Skip to content
Bron afbeelding: PR Apple

Nieuwe iPad Pro & iPad Air pas in mei?

Mocht je reikhalzend uitkijken naar de nieuwste iPad Pro of iPad Air, dan zul je waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben. De release van de nieuwe tablets, die oorspronkelijk gepland was voor eind maart of begin april, is uitgesteld tot begin mei. De reden zou zijn dat de fabrikant van de cameralens die in de nieuwe iPad zit, voor oponthoud zorgt. Ook zou het geavanceerde OLED-display van de iPad Pro voor vertraging zorgen. Daarbij is Apple ook nog bezig om iPadOS te finetunen voor de nieuwe iPad’s.

Wat kunnen we verwachten?

De iPad Pro 2024 belooft een flinke upgrade te worden ten opzichte van zijn voorgangers. De belangrijkste vernieuwingen zijn:

  • OLED-scherm: De iPad Pro krijgt een OLED-display, net als de iPhone en Apple Watch. Dit zorgt voor een scherper beeld, betere contrasten en mooiere kleuren.
  • M3-chip: De nieuwe iPad Pro wordt aangestuurd door de M3-chip, die op 3-nanometertechnologie is gebouwd. Dit resulteert in een aanzienlijke prestatieverbetering, met name op het gebied van graphics.
  • Grotere schermen: De iPad Pro komt mogelijk in twee nieuwe formaten: 11 inch en 13 inch, in plaats van de huidige 11 inch en 12,9 inch.
  • Vernieuwd Magic Keyboard: Apple zou ook werken aan een vernieuwd Magic Keyboard voor de iPad Pro.

Naast de iPad Pro, wordt er ook een nieuwe iPad Air verwacht. Deze zou naast de bekende 10,9-inch uitvoering, nu ook als een 12,9-inch uitvoering op de markt komen. Dit grotere formaat zou overeenkomen met de huidige iPad Pro, maar dan tegen een meer betaalbare prijs. De verwachting is dat het LCD-display niet zal veranderen en dat de iPad Air zal worden uitgerust met een M2-chip.

Back To Top