skip to Main Content
Verkoopverbod Apple Watch Series 9 En Watch Ultra 2 In De Verenigde Staten
Afbeelding: Apple / Apple Watch Ultra 2 is Apple’s meest veelzijdige en robuuste smartwatch met nieuwe features.

Verkoopverbod Apple Watch Series 9 en Watch Ultra 2 in de Verenigde Staten

Op 20 december 2023 oordeelde de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) dat Apple inbreuk maakt op een patent van het medische bedrijf Masimo. Dit patent heeft betrekking op de technologie die wordt gebruikt om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. De ITC beval Apple om de verkoop van zijn nieuwste smartwatches, de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2, in de Verenigde Staten te stoppen.

Apple ging in beroep tegen de uitspraak van de ITC. Enkele dagen later oordeelde een Amerikaans hof van beroep dat het verbod tijdelijk werd opgeschort, zodat Apple de kans kreeg om in beroep te gaan bij het Hooggerechtshof.

Op 17 januari 2024 oordeelde het Hooggerechtshof dat het verbod van de ITC in stand blijft. Dit betekent dat Apple de verkoop van zijn Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 in de Verenigde Staten moet stopzetten. In andere landen heeft deze uitspraak, zover bekend, geen consequenties en is de omstreden functie om het zuurstofgehalte te meten gewoon aanwezig.

Apple heeft inmiddels de functie om het zuurstofgehalte te meten uitgeschakeld in de Amerikaanse modellen van de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2, om het verkoopverbod te omzeilen. Op de Amerikaanse online store van Apple staat nu ook de melding “Apple Watch Series 9 and Ultra 2 no longer include the blood oxygen feature.”.

Het verkoopverbod heeft een significante impact op Apple. De Apple Watch is een van de populairste smartwatches op de markt, en de nieuwste modellen zijn voorzien van een aantal nieuwe functies, waaronder een verbeterde zuurstofmeting (waardoor Apple in de problemen kwam…).

Het is nog niet bekend welke stappen Apple nu gaat ondernemen om dit probleem op te lossen.

Back To Top