skip to Main Content
Mac Studio M3 Ultra Komt Waarschijnlijk In Juni
Afbeelding: Apple / Apple Mac Studio

Mac Studio M3 Ultra komt waarschijnlijk in juni

Er zijn geruchten dat tijdens de WWDC, die waarschijnlijk in juni zal worden gehouden, Apple de nieuwe Mac Studio M3 Ultra gaat aankondigen. De Mac Studio M3 Ultra is de opvolger van de Mac Studio M2 Ultra en is bedoeld voor de veeleisende professionele gebruiker die op zoek is naar de beste prestaties voor taken zoals bijvoorbeeld videobewerking en 3D-rendering.

Apple zou het ontwerp en de afmetingen van de Mac Studio M3 Ultra niet hebben aangepast. Hij ziet dus nog steeds hetzelfde uit als zijn voorganger. Echter zou men nu wel kunnen kiezen voor de kleur spacegrijs. Een kleur die we vaker tegenkomen bij Apple.

De Mac Studio M3 Ultra zal worden aangedreven door de M3 Ultra-chip, een nieuwe versie van de M3-chip die Apple in oktober 2023 heeft aangekondigd. De M3 Ultra-chip zal waarschijnlijk bestaan uit twee M3 Max-chips die zijn verbonden via een interprocessorverbinding (Infinity Fabric). Vermoedelijk zal deze nieuwe Mac over 32 Cpu-cores beschikken en maximaal 80 Gpu-cores hebben. De M3 Ultra-chip zou de krachtigste chip zijn die Apple ooit heeft gemaakt.

Over de prijs van de Mac Studio M3 Ultra is nog niet veel bekend, maar de huidige Mac Studio M2 Ultra begint bij een prijs van rond de 6000 euro. Verwacht wordt dat de nieuwe Mac Studio M3 Ultra ook ergens rond deze prijs zal beginnen.

Back To Top