Skip to content
© Apple

WWDC gaat 10 juni van start met keynote

Vandaag heeft Apple het programma van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference bekendgemaakt, inclusief keynote en Platforms State of the Union. Het programma biedt ook dit jaar weer een week vol mogelijkheden voor ontwikkelaars. De gratis online conferentie fungeert als centrale ontmoetingsplek voor Apple ontwikkelaars uit de hele wereld, die hier uit de eerste hand te horen krijgen wat er allemaal op stapel staat aan technologieën, tools en frameworks voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS, visionOS en watchOS. Een week lang krijgen ontwikkelaars de kans om direct in contact te komen met engineers, designers en andere experts van Apple. Er worden ruim 100 technische sessies, consultaties en liveforums gehouden, boordevol informatie over hoe je innovatieve en onderscheidende apps en games voor alle Apple producten bouwt.

Apple keynote

10 juni om 10:00 uur (PDT) (19:00 uur Nederlandse tijd)
WWDC gaat van start met de bekendmaking van enkele baanbrekende updates die later dit jaar voor de Apple platforms worden verwacht. De keynote is te streamen via apple.com/nl, de Apple Developer-app, de Apple TV-app en het YouTube-kanaal van Apple. Na afloop kan de keynote ook worden teruggekeken.

Platforms State of the Union

10 juni, 13:00 uur (PDT) (22:00 uur Nederlandse tijd)
Na de keynote volgt de Platforms State of the Union, waarin de nieuwste innovaties voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS, visionOS en watchOS aan bod komen, naast tools die Apple ontwikkelaars nog meer mogelijkheden bieden. De Platforms State of the Union is te streamen via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website. Na afloop is de opname terug te kijken via de Apple Developer-app en -website, en het YouTube-kanaal van Apple Developer.

Direct contact met deskundigen

Deelnemers aan het Apple Developer Program of het Apple Developer Enterprise Program kunnen meedoen aan online workshops en consultaties. Ze kunnen dan experts van Apple het hemd van het lijf vragen over toepassingen van de nieuwste technologieën en best practices die hen in staat stellen nog betere apps en games te bouwen. De engineers en designers van Apple geven via Apple Developer Forums ook live technische uitleg.

Sessievideo’s en -gidsen

Met ruim 100 technische sessies is WWDC24 een week waarin ontwikkelaars volop mogelijkheden krijgen om in contact te komen met engineers, designers en andere experts van Apple en zo meer te weten kunnen komen over de nieuwste technologieën en frameworks. De sessies zijn beschikbaar via de Apple Developer-app en -website, en het YouTube-kanaal. Daarnaast zijn er dit jaar ook speciale gidsen samengesteld waarin je alles leest over de bekendmakingen van de conferentie, van nieuwe documentatie tot sessies en alles daartussenin.

Swift Student Challenge

Apple steunt ontwikkelaars via de Swift Student Challenge, een van de vele Apple programma’s die tot doel heeft de volgende generatie ontwikkelaars, makers en ondernemers een duwtje in de rug te geven. Dit jaar zijn er 50 zogeheten Distinguished Winners vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun inzending uitgenodigd om in de WWDC-week een speciaal programma van drie dagen op Apple Park te volgen.

Apple Design Awards

De Apple Design Awards worden toegekend aan de apps en games met het beste design. Ze zijn een erkenning voor de kunstzinnigheid, creativiteit en kundigheid van de ontwikkelaars. De finalisten van dit jaar staan vanaf vandaag in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website. De winnaars van dit jaar worden binnenkort bekendgemaakt.

Developer-app

De Apple Developer-app is de ideale manier om op een iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Vision Pro mee te doen aan WWDC24. Daar vind je de nieuwste informatie, videosessies, aankondigingen en activiteiten. Ook kun je op een bepaald onderwerp zoeken, je aanmelden voor consultaties, videosessies met vakgenoten bekijken (via SharePlay), code direct vanuit sessievideo’s kopiëren en meer.

Alle content, informatie over aanmelding, nieuws, achtergrondverhalen en documenten rondom WWDC zijn ook te vinden op developer.apple.com.

Back To Top