeft Apple de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2023, dat op 30 september 2023 werd afgesloten. De kwartaalomzet was met $ 89,5 miljard, 1% lager dan hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,46, 13% hoger dan vorig jaar.
“Met trots kunnen we melden dat Apple meer omzet uit iPhone heeft gehaald dan in enig ander vierde kwartaal en dat we een recordomzet uit diensten hebben behaald”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Ons productaanbod is in aanloop naar de feestdagen beter dan ooit, met onder meer het iPhone 15-assortiment en onze eerste CO₂-neutrale Apple Watch-modellen, een mijlpaal in ons streven naar CO₂-neutraliteit voor alle Apple producten tegen 2030.”
“Het aantal actieve Apple devices verspreid over alle productcategorieën en regio’s was opnieuw nog nooit zo hoog. Dit is te danken aan de kracht van ons ecosysteem en onze trouwe klanten”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “In het vierde kwartaal schreven we dubbele cijfers wat betreft de winst per aandeel en hebben we bijna $ 25 miljard aan onze aandeelhouders kunnen uitkeren. Tegelijkertijd konden we blijven investeren in onze plannen voor groei op de lange termijn.”
De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,24 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 16 november 2023 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 13 november 2023 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.
De conference call waarin de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2023 worden besproken, kan op 2 november 2023 vanaf 23:00 uur worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.
Back To Top