Skip to content
Killers of the Flower Moon werd erkend met 10 Academy Award-nominaties, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur (Martin Scorsese) en Beste Actrice in een Hoofdrol (Lily Gladstone). ©Apple

Apple krijgt recordaantal Academy Award-nominaties

Vandaag werd bekend gemaakt dat Apple een recordaantal van 13 Academy Award-nominaties heeft gekregen, waaronder 10 voor Killers of the Flower Moon, dat werd genomineerd voor Beste Film, Beste Regisseur (Martin Scorsese), Beste Actrice in een Hoofdrol (Lily Gladstone), Beste Mannelijke Bijrol (Robert De Niro), Beste Kostuumontwerp, Beste Productieontwerp, Beste Originele Score, Beste Originele Nummer, Beste Filmmontage en Beste Cinematografie.

De film Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Grann en vertelt het verhaal van de Osage-indianen in Oklahoma, die in de jaren 1920 werden vermoord door witte mannen die hun oliereserves wilden stelen.

De epische speelfilm Napoleon van Apple Original Films, van Ridley Scott, kreeg drie Academy Award-nominaties voor Beste Kostuumontwerp, Beste Productieontwerp en Beste Visuele Effecten.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de 96e Academy Awards-ceremonie op zondag 10 maart 2024.

Back To Top