Skip to content
© Apple

Apple Developer Academy introduceert AI-training

Het nieuwe kerncurriculum is vanaf dit najaar beschikbaar voor studenten en alumni van de Apple Developer Academy in Brazilië, Indonesië, Italië, Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten en Zuid-Korea

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat er voor alle studenten en mentoren van de Apple Developer Academy training komt in technologieën en tools die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Ook alumni van de Apple Developer Academy kunnen deelnemen aan deze training. Het nieuwe kerncurriculum komt beschikbaar voor duizenden studenten en alumni in 18 Developer Academy’s in zes landen. Zo komen er steeds meer mogelijkheden voor developers, designers en ondernemers die een loopbaan in de groeiende markt voor iOS-apps en daarbuiten ambiëren.

Het speciale curriculum over AI wordt als basisvaardigheid aan het programma van de academie toegevoegd om essentiële professionele competenties op het gebied van programmeren, design en marketing te vergroten, die studenten vervolgens kunnen toepassen in hun eigen bedrijven en community’s. In het curriculum van de Apple Developer Academy spelen de waarden van Apple een belangrijke rol: studenten worden aangemoedigd om inclusief te ontwerpen en iets goeds voor de wereld te doen.

“Bij Apple zien we programmeren als een universele taal, en we willen developers, makers en ondernemers de tools en technologieën in handen geven om bijzondere ervaringen te creëren”, aldus Susan Prescott, Vice President Worldwide Developer Relations bij Apple. “Het lijkt ons geweldig om te zien hoe studenten met behulp van dit nieuwe curriculum over AI en andere nieuwe technologieën hun community’s en de hele wereld gaan verrijken.”

Vanaf dit najaar beschikken alle studenten van de Apple Developer Academy over een curriculum op maat waarin ze leren hoe ze machinelearningmodellen voor diverse Apple devices kunnen bouwen, trainen en toepassen. De cursussen gaan over AI-technologieën en -frameworks, Core ML en de manier waarop dat framework snelle prestaties oplevert voor Apple devices, en richtlijnen bij het bouwen en trainen van AI-modellen. Studenten krijgen lessen en projectmatige opdrachten, inclusief ondersteuning door wereldwijd honderden mentoren en ruim 12.000 alumni van de Academy.

Met de invoering van nieuwe Apple technologieën en API’s, zoals aangekondigd op de WWDC24, krijgen de studenten nog meer tools om bijzondere projecten en apps tot stand te brengen, onder meer Xcode 16, dat productiviteit van developers op een hoger plan brengt. Een andere vernieuwing die tot betere prestaties leidt is Swift Assist, dat behulpzaam is bij alle programmeertaken, en waarmee studenten makkelijk nieuwe frameworks kunnen ontdekken en met nieuwe ideeën kunnen experimenteren. Verder komen er met Swift 6 nieuwe mogelijkheden om code doorzichtiger te maken, en wordt parallel programmeren gemakkelijker.

Apple staat centraal in het hele leerproces: van kennismaken met de basis van apps bouwen in het wereldwijde Foundation-programma van Apple, tot vaardigheden vergroten in de Apple Developer Academy’s en apps naar een hoger plan tillen.

Back To Top