Skip to content
© Apple

Apple Diagnostics nu ook in Europa beschikbaar

Voor Self Service-reparaties is Apple Diagnostics nu in 32 Europese landen beschikbaar, waaronder het VK, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Met deze software-tool kun je zelf problemen troubleshooten. In december 2023 is Diagnostics in de VS geïntroduceerd, waar alle gebruikers nu net als erkende Apple serviceproviders en onafhankelijke reparatie­providers de onderdelen van producten kunnen testen. Op die manier kunnen ze bepalen welke onderdelen aan reparatie toe zijn. Met deze uitbreiding is Apple Diagnostics voor Self Service-reparaties nu in 33 landen en 24 talen beschikbaar voor iPhone, Mac en Studio Display.

Apple Diagnostics is onderdeel van de plannen van Apple om producten langer mee te laten gaan. Hoewel Apple zich inzet om reparaties veilig en betaalbaar te maken, vindt het bedrijf het belangrijker om producten te maken met een lange levensduur. Want het is natuurlijk het beste als reparaties helemaal niet nodig zijn. Vandaag heeft Apple een whitepapergepubliceerd waarin staat hoe het bedrijf producten ontwerpt op duurzaamheid: door robuuste producten te maken die je ook nog makkelijk kunt repareren.

Door gebruik te maken van Apple Diagnostics, weet je beter of je je product moet repareren. Je begint de sessie op een ander product, waarmee je dan de status en prestaties kunt testen van het device dat misschien aan reparatie toe is. Door de aanwijzingen op het scherm te volgen, zie je gelijk of je je product moet repareren en welke onderdelen je moet vervangen.

In april 2022 heeft Apple Self Service-reparaties geïntroduceerd, waarmee iedereen die ervaring heeft met het repareren van elektronische apparaten dezelfde toegang kreeg tot de handleidingen, originele Apple onderdelen en hulpmiddelen die Apple Stores en erkende Apple serviceproviders ook gebruiken. Self Service-reparaties kunnen worden uitgevoerd op 42 Apple producten, waaronder nu ook op MacBook Air-modellen met M3. Volgend jaar wordt Canada het 34e land waar Apple Self Service-reparaties mogelijk maakt.

Back To Top