Skip to content
Apple Vision Pro. © Apple

Apple Vision Pro vanaf 28 juni in meer landen verkrijgbaar

Vision Pro combineert digitale content naadloos met de echte wereld. Dit zorgt voor indrukwekkende ruimtelijke ervaringen waarin mensen op nieuwe manieren werken, contact houden, samenwerken, herinneringen herbeleven en genieten van entertainment.

“Mensen zijn dolenthousiast over Apple Vision Pro en we zijn dan ook heel blij dat we nog meer klanten kunnen laten kennismaken met de magie van spatial computing,” aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We staan te trappelen om meer mensen te laten zien hoe het onmogelijke mogelijk wordt. Ze kunnen alleen of samen met anderen werken op een eindeloos canvas voor apps, herinneringen ophalen in 3D, series en films kijken in een unieke persoonlijke bioscoop of gloednieuwe ruimtelijke ervaringen ontdekken die alle voorstelling te boven gaan.”

Een revolutionaire ruimtelijke computer

Apple Vision Pro draait op visionOS: een revolutionair besturingssysteem, een intuïtieve ruimtelijke interface en een magisch invoersysteem waarin je met je ogen, handen en stem je weg vindt. visionOS is het resultaat van tientallen jaren innovaties in iOS, iPadOS en macOS. Het werkt naadloos samen met de hardware, software en diensten van Apple, waardoor je op al je Apple devices dezelfde geweldige ervaring hebt.

Je werkt met apps door ernaar te kijken en je duim en wijsvinger tegen elkaar te tikken. Ook kun je tekst dicteren, typen met het virtuele toetsenbord en met Siri apps openen of sluiten, media afspelen, antwoord krijgen op allerlei vragen en nog veel meer. Op het oneindige canvas zijn apps niet meer beperkt tot de grenzen van een fysiek display. Je kunt ze dus op elke grootte naast elkaar openen, waardoor je alle ruimte hebt om (samen) te werken en van entertainment te genieten. In de dynamische virtuele landschappen, zoals Haleakalā, Joshua Tree, Yosemite en zelfs de maan, word je minder afgeleid en kun je je beter concentreren. Zo wordt alles nog indrukwekkender.

visionOS 2 is dit najaar beschikbaar als gratis update en bevat features waarmee gebruikers van Apple Vision Pro nog meer met spatial computing kunnen doen. Bijvoorbeeld nieuwe manieren om foto’s om te toveren tot 3D-afbeeldingen, intuïtieve handgebaren om de Home View en belangrijke informatie te kunnen zien, nieuwe mogelijkheden voor Mac Virtual Display, Travel Mode en Guest User, verbeteringen voor Mindfulness, Safari en de Apple TV-app.

Een uitgebreide catalogus aan apps, games en ervaringen

In de App Store zijn er nu meer dan 2000 apps te vinden die speciaal voor Apple Vision Pro zijn gemaakt, meer dan 1,5 miljoen iOS- en iPadOS-apps die ook op Apple Vision Pro werken, en Mac-apps die in combinatie met Mac Virtual Display werken. Al deze apps zijn moeiteloos naast elkaar te gebruiken.1 Dankzij de unieke mogelijkheden van het device en het ruime aanbod aan apps van de wereldwijde developerscommunity van Apple is Apple Vision Pro een ongelofelijk veelzijdig device.

Een enorme, draagbare privéwerkplek
Dankzij toonaangevende zakelijke en praktische apps – zoals Box, Craft, Fantastical, MindNode, Slack, Things 3, Webex, Zoom en apps van Microsoft 365 – werk je probleemloos samen met je collega’s en krijg je een hoop voor elkaar. Ook kun je je productiviteit een boost geven met handige apps als AirLauncher, GlanceBar, Splitscreen, Screens 5 en Widgetsmith. Of door Bluetooth-accessoires toe te voegen, zoals Magic Keyboard, Magic Trackpad en, later dit jaar met visionOS 2, Magic Mouse.

