Skip to content
Apple introduceert een nieuw Pride Edition gevlochten solobandje voor Apple Watch, een bijpassende wijzerplaat en dynamische achtergronden voor iOS en iPadOS om steun te betuigen aan de wereldwijde strijd voor gelijke rechten van LGBTQ+-community’s. ©Apple

Apple Pride-collectie voor 2024

Om steun te betuigen aan de wereldwijde strijd voor gelijke rechten van LGBTQ+-community’s, introduceert Apple een nieuw Pride Edition gevlochten solobandje voor Apple Watch, dat vanaf 22 mei kan worden besteld. Een bijpassende wijzerplaat en dynamische achtergronden voor iOS en iPadOS komen beschikbaar in een volgende software-update. Voor het eerst kunnen de Pride-wijzerplaat en -achtergronden worden aangepast om een kleurenspectrum te tonen dat de levendigheid en diversiteit van LGBTQ+-community’s vertegenwoordigt.

Met deze Pride-collectie steunt Apple LGBTQ+-belangenorganisaties die voor positieve veranderingen strijden. Dit zijn onder meer ILGA World, een internationale federatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van de LGBTQ+-community, en The Human Rights Campaign, een internationale belangenorganisatie die zich sterk maakt voor gelijke rechten voor iedereen in de LGBTQ+-community. Andere organisaties die door Apple worden gesteund zijn Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, GLSEN, Equality Federation, National Center for Transgender Equality, PFLAG, SMYAL en The Trevor Project.

Het nieuwe Pride Edition gevlochten solobandje vertegenwoordigt de standvastigheid en schoonheid van LGBTQ+-community’s. Het levendige design in fluorescerende kleuren is gebaseerd op verschillende Pride-vlaggen en voorzien van de laserinscriptie ‘PRIDE 2024’. De kleuren zwart en bruin staan voor zwarte, Hispanic en Latijns-Amerikaanse community’s, en ook voor de slachtoffers van hiv/aids. Roze, lichtblauw en wit staan voor transgenders en non-binaire mensen.

De nieuwe Pride Radiance-wijzerplaat en achtergronden voor iOS en iPadOS voorzien Apple Watch, iPhone en iPad van opvallende, symbolische kleuren. De lichtstralen die tegen een donkere achtergrond opgloeien staan voor hoop, kracht en de verbondenheid met LGBTQ+-community’s. De overlappende stralen vertegenwoordigen de blijvende impact van de strijd voor LGBTQ+-belangen en de waarde hiervan om een pad naar meer gelijkheid te banen voor toekomstige generaties.

Gebruikers kunnen hun wijzerplaat en achtergronden met verschillende kleuren personaliseren. Op Apple Watch volgen de kleuren de contouren van de cijfers op de wijzerplaat. Ze reageren in realtime op bewegingen van de pols, wat mogelijk wordt gemaakt door de gyroscoop. Op iPhone en iPad vormen gekleurde lichtstralen het woord ‘Pride’, met dynamische bewegingen wanneer het device wordt ontgrendeld. De nieuwe Pride Radiance-wijzerplaat en achtergronden voor iPhone en iPad zijn binnenkort beschikbaar in watchOS 10.5, iOS 17.5 en iPadOS 17.5.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Het Pride Edition gevlochten solobandje is vanaf 22 mei te bestellen op apple.com en in de Apple Store-app. Het is vanaf 22 mei verkrijgbaar bij Apple Stores in de VS en Canada, en vanaf 23 mei in andere regio’s, voor € 99.
  • Het Pride Edition gevlochten solobandje is verkrijgbaar in de maten 41 mm en 45 mm en is compatibel met Apple Watch SE en Apple Watch Series 4 of nieuwer.
  • De nieuwe Pride Radiance-wijzerplaat en de achtergronden voor iPhone en iPad zijn binnenkort beschikbaar in watchOS 10.5, iOS 17.5 en iPadOS 17.5.
  • Klanten kunnen de bijpassende Pride Radiance-wijzerplaat downloaden via de Apple Watch-app, Apple Store-app of apple.com.

Back To Top