Skip to content

TikTok gaat AI-gegenereerde content labelen

TikTok introduceert een nieuwe functie om meer transparantie te creëren rondom AI-gegenereerde content (AIGC) op het platform. Met deze update worden video’s die gemaakt zijn met behulp van kunstmatige intelligentie, automatisch gelabeld. Dit label is zichtbaar voor alle gebruikers en helpt om te bepalen of een video authentiek is of afkomstig is van AI-technologie.

Een bewuste keuze voor transparantie

De introductie van deze labels is een bewuste keuze van TikTok om haar gebruikers een veilige en verantwoorde online omgeving te bieden. Door AI-gegenereerde content te markeren, wil men gebruikers bewuster maken van de authenticiteit van de informatie die ze consumeren. Dit helpt tevens in de strijd tegen desinformatie en misleiding, die via AI-technologie op slinkse wijze kunnen worden verspreid.

Hoe werkt het?

TikTok maakt gebruik van geavanceerde technologie van de Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) om AI-gegenereerde content te herkennen. Deze technologie voegt extra metadata toe aan de video, waardoor TikTok de video kan identificeren en labelen.

Naast automatisch labelen, bood TikTok al langer een tool aan voor creators om hun eigen AI-gegenereerde content te markeren. De nieuwe automatische labels breiden deze transparantie nu uit naar alle AIGC op het platform, ongeacht de bron.

Wat betekent dit voor jou?

  • Als content creator:
    • AI-gegenereerde content die je uploadt, wordt nu automatisch gelabeld.
    • Je kunt er daarnaast nog steeds voor kiezen om je content handmatig te labelen met behulp van de creatorstool.
  • Als TikTok-gebruiker:
    • Je kunt de labels gebruiken om te beslissen of je content wilt bekijken die met AI is gemaakt.

Een belangrijke stap vooruit

De introductie van automatische labels voor AI-gegenereerde content is een belangrijke stap vooruit in de toenemende transparantie op social media platforms. Het is essentieel dat gebruikers zich bewust zijn van de impact van AI-technologie op de content die ze online tegenkomen. Door te weten of een video met AI is gemaakt, kunnen gebruikers een betere en meer geïnformeerde keuze maken over de informatie die ze consumeren en delen.

Deze update van TikTok is een positieve ontwikkeling die hopelijk navolging krijgt bij andere social media platforms. Transparantie rondom AI-gegenereerde content is cruciaal om een gezonde en verantwoorde online omgeving te creëren voor alle gebruikers.

Back To Top