Skip to content
Apple Campus 2. ©Carlas Rabada

Apple maakt resultaten 3e kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2024, dat werd afgesloten op 30 maart 2024. De kwartaalomzet was met $ 90,8 miljard 4% lager dan hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,53.

“We kunnen een omzet van $ 90,8 miljard melden voor het tweede kwartaal, met onder meer een recordomzet uit diensten”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “In dit kwartaal lanceerden we Apple Vision Pro, en konden we de wereld laten zien hoe opwindend het potentieel van spatial computing is. We verheugen ons ook op de aankondiging van een nieuw product volgende week, en op een fantastische Worldwide Developers Conference volgende maand. Zoals altijd doen we er alles aan om klanten de allerbeste producten en diensten te blijven bieden, waarbij we nooit onze kernwaarden uit het oog verliezen.”

“Dankzij onze zeer tevreden en trouwe klanten is het aantal actieve Apple devices verspreid over alle productcategorieën en regio’s hoger dan ooit, en ons bedrijfsresultaat heeft tot een kwartaalrecord voor de winst per aandeel geleid”, stelt Luca Maestri, CFO van Apple. “Naar aanleiding van ons vertrouwen in de toekomst van Apple en de waarde die we zien in onze aandelen heeft onze raad van bestuur toestemming gegeven voor nog eens $ 110 miljard aan aandelenterugkoop. Daarnaast gaat onze driemaandelijkse uitbetaling van dividend voor het twaalfde jaar op rij omhoog.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,25 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Dat komt neer op een toename van 4 procent. Het dividend wordt per 16 mei 2024 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 13 mei 2024 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd. De raad van bestuur heeft ook toestemming gegeven om het budget voor de terugkoop van aandelen met nog eens $ 110 miljard te verhogen.

De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2024 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 2 mei 2024 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top