Skip to content
Killers of the Flower. ©Apple

Killers of the Flower Moon vanaf 12 januari op Apple TV+

Na de alom geprezen en bekroonde wereldwijde theatrale run, heeft Apple Original Films vandaag aangekondigd dat Martin Scorsese’s Critics Choice en de voor een Golden Globe Award genomineerde speelfilm, “Killers of the Flower Moon”, vanaf vrijdag 12 januari wereldwijd beschikbaar zullen zijn om wereldwijd te streamen op Apple TV+.

Algemeen geprezen als een “meesterwerk” en een van de beste films van het jaar, is “Killers of the Flower Moon” door de National Board of Review geëerd als de beste film van het jaar. De film heeft 12 Critics Choice Award-nominaties en 7 Golden Globe Award-nominaties ontvangen en werd genoemd op de lijst van Motion Pictures of the Year van het American Film Institute.

Sinds de première is “Killers of the Flower Moon” ook beland op de shortlists van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in de categorieën Beste make-up en haar, Beste geluid, Beste originele score en Beste origineel nummer. De film is geselecteerd als de nr. 1 Beste film van 2023 door The New York Times en The New Yorker, naast de erkenning door meer dan 20 criticigroepen wereldwijd, waaronder de prijs voor Beste Film door de New York Film Critics Circle. Vanavond zal “Killers of the Flower Moon” worden geëerd met de Vanguard Award tijdens het Palm Springs International Film Festival Awards-gala.

Geregisseerd door Martin Scorsese en geschreven voor het scherm door Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op David Grann’s bestseller met dezelfde naam, “Killers of the Flower Moon” speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 1920 en toont de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks brute misdaden die bekend werden als de Reign of Terror. In de film spelen Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins en Jillian Dion.

Afkomstig van Apple Studios, werd “Killers of the Flower Moon” geproduceerd naast Imperative Entertainment, Sikelia Productions en Appian Way. Producenten zijn Dan Friedkin, Bradley Thomas, Martin Scorsese en Daniel Lupi, met Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Somner, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer en Niels Juul als uitvoerende producenten.

Back To Top