Een ongeëvenaarde privébioscoop
Ook de beste streamingdiensten zijn beschikbaar op Apple Vision Pro, waaronder Apple TV+, Amazon Prime Video, Disney+ met Hulu, Max, Peacock, Paramount+ with Showtime, Pluto TV en Tubi.2 De Apple TV-app staat vol met Apple Originals op Apple TV+ en meer dan 250 3D-films, waarvan sommige kosteloos beschikbaar zijn voor Apple TV+-abonnees.3 Op Vision Pro kun je ook streaming- en online videodiensten kijken via apps als IMAX, Juno, Supercut en Television, of via Safari. In apps die SharePlay en ruimtelijke persona’s ondersteunen, kun je samen met anderen naar dezelfde content kijken, alsof iedereen toch in dezelfde ruimte zit.4

Altijd de beste plek en een privé-scorebord voor sportwedstrijden
Met apps van grote sportcompetities en -merken – waaronder de NBA, MLS, MLB, NHL, PGA TOUR, The Masters, UFC, World Surf League en Red Bull TV – kun je op Apple Vision Pro je favoriete sport en spelers op de voet volgen. Daarbij profiteer je van features als Multiview, realtime-statistieken van spelers en wedstrijden, live objectweergaven en nog veel meer. Alle informatie waar je eerst een scorebord of tweede scherm voor nodig had, verschijnt nu dus gewoon in beeld. En met apps van populaire tv-providers en sportkanalen kun je alle regionale, nationale en internationale competities volgen.

Een geweldig device om mee te gamen
Je hebt de beschikking over duizenden fantastische games, waaronder meer dan 250 titels in Apple Arcade. Op Apple Arcade zijn regelmatig nieuwe ruimtelijke games en content-updates te downloaden. Onlangs zijn daar bijvoorbeeld Alto’s Odyssey – The Lost City, Crossy Road Castle en Where Cards Fall aan toegevoegd. Daarnaast staan er ruimtelijke games in de App Store, zoals Loóna, DapTap en Blackbox, waarvan de laatste dit jaar een Apple Design Award heeft gewonnen. Populaire games als Job Simulator komen op Apple Vision Pro het best tot hun recht, omdat je maar je ogen en handen hoeft te gebruiken om in de huid te kruipen van bijvoorbeeld een kok of winkelier. Je hebt ook toegang tot iPad- en iPhone-games, pc- en consolegames via apps als Steam Link en nog veel meer games op Mac. Deze zijn allemaal compatibel met PlayStation DualSense- en draadloze Xbox-controllers.

Een oneindig canvas voor creativiteit
Nieuwe design-apps als AirDraw en Da Vinci Eye zijn speciaal ontwikkeld voor de unieke mogelijkheden van spatial computing. Denk aan schetsen, tekenen en schilderen met alleen maar je ogen en handen. De app djay won dit jaar een Apple Design Award en moedigt creatievelingen aan om in het luchtledige muziek te maken. En in Lowe’s Style Studio kun je je eigen droomkeuken ontwerpen.

Storytelling als nooit tevoren
Apple Vision Pro introduceert Apple Immersive Video, dé manier om verhalen te vertellen in 3D 8K-video met een beeldhoek van 180 graden en ruimtelijke audio. Kijkers belanden dus midden in de actie. De Apple TV-app is de thuisbasis voor een alsmaar toenemende verzameling Apple Immersive-films en -series. En ook in de App Store zijn er unieke en interactieve ervaringen te vinden, zoals Encounter Dinosaurs, GUCCI’s film Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story en het onlangs uitgebrachte What If…? An Immersive Story van Marvel Studios en ILM Immersive.

Volgende maand komen er nog meer apps naar Vision Pro, namelijk MUBI en Soul Spire in het Verenigd Koninkrijk, Canal+, Foxar, OQEE en SeLogar in Frankrijk, BILD, OTTO en ZDF in Duitsland, Classix en Sportsnet in Canada, en Domain in Australië. In veel van deze landen en regio’s zijn productiviteitstools zoals Microsoft 365, entertainmentdiensten als Disney+ en nog veel meer al vanaf de lancering van Vision Pro verkrijgbaar.

