Skip to content
Afbeelding: Eizo

De nieuwe HDR-referentiemonitor van EIZO

EIZO kondigt de nieuwe ColorEdge PROMINENCE CG1 HDR referentiemonitor aan.

Met een maximale helderheid van 1.000 nits, een maximale contrastverhouding van 1.000.000:1 en een resolutie van 4.096 x 2.160 pixels (DCI-4K) behoudt de ColorEdge PROMINENCE CG1 de gevestigde displaykenmerken en extreme precisie van zijn voorgangers.

Daarnaast zijn er tal van nieuwe mogelijkheden en functies die van de ColorEdge PROMINENCE CG1 de ultieme referentiemonitor maken voor final mastering en colour grading, maar ook voor live productie van HLG of PG-HDR content in de film- en broadcastindustrie.

De ColorEdge PROMINENCE CG1 ondersteunt de SMPTE ST 2110 standaard, waardoor de monitor naadloos kan worden geïntegreerd in IP-gebaseerde productieomgevingen. Aan de andere kant heeft de HDMI-interface ook een aanzienlijke upgrade ondergaan: De PROMINENCE CG1 is de eerste ColorEdge monitor die de Fixed Rate Link (FRL) technologie van de nieuwste HDMI specificatie ondersteunt. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om ongecomprimeerde 12-bits 4K-filmgegevens te verzenden via HDMI.

Dankzij de perfecte interactie tussen de geïntegreerde kalibratiesensor van de ColorEdge PROMINENCE CG1 en de kleurbeheersoftware ColorNavigator kunnen instellingen, regelmatige kwaliteitscontroles en herkalibratie snel, eenvoudig en verliesvrij (direct in de LUT van de monitor) door de gebruikers zelf worden uitgevoerd of zelfs geautomatiseerd.

Hierdoor is het eenvoudig om meerdere kleurbeheerinstellingen voor verschillende projecten tegelijk in te stellen en te kalibreren zonder extra hulpmiddelen. En regelmatige herkalibratie zorgt ervoor dat de beeldweergave van de monitor altijd absoluut nauwkeurig blijft, zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op het creatieve proces.

Beschikbaarheid
De ColorEdge PROMINENCE CG1 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf eind 2024. De exacte beschikbaarheid kan per land of regio verschillen.

De adviesprijs van deze monitor is op dit moment nog niet bekend.

Back To Top