Skip to content
Alle (PRODUCT)RED-producten zijn in de Store of online verkrijgbaar, zodat klanten die tijdens de feestdagen cadeau kunnen doen. ©Apple

Apple staat stil bij Wereld Aids Dag met (RED)

Apple werkt al sinds 2006 samen met (RED) ter ondersteuning van het Wereldfonds voor de bestrijding van hiv/aids. Wanneer klanten een (PRODUCT)RED-product kopen, gaat een deel van de opbrengst naar het Wereldfonds. De volledige bijdrage van Apple wordt vervolgens gebruikt voor de financiering van hiv/aids-programma’s in Afrika ten zuiden van de Sahara.

De afgelopen 17 jaar is er met de hulp van de klanten van Apple meer dan een kwart miljard dollar ingezameld, waarmee miljoenen mensen toegang hebben gekregen tot levensreddende antiretrovirale behandelingen en hiv-tests. Ook is voorkomen dat moeders met hiv het virus aan hun baby doorgaven.

Dit jaar maakt Apple het voor klanten niet alleen makkelijk, maar ook leuk om (RED) en het Wereldfonds met hun aankopen te steunen.

Vanaf vandaag tot en met 4 december worden alle opbrengsten van bepaalde exclusieve in-app aankopen in drie geweldige games in de App Store gedoneerd aan het Wereldfonds. Het gaat om MONOPOLY GO!, Gardenscapes en EA Sports FC Mobile, waarvoor je speelse avatars, coole schilden en stervoetballers kunt kopen.1

Bovendien doneert Apple vanaf nu tot en met 8 december 1 dollar voor elke aankoop op apple.com, via de Apple Store-app of bij een Apple Store die met Apple Pay wordt afgerekend.2 Met de aanschaf van elk product of accessoire van Apple kunnen klanten helpen levens te redden. Ook zijn er in Apple Stores over de hele wereld displays in het teken van Wereld Aids Dag te vinden.

Via de diensten van Apple kunnen klanten meer te weten komen over hiv/aids, wie ermee in aanraking komen en wie ertegen strijden. In de VS is er in Apple Books een speciale collectie fictie en non-fictie uit de hele wereld te vinden. Daarin worden de stemmen van pleitbezorgers en voorlichters extra onder de aandacht gebracht. Met verhalen van activisten, artiesten en anderen op Apple Podcasts kunnen luisteraars zich verdiepen in de geschiedenis van de hiv/aids-epidemie in de VS en daarbuiten. Voor kijkers staat er in de Apple TV-app een interessante verzameling series en films op het tabblad ‘Nu kijken’ waarin de slachtoffers van de hiv/aids-epidemie voor het voetlicht worden gebracht. Abonnees van Apple Music hebben toegang tot een speciaal samengestelde verzameling muziek uit heel Afrika, van onder andere Nigeriaanse artiesten van Mavin Records.

Cadeaus met (RED)

Het populairste horloge ter wereld is verkrijgbaar met een (PRODUCT)RED aluminium kast en een (PRODUCT)RED sportbandje. Dankzij de kracht van de nieuwe S9 SiP is Apple Watch Series 9 voorzien van de meest geavanceerde features op het gebied van gezondheid, fitness en veiligheid in een Apple Watch tot nu toe. Daarnaast kun je gebruikmaken van een nieuw dubbeltik-gebaar en ‘Nauwkeurig zoeken’ voor iPhone.

De nieuwe wijzerplaten ‘Palet’ en ‘Zonnestand analoog’ zijn straks ook beschikbaar in het rood. Samen met ‘Metropolitaans’, ‘Wereldtijd’, ‘Cijfers mono’, ‘Verlooptint’, ‘Strepen’ en ‘Typografie’ vormen ze een speciale verzameling wijzerplaten in het teken van Wereld Aids Dag.

De (PRODUCT)RED-producten (Apple Watch Series 9, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 13 en iPhone SE) en accessoires (zoals het siliconen hoesje met MagSafe voor alle iPhone 14- en iPhone 13-modellen) zijn in de Store en online verkrijgbaar. Klanten kunnen een Apple product cadeau doen en het gratis laten bezorgen, eenvoudig ophalen of in bepaalde markten zelfs binnen twee uur laten bezorgen.

  1. Vanaf 1 december 2023 t/m 4 december 2023 worden alle opbrengsten van de (RED)-bundels uit EA SPORTS FC Mobile, Monopoly GO! en Gardenscapes (allemaal gratis te downloaden) in deelnemende landen gedoneerd aan het Wereldfonds voor de bestrijding van aids en de ondersteuning van kritieke gezondheidsprogramma’s die levens redden. Beperkt tot één Pack Program per account per dag in EA SPORTS FC Mobile, één (RED) Shield-bundel per account in Monopoly GO! en één Special (RED) Sale per account in Gardenscapes.
  2. Voor donaties geldt een maximum van 1 miljoen US dollar ($ 1.000.000). De donatie gaat naar het Wereldfonds voor de bestrijding van aids en de ondersteuning van kritieke gezondheidsprogramma’s die levens redden. Donatie-actie alleen geldig in deelnemende landen. 
  3. Vereist iOS 17 of nieuwer en watchOS 10 of nieuwer op een Apple Watch Series 4 of nieuwer.

 

Back To Top