Skip to content
Apple zal meer dan 250 miljoen dollar investeren om zijn campus in het Ang Mo Kio-district in Singapore te laten breiden. (Rendering door Hassell Studio) ©Apple

Apple gaat campus in Singapore uitbreiden

Vandaag kondigde Apple een nieuwe uitbreiding aan in Singapore, met plannen om meer dan 250 miljoen dollar te investeren om zijn campus in Ang Mo Kio te laten groeien. De nieuwe uitbreiding is de nieuwste mijlpaal in Apple’s meer dan vier decennia aan het bevorderen van het scheppen van banen en diepe connecties met de lokale gemeenschap, en zal ruimte bieden voor groei en nieuwe banen in AI en andere belangrijke functies.

Apple opende zijn eerste faciliteit in Singapore in 1981 met 72 werknemers die zich richtten op Apple II, en is sindsdien uitgegroeid tot een team van meer dan 3.600 dat bijdraagt aan elk onderdeel van het bedrijf. Tegenwoordig dient Singapore als een centraal operationeel centrum voor Apple in de regio en is het een hub voor kritieke rollen in software, hardware, services en ondersteuning. Het land is ook de thuisbasis van drie goed bezochte Apple Store-locaties.

“Singapore is echt een unieke plek en we zijn trots op de verbinding die we hebben opgebouwd met deze dynamische gemeenschap van makers, leerlingen en dromers”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “Met onze groeiende campus schrijft Apple hier een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis. Onze Singapore-teams hebben een belangrijke rol gespeeld bij het helpen van onze klanten – en we kunnen niet wachten tot er nog vele decennia van innovatie komen.”

In heel Singapore ondersteunt Apple meer dan 60.000 banen door middel van directe werkgelegenheid, de toeleveringsketen en de iOS-app-economie. Het bedrijf werkt ook samen met onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties die technologie en innovatie gebruiken om een betere wereld op te bouwen.

De bouw begint later dit jaar om de campus van Apple in het Ang Mo Kio-district uit te breiden. Twee gebouwen die in 2022 zijn gekocht, gelegen naast de bestaande kantoren van het bedrijf, zullen een grote upgrade ondergaan, waardoor drie unieke ruimtes samenkomen om een grotere samenwerking voor de groeiende teams van Apple te bevorderen. De toevoeging volgt op de investering van Apple in het upgraden van faciliteiten en ultramoderne laboratoria in de afgelopen 10 jaar, inclusief het vergroten van de ruimte in zijn centrum voor hardwaretechnologieën met 50 procent sinds 2019.

Zoals alle Apple-faciliteiten, zal de uitgebreide campus draaien op 100 procent hernieuwbare energie. Eenmaal voltooid, streeft het kantoor naar het behalen van de LEED Gold-certificering. Apple is sinds 2020 koolstofneutraal voor zijn bedrijfsactiviteiten en heeft al zijn faciliteiten sinds 2018 met 100 procent hernieuwbare energie.

Met een toewijding om een groenere toekomst voor iedereen veilig te stellen, contracteerde Apple in 2015 voor het eerst schone energieoplossingen in Singapore met zonnepanelen op 800 daken, wat Apple hielp het eerste bedrijf in het land te worden dat wordt aangedreven door 100 procent hernieuwbare energie.

Back To Top