Bedrijven in elke sector doen hun voordeel met spatial computing. Meer dan de helft van de Fortune 100-bedrijven heeft Apple Vision Pro aangeschaft om innovatieve oplossingen voor hun organisaties en klanten te ontwikkelen. Denk aan apps om samen 3D-designs te maken, werknemers te trainen of veldwerk op afstand in goede banen te leiden. Vision Pro biedt ook nieuwe mogelijkheden voor professionals en instellingen in de gezondheidszorg. Het device komt bijvoorbeeld van pas bij klinisch onderwijs, operatieplanning, beeldvormend medisch onderzoek en gedragswetenschappen.

Ongeëvenaarde hardware en innovatie

Apple Vision Pro is ontworpen voor ongekend krachtige computing in een compact, draagbaar formaat. Het displaysysteem heeft een ultrahoge resolutie en maakt gebruik van micro-oled-technologie om in twee displays ter grootte van een postzegel 23 miljoen pixels te verwerken. Dat zijn per oog meer pixels dan in een 4K-tv. Het geavanceerde ruimtelijke-audiosysteem heeft twee drivers die afzonderlijk worden versterkt. Dit maakt persoonlijke ruimtelijke audio mogelijk, waarbij het lijkt alsof de geluiden vanuit de ruimte om je heen op je af komen. Vision Pro is ook voorzien van een hoogwaardig oogtrackingsysteem dat snel en soepel reageert, terwijl je met EyeSight toch zicht blijft houden op de mensen om je heen. De drijvende kracht achter Vision Pro is Apple silicon in een uniek design met twee chips. De ongekende prestaties van M2 worden aangevuld door de unieke R1-chip. Die verwerkt de gegevens van 12 camera’s, vijf sensoren en zes microfoons, waardoor het net lijkt alsof alle content recht voor je neus verschijnt.

Apple Vision Pro en de waarden van Apple

Net als alle andere Apple producten is ook Apple Vision Pro een toonbeeld van de waarden van Apple:

 • Krachtige toegankelijkheidsfeatures zijn ingebouwd in visionOS. VoiceOver, zoomen, kleurfilters, schakelbediening, begeleide toegang en nog veel meer zijn geschikt gemaakt voor spatial computing. Zo bepaal je met aanwijzerbediening en stilhoudbediening zelf hoe je wilt navigeren, en kun je de oogtracking op één oog instellen. Later dit jaar ondersteunt visionOS systeembrede Live Captions,5 en aanvullende Made for iPhone-hoortoestellen en cochleaire hoorprocessors.
 • Nieuwe manieren om iets te leren met educatieve apps. Nieuwe apps als Art Universe, Beautiful Things, Complete HeartX, JigSpace, LookUp Dictionary, Museas, Pocket Rocket en Sky Guide hebben indrukwekkende scènes waar je helemaal in opgaat. Zo krijg je een compleet nieuwe kijk op kunst, geschiedenis, wetenschap, de ruimte en nog veel meer.
 • Toonaangevende privacy en veiligheid op Apple Vision Pro. Optic ID analyseert je iris om je Apple Vision Pro te ontgrendelen, wachtwoorden automatisch in te vullen en online te betalen met Apple Pay. Wanneer je je Apple Vision Pro draagt, kan niemand zien waar je precies naar kijkt. En gegevens over oogtracking worden nooit gedeeld met Apple of met apps of websites van derden.

