Skip to content
Apple Campus 2. ©Carlas Rabada

Apple maakt eerste kwartaalcijfers bekend

Vandaag heeft Apple de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2024, dat op 30 december 2023 werd afgesloten. De kwartaalomzet was met $ 119,6 miljard 2% hoger dan hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 2,18, 16% hoger dan vorig jaar.
“We kunnen melden dat de omzet van Apple in het eerste kwartaal is gegroeid door de verkoop van iPhone en een recordomzet uit diensten”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Het aantal actieve Apple devices verspreid over alle productcategorieën en regio’s was met ruim 2,2 miljard nog nooit zo hoog. En met de komst van de geweldige Apple Vision Pro, die vanaf morgen in de VS verkrijgbaar is, laten we aan onze klanten zien dat we ons blijven inspannen om baanbrekende innovatieve producten te maken, en dat we bij alles wat we doen uitgaan van onze waarden.”
“Door een combinatie van uitstekende prestaties en het vergroten van de marge, is de winst per aandeel gestegen naar een recordhoogte van $ 2,18, 16% hoger dan vorig jaar”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “In dit kwartaal hebben we een operationele cashflow van ruim $ 40 miljard gegenereerd en konden we ruim $ 27 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. We zien onze toekomst met vertrouwen tegemoet en blijven fors investeren in het bedrijf met het oog op onze langetermijngroei.”
De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,24 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 15 februari 2024 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 12 februari 2024 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.
Vanwege de fiscale kalender van het bedrijf bestond het eerste kwartaal van het boekjaar 2024 uit 13 weken, terwijl het eerste kwartaal van het boekjaar 2023 uit 14 weken bestond.
De conference call waarin de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2024 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 1 februari 2024 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.
Back To Top