Skip to content

Adobe introduceert Generative Remove in Lightroom

Vandaag heeft Adobe Generative Remove onthuld in Adobe Lightroom, waarmee de magie van Adobe Firefly rechtstreeks in de dagelijkse fotobewerking-workflows op Lightroom mobiele, web- en desktop wordt gebracht. Generative Remove is Lightroom’s krachtigste verwijdertool tot nu toe, die iedereen de mogelijkheid geeft om ongewenste objecten van elke foto niet-destructief te verwijderen met een enkele klik door het verwijderde gebied intelligent te matchen met pixel perfecte generaties voor hoogwaardige, realistische en verbluffende resultaten. Van het verwijderen van afleidingen in familiefoto’s tot het versterken van professionals met snellere retoucheer workflows en meer fijnkorrelige controle, Generative Remove biedt opwindende mogelijkheden voor alle fotografen. Generative Remove is vandaag beschikbaar als een functie voor vroege toegang in het Lightroom-ecosysteem voor miljoenen gebruikers.

Tegenwoordig is Lightroom’s AI-aangedreven Lens Blur-tool nu algemeen beschikbaar met volledig nieuwe voorinstellingen, waardoor iedereen met een enkele klik esthetische vervagingseffecten op elke foto kan bereiken. In combinatie met Lightroom’s fotobewerkingstools van wereldklasse versnellen deze nieuwste functies de dagelijkse workflows voor professionals en geven ze nieuwe superkrachten voor fotobewerking aan hobbyisten, zodat iedereen geweldige foto’s tot leven kan brengen.

“Of je nu een hobbyist of een professionele fotograaf bent, iedereen wil zijn foto’s snel en gemakkelijk kunnen bewerken, onderweg”, zegt Ashley Still, senior vice president en general manager, Creative Cloud bij Adobe. “We zijn verheugd om de magie van Firefly naar de miljoenen gebruikers van Lightroom te brengen – zodat ze in het moment kunnen leven, wetende dat ze de krachtigste tools hebben om te bewerken, beheren en delen, waar ze ook zijn.”

Fotobewerking voor iedereen

Toegang tot Generative Remove is voor Lightroom-gebruikers net zo eenvoudig als het bijsnijden van een foto of het toevoegen van een voorinstelling. Generative Remove is nuttig voor het bewerken van zelfs de meest gecompliceerde achtergronden en omgevingen, waaronder het verwijderen van vlekken van een overhemd met patroon, rimpels van een tafelkleed in voedselfotografie, ongewenste reflecties in water en meer. Van het verwijderen van afleiding in reisfoto’s tot het mogelijk maken van nog meer naadloze retoucheermogelijkheden voor professionals, Generative Remove geeft iedereen nieuwe creatieve mogelijkheden en bespaart tijd om zich te concentreren op wat ze het beste doen – hun creatieve visie en werk tot leven brengen. Adobe werkt nauw samen met onze community, terwijl Generative Remove in vroege toegang is om feedback te blijven krijgen van de fotografiegemeenschap, het model vooruit te helpen en de mogelijkheden van Generative AI in het Lightroom-ecosysteem uit te breiden.

Iedereen in staat stellen om met snelheid en gemak te bewerken

Nieuwe tools die tegenwoordig in Lightroom beschikbaar zijn, stellen gebruikers van alle vaardigheidsniveaus, van hobbyisten tot professionals, in staat om foto’s vanaf elke locatie en elk apparaat sneller, gemakkelijker en intuïtiever dan ooit tevoren te bewerken:

