Skip to content
De iPad Air en iPad Pro/ © Apple

Vernieuwde iPad Air en nieuwe iPad Pro vanaf nu verkrijgbaar

De opnieuw ontworpen iPad Air en de compleet nieuwe iPad Pro, die allebei draaien op Apple silicon, liggen vanaf nu in de winkel. iPad Air is voor het eerst verkrijgbaar in twee formaten en is dankzij de M2-chip krachtiger en veelzijdiger dan ooit. Hij levert fenomenale prestaties en beschikt over een landscape-camera aan de voorkant en snellere wifi. Ondertussen maakt de nieuwe iPad Pro een enorme sprong vooruit met het nieuwe Ultra Retina XDR‑display en de baanbrekende prestaties van de nieuwe M4-chip. En dat terwijl het ontwerp zo dun en licht is dat dit het dunste product is dat Apple ooit heeft gemaakt. Zowel iPad Air als iPad Pro zijn bij uitstek geschikt voor AI dankzij de combinatie van een snellere CPU, geavanceerde GPU, geïntegreerde Neural Engine, het centrale geheugen en de slimme features van iPadOS. En dan zijn er ook nog diverse gloednieuwe accessoires waardoor je met iPad Air en iPad Pro nóg meer voor elkaar krijgt. Beide apparaten ondersteunen Apple Pencil Pro. Ook de nieuwe Smart Folio voor iPad Air en Smart Folio voor iPad Pro zijn nu verkrijgbaar, in kleuren die perfect passen bij de uitvoeringen van de devices.

Met de komst van de de nieuwe iPad Air en iPad Pro is de iPad-serie krachtiger, veelzijdiger en overzichtelijker dan ooit. De 11-inch iPad Air is al verkrijgbaar vanaf € 719. De 13-inch iPad Air is te koop vanaf slechts € 969, waarbij je nu naast sterrenlicht en spacegrijs ook kunt kiezen voor de nieuwe kleuren paars en blauw. De nieuwe 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1219 en de 13-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1569. Beide modellen zijn verkrijgbaar in twee schitterende uitvoeringen: zilver en spacezwart.

Vernieuwde 11‑inch iPad Air, gloednieuwe 13‑inch iPad Air

iPad Air biedt studenten, content creators, zakelijke gebruikers en nog veel meer klanten de ideale combinatie van prestaties, draagbaarheid, veelzijdigheid en een betaalbare prijs. iPad Air is verkrijgbaar in een opnieuw ontworpen 11-inch model en een compleet nieuw 13-inch model. Het device heeft een schitterend Liquid Retina-display, de fenomenaal presterende M2-chip en geweldige AI‑mogelijkheden. Het 11‑inch model is licht en compact, terwijl het grotere display van het 13‑inch model meer ruimte biedt voor werk, studie en privé. De 12‑MP ultragroothoek­camera aan de voorkant bevindt zich nu aan de lange zijde en is voorzien van de Middelpunt-feature, wat het device ideaal maakt voor videogesprekken. Verder biedt iPad Air op de Cellular-modellen zowel wifi 6E als supersnel 5G, zodat je ook onderweg connected kunt blijven. Studenten en docenten kunnen het hele jaar door gebruikmaken van voordelige onderwijsprijzen. Exclusief bij Apple Retail, in Stores en online.

Baanbrekende iPad Pro

De nieuwe dunne en lichte iPad Pro is verkrijgbaar in twee formaten: een lekker ruim 13‑inch model en een superhandzaam 11‑inch model. Allebei hebben ze het meest geavanceerde display ter wereld: een nieuw revolutionair Ultra Retina XDR-display met geavanceerde tandem OLED-technologie. Je weet niet wat je ziet. Aan de basis van de nieuwe iPad Pro staat de nieuwe M4‑chip: de nieuwste generatie Apple silicon, die de prestaties een enorme boost geeft. M4 heeft een compleet nieuwe display engine en daardoor is alles wat je op het Ultra Retina XDR-display ziet ontzettend accuraat, helder en kleurrijk. De nieuwe CPU, vernieuwde GPU en ongekend krachtige Neural Engine maken van iPad Pro een waanzinnig krachtig device voor AI.1 De Neural Engine in M4 is zelfs krachtiger dan de neural processing unit in welke verkrijgbare AI‑pc dan ook. Met de 12‑MP camera aan de achterkant maak je prachtige foto’s en video’s in Slimme HDR, met nog mooiere kleuren, betere texturen en meer details bij weinig licht. De camera heeft ook een nieuwe adaptieve True Tone Flash, die goed van pas komt als je documenten wilt scannen.