Apple Vision Pro en het milieu

Apple Vision Pro is ontworpen met 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten, 100% gerecycled tin in het soldeer en 100% gerecycled goud in het verguldsel van meerdere printplaten. Vision Pro voldoet aan de hoge standaarden van Apple op het gebied van energiezuinigheid en is vrij van kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. De verpakking bestaat voor 100% uit vezels, wat Apple een stap dichter bij het doel brengt om uiterlijk in 2025 helemaal geen plastic meer in verpakkingen te gebruiken. Momenteel is de wereldwijde bedrijfsvoering van Apple CO₂‑neutraal, en vóór 2030 wil het bedrijf dat ook voor de hele productie­­toeleverings­keten en de levenscyclus van elk product realiseren.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • Apple Vision Pro is straks verkrijgbaar in de Apple Online Store en bij alle Apple Stores in Hongkong, Japan, Singapore, vasteland China, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, het VK en de VS. Prijzen beginnen bij USD 3.499 en je kunt kiezen uit een opslagcapaciteit van 256 GB, 512 GB of 1 TB.
 • Klanten in Hongkong, Japan, Singapore en vasteland China kunnen Apple Vision Pro vanaf vrijdag 13 juni om 18:00 uur (PT) alvast bestellen. In die landen is het device vanaf vrijdag 28 juni daadwerkelijk verkrijgbaar.
 • Klanten in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en het VK kunnen Apple Vision Pro vanaf vrijdag 28 juni om 5:00 uur (PT) alvast bestellen. In die landen is het device vanaf vrijdag 12 juli daadwerkelijk verkrijgbaar.
 • Apple Vision Pro wordt geleverd met visionOS 1.2, met ondersteuning voor de talen van de genoemde landen en regio’s. visionOS 2 is dit najaar beschikbaar als gratis software-update voor alle gebruikers van  Vision Pro.
 • Apple Vision Pro is te koop in de Apple Online Store, via de Apple Store-app en bij Apple Stores, waar je persoonlijk wordt geholpen door een Apple Specialist. Online kun je een half uur durende demo van Vision Pro boeken. Zodra de pre-orders van start gaan, volgt er meer informatie over de demo’s.
 • Als je een Apple Vision Pro bestelt, moet je eerst een gezichtsscan maken met Face ID op een iPhone of iPad met de nieuwste versie van de Apple Store-app. Op basis van deze scan krijg je tips die zorgen dat de Light Seal en de hoofdband precies goed passen.
 • Apple Vision Pro wordt geleverd met Solo Knit Band, Dual Loop Band, persoonlijke Light Seal met twee Light Seal-kussentjes, Apple Vision Pro-cover, poetsdoekje, batterij, USB‑C-oplaadkabel en USB‑C-lichtnetadapter.
 • Voor klanten die glazen op sterkte nodig hebben, heeft Apple in samenwerking met ZEISS optische inzetstukken van ZEISS ontwikkeld. Deze klikken magnetisch vast aan Apple Vision Pro, zodat gebruikers het haarscherpe en heldere display goed kunnen zien.6 ZEISS Optical Inserts — Leeslenzen zullen beschikbaar zijn voor $99 (VS), en ZEISS Optical Inserts — op sterkte zullen beschikbaar zijn voor $149 (VS).
 • De reisetui voor Apple Vision Pro is verkrijgbaar voor USD 199.
 • AppleCare+ voor Apple Vision Pro is verkrijgbaar voor USD 499.
 • Ga voor meer informatie over Apple Vision Pro naar apple.com/apple-vision-pro.

 1. De beschikbaarheid van apps verschilt per regio.
 2. Canal+-abonnees hebben zonder extra kosten toegang tot Apple TV+. Voor 4K-content en ruimtelijke audio met Dolby Atmos is een Max Ultimate Ad-Free-abonnement vereist. Hiervoor is een Disney+-abonnement vereist. Hulu-content is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende Disney Bundle-abonnees.
 3. De beschikbaarheid van 3D-films verschilt per land of regio.
 4. De persona-feature is beschikbaar als bètaversie.
 5. Beschikbaar in Amerikaans Engels.
 6. Hiervoor is een geldig recept vereist. De inzetstukken zijn niet geschikt voor alle soorten oogafwijkingen. Accessoires op sterkte zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Optische inzetstukken van ZEISS op recept zijn alleen online verkrijgbaar.

Back To Top