  • Lens Blur, nu algemeen beschikbaar, voegt met een enkele klik esthetische vervagingseffecten toe aan elk onderdeel van een foto en bevat nu volledig nieuwe automatische presets;
  • Uitgebreide tethering-ondersteuning voor nieuwe camera’s, waaronder de nieuwste digitale camera’s van Sony – zoals de Alpha 7 IV en Alpha 7R V – biedt realtime toegang tot foto’s in Lightroom Classic, bespaart tijd op dagelijkse bewerkingsworkflows en maakt een betere samenwerking tussen teams mogelijk;
  • HDR-optimalisatie, die al in tientallen miljoenen afbeeldingen wordt gebruikt, stelt iedereen die foto’s vastlegt in staat om zijn foto’s te bewerken en te exporteren met helderdere lichten, diepere schaduwen en levendigere kleuren, zoals in het echte leven te zien is;
  • Directe toegang tot fotobibliotheken in Lightroom mobiele en desktop-apps maakt sneller bewerken mogelijk dan ooit tevoren;
  • De gloednieuwe mobiele bewerkingservaring van Lightroom stroomlijnt de mobiele werkbalk om prioriteit te geven aan de meest populaire functies, terwijl het sneller en intuïtiever wordt om te bewerken.

Mogelijk gemaakt door Adobe Firefly

Firefly heeft een ongekende reactie van de gemeenschap veroorzaakt en is gebruikt om wereldwijd meer dan 8 miljard afbeeldingen te genereren in creatieve tools van Adobe sinds het eerste debuut in maart 2023. Generative Remove wordt mogelijk gemaakt door Firefly, dat is gemaakt met makers, fotografen en ontwerpers in gedachten. Firefly is getraind in gelicentieerde inhoud, zoals Adobe Stock, en is ontworpen om inhoud voor commercieel gebruik te genereren die geen inbreuk maakt op auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten (IP) zoals handelsmerken en logo’s. De diepe integratie van AI van de volgende generatie, mogelijk gemaakt door Firefly, in meerdere van Adobe’s kerntools, maakt nieuwe creatieve workflows uniek mogelijk die creativiteit een boost geven met nauwkeurige creatieve controle.

Toewijding aan verantwoorde innovatie

Adobe zet zich in voor het ontwikkelen van AI in overeenstemming met de AI Ethics-principes van het bedrijf van verantwoording, verantwoordelijkheid en transparantie. Naarmate AI steeds vaker voorkomt bij het maken van inhoud, is Adobe van mening dat het belangrijk is om consumenten transparantie te bieden over het gebruik ervan in het creatieve proces. Een recente studie van Adobe toonde aan dat 76% van de Amerikaanse consumenten het belang benadrukte om te weten of online inhoud wordt gegenereerd met behulp van AI.

Wanneer Generative Remove algemeen beschikbaar wordt, worden Content Credentials automatisch gekoppeld aan foto’s die zijn bewerkt met de functie in Lightroom. Met deze lancering, gecombineerd met C2PA-compatibele camera’s van Sony, Leica, Nikon, Canon en Fujifilm, komt Adobe dichter bij het in staat stellen van gebruikers om een vertrouwensketen te behouden door Content Credentials aan hun inhoud te koppelen, waardoor authenticiteit wordt gegarandeerd vanaf het moment van opname via bewerking tot publicatie.

Net als een “voedingslabel” voor digitale inhoud, zijn Content Credentials geknoeisme metadata die belangrijke informatie kunnen geven over hoe digitale inhoud is gemaakt, gewijzigd en gepubliceerd. Geloofsbrieven zijn gebouwd op de open standaard C2PA en worden ondersteund door het Adobe-led Content Authenticity Initiative (CAI), dat in 2019 werd opgericht om het vertrouwen in het digitale ecosysteem te vergroten. Tegenwoordig is de CAI uitgegroeid tot een wereldwijde coalitie van meer dan 3.000 leden van technologie-, beleids-, mediabedrijven, creatieve professionals, onderzoekers en meer, die allemaal samenwerken om transparantie aan digitale inhoud toe te voegen.

Beschikbaarheid
Generative Remove wordt mogelijk gemaakt door Firefly Image 1 Model en is vandaag beschikbaar als een functie voor vroege toegang in het Lightroom-ecosysteem via mobiel, desktop, iPad, web en Classic. Bovendien is Lens Blur nu algemeen beschikbaar met een geheel nieuwe vooraf ingestelde functionaliteit in het Lightroom-ecosysteem via mobiel, desktop, iPad, web en Classic. Voor meer informatie over de nieuwste innovaties in Adobe Lightroom, zie hier.

Back To Top