Nieuwe, veelzijdige accessoires

Gloednieuwe accessoires voor iPad Air en iPad Pro maken de ervaring compleet. Met de handige features van Apple Pencil Pro zoals knijpen, draaien en voelbare feedback heb je allerlei nieuwe mogelijkheden om je ideeën vorm te geven. Ontwikkelaars kunnen daar ook nog hun eigen opties aan toevoegen. Apple Pencil Pro is ook de eerste Apple Pencil die je via de ‘Zoek mijn’-app kunt terugvinden, wat wel zo handig is als je niet meer weet waar je hem gelaten hebt. En wil je hem pairen, opladen of opbergen, dan klik je hem eenvoudig magnetisch vast aan de zijkant van de nieuwe iPad Air of iPad Pro. iPad Air en iPad Pro zijn ook geschikt voor de voordeligere Apple Pencil (USB-C), waarmee je eveneens uitstekend kunt schetsen, schrijven en annoteren.

De nieuwe Apple Pencil-serie biedt voor elk model iPad twee geweldige opties. De nieuwe iPad Air en iPad Pro werken allebei perfect samen met de meest geavanceerde optie, de Apple Pencil Pro, en de voordeligere Apple Pencil (USB-C). Op iPad mini kun je werken met zowel Apple Pencil (2e generatie) als Apple Pencil (USB-C), terwijl iPad (10e generatie) compatibel is met Apple Pencil (1e generatie) en Apple Pencil (USB-C).

Het compleet nieuwe Magic Keyboard is dunner en lichter en heeft een rij met 14 functietoetsen waarmee je bijvoorbeeld makkelijk de schermhelderheid en het volume regelt. De aluminium polssteun ziet er prachtig uit en de trackpad is niet alleen groter, maar reageert ook met voelbare feedback, zodat het lijkt alsof je met een MacBook werkt.

De nieuwe Smart Folio voor iPad Pro en de nieuwe Smart Folio voor iPad Air klikken magnetisch vast en zijn nu in nog meer standen te zetten. Smart Folio voor iPad Pro is verkrijgbaar in zwart, wit en denim. Smart Folio voor iPad Air is te koop in houtskoolgrijs, lichtviolet, denim en saliegroen, allemaal uitvoeringen die mooi passen bij de kleuren van de devices.

De voordelen van Apple Retail

In de Store, online en in de Apple Store-app staan Apple Specialists klaar om klanten te helpen bij het shoppen. Of je nu hulp wilt met het kiezen van het juiste product of meer wilt weten over de financierings­mogelijkheden, de inruil­mogelijkheden van je huidige product of het overzetten van je bestanden naar je nieuwe device, in alle gevallen staan de uiterst capabele Apple medewerkers voor je klaar om je de allerbeste service te verlenen.

