Skip to content
Apple Campus 2. ©Carlas Rabada

Apple gebruikt Shutterstock voor AI-modellen

Apple heeft een deal gesloten met Shutterstock om miljoenen afbeeldingen te gebruiken voor het trainen van hun AI-modellen. Dit is een belangrijke stap voor Apple, aangezien AI steeds belangrijker wordt in hun producten en diensten. De deal zou volgens Reuters al in 2022 gemaakt zijn voor een bedrag van 50 miljoen dollar.

De afbeeldingen van Shutterstock zullen worden gebruikt om AI-modellen te trainen die verschillende taken kunnen uitvoeren, zoals:

  • Beeldherkenning: AI-modellen kunnen worden getraind om objecten en mensen in afbeeldingen te herkennen. Dit kan worden gebruikt voor functies zoals foto-organisatie, augmented reality en gezichtsherkenning.
  • Natuurlijke taalverwerking: AI-modellen kunnen worden getraind om tekst te begrijpen en te genereren. Dit kan worden gebruikt voor functies zoals Siri, vertaling en automatische samenvatting.
  • Machine learning: AI-modellen kunnen worden getraind om patronen in data te herkennen. Dit kan worden gebruikt voor functies zoals fraudedetectie, voorspellend onderhoud en gepersonaliseerde aanbevelingen.

De voordelen van het gebruik van Shutterstock-afbeeldingen voor AI-training zijn onder meer:

  • Hoge kwaliteit: Shutterstock-afbeeldingen zijn van hoge kwaliteit, wat belangrijk is voor het trainen van nauwkeurige AI-modellen.
  • Diversiteit: Shutterstock-afbeeldingen omvatten een breed scala aan onderwerpen en stijlen, wat belangrijk is voor het trainen van AI-modellen die generaliseerbaar zijn.
  • Schaal: Shutterstock heeft een enorme bibliotheek met afbeeldingen, wat belangrijk is voor het trainen van AI-modellen met grote hoeveelheden data.

De deal tussen Apple en Shutterstock is een teken van de groeiende belangstelling van Apple voor AI. Het potentieel van AI is dat de manier waarop we met computers communiceren radicaal kan veranderen, en bedrijven zoals Apple investeren fors in deze technologie.

Back To Top