Skip to content
App Store. © Apple

Apple haalt WhatsApp en Threads uit Chinese App Store

Apple heeft op verzoek van de Chinese overheid de app WhatsApp en Threads, beide zijn van Meta, verwijderd uit de Chinese App Store.

De Chinese overheid zou hiertoe opdracht hebben gegeven met een beroep op de nationale veiligheid. Apple zei in een reactie tegen persbureau Reuters dat ze de wetten van het land waar ze actief zijn moeten volgen, ook al zijn ze het er niet mee eens.

Andere Meta-apps, zoals Facebook, Instagram en Messenger, zijn nog wel beschikbaar in China om te downloaden, net zoals YouTube en X (Twitter). Echter worden deze wel door de Chinese overheid geblokkeerd. Maar met behulp van een VPN (Virtual Private Network) verbinding kunnen gebruikers er toch voorlopig gebruik van maken.

De exacte redenen voor de verwijdering van WhatsApp en Threads zijn onduidelijk, maar er zijn speculaties dat de Chinese overheid bezorgd was over de end-to-end encryptie van de app, die het voor de autoriteiten moeilijk maakt om de communicatie van gebruikers te controleren.

Back To Top