skip to Main Content
Apple Komt Met Transcripties Voor Apple Podcasts
Afbeelding: Apple

Apple komt met transcripties voor Apple Podcasts

Vandaag introduceert Apple transcripties voor Apple Podcasts, een innovatieve nieuwe feature voor een betere toegankelijkheid en makkelijkere navigatie.

Met transcripties kun je de volledige tekst van een aflevering lezen, de aflevering doorzoeken op bepaalde woorden of zinnen, of op de tekst tikken om de podcast vanaf dat punt af te spelen. Terwijl een aflevering wordt afgespeeld, verschijnt de bijbehorende tekst gemarkeerd in beeld. Zo kun je alles goed blijven volgen.

“Met de introductie van transcripties in Apple Podcasts bouwen we voort op de belofte van Apple om producten en diensten voor iedereen te maken”, aldus Sarah Herrlinger, Senior Director Global Accessibility Policy & Initiatives bij Apple. “We zijn blij dat we transcripties voor iedereen beschikbaar kunnen maken, zodat podcasts nog toegankelijker worden.”

Met transcripties kun je podcasts op een nog completere manier ervaren: je kunt elk woord van je favoriete presentator verstaan, een nieuwe taal leren en makkelijker dingen terugzoeken in een aflevering. Je kunt de transcriptie van een aflevering bekijken via een knop linksonder in het scherm met wat er op dat moment wordt afgespeeld.

Transcripties zijn gemaakt voor een betere toegankelijkheid. Het lettertype en het kleurcontrast zijn ontworpen om langere teksten makkelijker te kunnen bekijken en lezen. Gebruikers die doof of slechthorend zijn, kunnen transcripties ook bekijken zonder de aflevering af te spelen.

Vanaf vandaag zijn transcripties beschikbaar voor podcasts in het Engels, Frans, Spaans en Duits op iPhone en iPad, met iOS 17.4 of iPadOS 17.4. Vertalingen worden niet aangeboden. Transcripties komen automatisch beschikbaar voor nieuwe afleveringen kort nadat deze worden gepubliceerd. Eerder uitgebrachte afleveringen worden op den duur ook getranscribeerd.

Podcastmakers kunnen desgewenst ook zelf transcripties aanleveren door middel van RSS-tags of in Apple Podcasts Connect voor afleveringen die via een abonnement te beluisteren zijn. Ga voor meer informatie naar podcasters.apple.com/support/5316-transcripts-on-apple-podcasts.

Beschikbaarheid

Transcripties zijn beschikbaar met iOS 17.4 en iPadOS 17.4 voor podcasts in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Voor eerder uitgebrachte afleveringen worden ze op den duur ook toegevoegd. Transcripties zijn beschikbaar in meer dan 170 landen en regio’s.

 

Back To Top