Skip to content
© Apple

Eerste Apple Store in Maleisië opent zaterdag zijn deuren

Vandaag heeft Apple een voorproefje gegeven van Apple The Exchange TRX, de eerste Apple Store in Maleisië. De nieuwe Store staat midden in het nieuwe zakendistrict Tun Razak Exchange (TRX), in het hart van Kuala Lumpur, en laat klanten in Maleisië kennismaken met de magie van Apple. In de Store kun je terecht voor alle producten en diensten van Apple, ongeëvenaarde support van deskundige teamleden en gratis Today at Apple-sessies waarin je leert om alles uit je devices te halen.

“Het mooiste aan ons werk is dat we klanten aangenaam kunnen verrassen. De opening van Apple The Exchange TRX – de eerste Apple Store in Maleisië – is daar een mooie gelegenheid voor”, aldus Deirdre O’Brien, Senior Vice President Retail bij Apple. “Voor onze Retail-teams is het altijd heel bijzonder als ze direct in contact komen met een nieuwe community. We kijken er dan ook erg naar uit om klanten te verwelkomen in deze uitnodigende en creatieve ruimte, waar ze de meest innovatieve producten ter wereld kunnen kopen.”

Bij Apple The Exchange TRX staan ruim 160 medewerkers klaar om klanten te helpen bij het kopen van hun favoriete Apple producten: van de iPhone 15-modellen tot de MacBook Air met M3 en de nieuwste iPads, waaronder de vernieuwde iPad Air en de ongelofelijk dunne iPad Pro met M4.

Apple The Exchange TRX wordt een boeiende plek waar klanten van alles kunnen leren in gratis Today at Apple-sessies. Deze events staan onder leiding van Apple Creatives en stellen de deelnemers in staat om zich creatief te ontplooien en alles uit hun devices te halen. De onderwerpen lopen uiteen van basics en praktische tips tot tours rondom video en fotografie met iPhone, die de schitterende locatie van de Store maximaal benutten.

Ter ere van de opening wordt van zaterdag 22 juni t/m zaterdag 6 juli de speciale Today at Apple-serie ‘Jom Discover’ gehouden. In deze sessies werken we samen met bekende Maleisische creatieven. Je krijgt een inkijkje in hun creatieve processen en de rol die de producten en diensten van Apple daarbij kunnen spelen.

Sessies die in de reeks ‘Jom Discover’ worden gegeven:

  • Performance: ‘De Fam’
  • Workshop: ‘Capture Portraits on iPhone’ met Jason smashpop
  • Spotlight: ‘Video Magic on Mac’ met Adam Lobo
  • Workshop: ‘Turn Ideas Into Action on iPad’ met Iman Azman
  • Spotlight: ‘Live Well’ met Nana Mohd en Apple Watch

Apple The Exchange TRX vormt de verbinding tussen de centrale hal van het winkelcentrum en een schitterende daktuin rondom de bovenste verdieping van de Store. Het driedimensionale, gelaagde dak bestaat uit horizontale glazen panelen en schaduwvlakken die het zonlicht tegenhouden. Na zonsondergang straalt het dak een warme gloed uit. De glazen oculus in het dak laat daglicht door en is voorzien van een dynamische feature met kunstlicht.

In de Store zijn er drie verdiepingen waar klanten kunnen ontdekken, uitproberen en shoppen. Deze zijn met elkaar verbonden door een opvallende trap van kwarts en glas. Het Forum, waar Today at Apple-sessies worden gehouden, bevindt zich op het zwevende plateau dat aansluit op het winkelcentrum. De bovenste verdieping wordt omringd door de uitlopers van het park, wat goed te zien is door de doorlopende glazen pui die daglicht doorlaat.

Net als alle andere gebouwen van Apple draait Apple The Exchange TRX op 100 procent vernieuwbare energie en is de locatie ook CO₂-neutraal. In het ontwerp van de Store zijn allerlei kwaliteitsmaterialen gebruikt. Natuursteen voor de wanden, geborsteld roestvrijstaal voor de peilers, lichte terrazzo voor de vloeren en natuurhout voor het plafond.

Op de uitnodigende producttafels en Avenues daaromheen vinden bezoekers de nieuwe iPad Air met M2, de iPhone 15-modellen en de nieuwste Apple Watches. Die laatste zijn de eerste CO₂-neutrale producten van Apple. De Apple Specialists kunnen niet wachten om de lokale community te ontmoeten en te helpen met onder meer de overstap naar iOS en Apple Trade In, het programma dat klanten korting geeft op een nieuw product bij inruil van hun huidige device.

En precies op tijd voor het nieuwe schooljaar kunnen studenten en hun familieleden exclusief bij Apple Retail profiteren van onderwijskorting op een Mac of iPad. Boven op deze korting kunnen in aanmerking komende klanten ook nog AirPods bij een Mac of een Apple Pencil bij een iPad krijgen. Deze aanbieding voor studenten loopt nog tot 30 september en geldt alleen bij aankoop van een in aanmerking komend product.

Bij Apple The Exchange TRX is er ook een speciaal gedeelte voor ophalen: klanten kunnen online een bestelling plaatsten en hun producten ophalen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt. En voor technische ondersteuning en hardware-support kunnen klanten een reservering maken bij de Genius Bar om hulp te krijgen van een deskundige.

Op zaterdag 22 juni om 10:00 uur (plaatselijke tijd) opent Apple The Exchange zijn deuren. Klanten kunnen speciaal samengestelde content voor  Apple TV+, Apple Music en de App Store over typisch Maleisische creativiteit bekijken en zich aanmelden voor Today at Apple-sessies.

Back To Top