 • Geef je zomer een upgrade: Met Apple Trade In kun je je huidige iPad inleveren en korting krijgen op een nieuw device.
 • Korting voor studenten: Alleen bij Apple Retail kunnen studenten het hele jaar door gebruikmaken van onderwijskorting. Ook krijgen ze drie maanden gratis Apple Music en Apple TV+, en betalen ze na die drie maanden het studententarief van € 5,99 per maand.
 • Shop met een Specialist: Bij je dichtstbijzijnde Apple Store kun je de nieuwste producten van Apple bekijken en nieuwe features ontdekken. Je kunt ook een ‘Shop met een Specialist’-sessie boeken, waarbij je er achterkomt hoe je iPad met korting kunt kopen. Voor zo’n sessie hoef je niet eens naar de Store. Je kunt ook vanuit thuis chatten, bellen, of via een videoverbinding in één richting advies krijgen.
 • Creëer je eigen stijl: Klanten die via apple.com of in de Apple Store-app een aankoop doen, kunnen hun iPad en Apple Pencil gratis laten graveren met een combinatie van emoji, namen, initialen en cijfers.
 • Snel en gratis bezorgen of ophalen: Als je online een aankoop doet, kun je kiezen of je je producten in de Store wilt ophalen of wilt laten bezorgen. Op veel plaatsen wordt je bestelling de volgende dag al gratis bezorgd. In bepaalde regio’s bezorgt Apple binnen twee uur.
 • Persoonlijke configuratie: Apple Specialists staan klaar om klanten te helpen bij de configuratie, zowel in de Store als online. Zij zorgen dat gegevens veilig worden overgezet, zoeken nieuwe apps om productief of creatief mee te zijn en maken iPad zelfs klaar voor school of het werk.
 • Today at Apple: Klanten kunnen deelnemen aan sessies om te leren hoe ze meer kunnen doen met hun iPad. Door voor een groep te reserveren, kunnen scholen en andere groepen altijd en op elke Apple Store-locatie meedoen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe 11‑inch en 13‑inch iPad Air zijn verkrijgbaar in blauw, paars, sterrenlicht en spacegrijs, met naar keuze 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB aan opslagcapaciteit. De 11‑inch iPad Air is verkrijgbaar vanaf € 719 (Wi‑Fi-model) en € 889 (Wi‑Fi + Cellular-model). De 13‑inch iPad Air is verkrijgbaar vanaf € 969 (Wi‑Fi-model) en € 1139 (Wi‑Fi + Cellular-model).
 • De nieuwe 11‑inch en 13‑inch iPad Pro zijn verkrijgbaar in zilver en spacezwart, met naar keuze 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB aan opslagruimte. De 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1219 (Wi-Fi-model) en € 1469 (Wi-Fi + Cellular-model), en de 13-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1569 (Wi-Fi-model) en € 1819 (Wi-Fi + Cellular-model). Op apple.com/nl/store is meer informatie te vinden over de technische specificaties, waaronder de opties voor glas met nanotextuur.
 • Voor het onderwijs is de nieuwe 11‑inch iPad Air verkrijgbaar vanaf € 659 en het 13‑inch model vanaf € 909. Voor het onderwijs is de nieuwe 11‑inch iPad Pro verkrijgbaar vanaf € 1099 en het 13‑inch model vanaf € 1449. Onderwijskorting is beschikbaar voor (aankomende) studenten aan een universiteit of hogeschool en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het basis-, voortgezet, beroeps- en academisch onderwijs. Ga naar apple.com/nl-edu/store voor meer informatie.
 • De nieuwe Apple Pencil Pro is geschikt voor de nieuwe iPad Air en iPad Pro en verkrijgbaar voor € 149 ( en nog voordeliger met onderwijskorting). Apple Pencil (USB-C) is geschikt voor iPad Air en iPad Pro en verkrijgbaar voor € 89 ( en nog voordeliger met onderwijskorting).
 • Het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro is verkrijgbaar in zwart en wit. Het nieuwe 11‑inch Magic Keyboard is verkrijgbaar voor € 349 en het nieuwe 13‑inch Magic Keyboard is verkrijgbaar voor € 399. Voor de toetsenbordindeling kun je in beide gevallen kiezen uit ruim 30 talen. Voor klanten in het onderwijs is het 11‑inch Magic Keyboard verkrijgbaar voor € 329, en het 13‑inch Magic Keyboard voor € 379.
 • De nieuwe Smart Folio voor iPad Pro is verkrijgbaar voor € 89 in zwart, wit en denim voor de nieuwe 11‑inch iPad Pro en € 119 voor de nieuwe 13‑inch iPad Pro.
 • De nieuwe Smart Folio voor iPad Air is verkrijgbaar in houtskoolgrijs, lichtviolet, denim en saliegroen en kost € 89 voor de nieuwe 11‑inch iPad Air en € 119 voor de nieuwe 13‑inch iPad Air.
 • Bij Apple kun je de nieuwste iPad met korting kopen. Als je je huidige iPad inruilt, krijg je in de online Apple Store, de Apple Store-app en alle Apple Stores korting op een nieuwe. Voor de volledige voorwaarden en om op te zoeken wat je device waard is, ga je naar apple.com/shop/trade-in.
 1. In iPad Pro-modellen met 256 GB of 512 GB opslag zit de Apple M4-chip met 9‑core CPU. In iPad Pro-modellen met 1 TB of 2 TB opslag zit de Apple M4-chip met 10‑core CPU.

Back To Top