Skip to content
Apple Music heeft singer-songwriter Taylor Swift voor 2023 uitgeroepen tot Artist of the Year. ©Apple

Taylor Swift is Artist of the Year 2023 bij Apple Music

Na een geweldig recordjaar is Taylor Swift Artist of the Year 2023 bij Apple Music. Alle ranglijsten, streams en stadions vol joelende fans met armbandjes laten er geen twijfel over bestaan: Swift heeft dit jaar haar status als superster nog eens extra bevestigd. Alles bij elkaar stonden er in de eerste tien maanden van 2023 wel 65 nummers van haar in de dagelijkse top 100 wereldwijd van Apple Music, een aantal dat geen artiest nog had bereikt.

“Ik vind het een enorme eer om Artist of the Year van Apple Music te zijn”, vertelt Swift. “Ik wil jullie allemaal bedanken, want dit is mijn ongelooflijkste, gelukkigste en feestelijkste jaar ooit. Nonstop streamen, heerlijk live samen zingen in het stadion, dansend losgaan in bioscopen: zonder jullie zou dat allemaal niet hebben gekund. Ontzettend bedankt!”

“De enorme impact van Taylor Swift op de muziek is onmiskenbaar – niet alleen in dit recordjaar, maar in haar hele carrière”, aldus Oliver Schusser, Vice President voor Apple Music and Beats bij Apple. “Als artiest is ze bepalend voor haar generatie én ze heeft grote veranderingen in de muziekindustrie teweeggebracht. Haar impact zal ongetwijfeld nog jarenlang voelbaar zijn. Wij vinden het geweldig dat we haar prestaties op deze manier in het zonnetje kunnen zetten.”

Vandaag richt Apple Music de spotlights op de muziek en de momenten van Taylor Swifts tournee ‘Eras’, een event van zo’n grote culturele betekenis dat enkele oude nummers van Swift dit jaar opnieuw grote hits werden. In radioprogramma’s is haar melodische muziek van de afgelopen twintig jaar te beluisteren. Daarnaast zijn er interviews, albumcollecties en playlists waarin te horen is wat de singer-songwriter vóór dit historische jaar allemaal heeft gedaan. Luister mee op apple.co/am-1.

2023 (Taylor’s Version) in Apple Music

  • De muziek van Swift is het hele jaar veel gestreamd, vooral rondom het enorme succes van haar Eras-tournee. In de week in maart dat deze tournee van start ging, nam het aantal streams van Swift wereldwijd met 61% toe. De toename van haar maandelijkse streams bleef de hele zomer in de dubbele cijfers. Set List: Taylor Swift’s Eras Tourwas de meest gestreamde Set List van het jaar, en stond dit jaar in de top 40 van speciaal samengestelde playlists van Apple Music.
  • Geliefde nummers als ‘Bad Blood’, ‘Blank Space’, ‘Style’, ‘Shake It Off’, ‘Wildest Dreams’ en ‘All Of The Girls You Loved Before’ verschenen allemaal in 2023 voor het eerst in de ranglijsten van Apple Music.
  • ‘Cruel Summer’ van het album Lover uit 2019 werd deze zomer bij Apple Music wereldwijd een van de grootste nummers. Het bereikte in april na vier jaar opnieuw de dagelijkse top 100 wereldwijd en daar staat het nu nog steeds.
  • Midnights is in Apple Music nog steeds het grootste album aller tijden van een vrouwelijke artiest, gemeten naar wereldwijde streams op de eerste dag en in de eerste week.
  • Swift is de meest gestreamde vrouwelijke artiest in de geschiedenis van Apple Music en ook de vrouwelijke artiest van wie de meeste nummers de dagelijkse top 100 wereldwijd hebben gehaald.

Als Artist of the Year van Apple Music ontvangt Swift ook een fysieke prijs als symbool voor het bijzondere vakmanschap dat nodig is om muziek te creëren. In elke Apple Music Award zit een siliconenwafer van Apple, tussen een gepolijste glasplaat en een bewerkt en geanodiseerd stuk aluminium. Heel symbolisch zitten in het hart van de Apple Music Awards dezelfde chips waarop de devices draaien die muziek uit de hele wereld bij gebruikers brengen.

 

Back To Top